10 Things, Family

10 Dingen om te doen: Zonnig weer

Had ik vorige week 10 dingen opgesomd om te doen met slecht weer, heb ik er nu 10 voor bij mooi weer. Voor dit weekend werd super warm weer voorspeld dus ik ging eens bedenken wat voor gezelligs je dan zou kunnen gaan doen als gezinnetje. Inspiratie nodig? Lees dan verder!

1. Zwemmen.
Zwemmen is natuurlijk hartstikke lekker als het warm is buiten, en kids vinden zwemmen ook vaak fantastisch. Zoek een leuk buitenzwembad op in de buurt, neem je halve hebben en houden mee en je kan een beetje bakken in de zon en afkoelen in het water.

2. Picknicken.
Picknicken vind ik zelf echt heel erg leuk en gezellig. Van te voren wat lekkere hapjes en drankjes maken om dan een grote mand ermee te vullen en in het midden van het picknick kleed neer zetten zodat iedereen er lekker van kan smullen. Picknicken kun je natuurlijk gezellig in het park doen, maar ook in je achtertuin met een opblaaszwembadje erbij voor verkoeling en speelplezier voor de kids is picknicken leuk.

3. Dierentuin
Wij zijn echte dierentuin gangers. Kay is er helemaal gek op dus op een mooi zomerse dag lopen wij dan ook door een dierentuin. We hebben al een aantal verschillende gezien de afgelopen jaren, maar er zijn er nog genoeg over die nog geen bezoekje hebben gehad en dus op het ‘te bezoeken’ lijstje staan.

4. Pretpark
Pretparken zijn niet echt mijn favoriete dagjes uit, de lange wachtrijen vind ik maar niks en in 9 van de 10 attracties durf ik toch niet. Maar de Efteling is altijd leuk! Je kan er ook gewoon heerlijk wandelen en overal hoor je gezellige muziekjes!

5. Bloementuinen
Met mooi weer naar een bloementuin is echt heel leuk, alle bloemen staan mooi te shinen in de zon en ruiken heerlijk.

6. Terrasje
Heerlijk is dat, op een terrasje zitten en mensen kijken zoals we dan noemen. Met wat kouds te drinken en een lekker hapje erbij.


7. Strand
Vaak is het op de super warme dagen echt mega druk op het strand. Toch is het heerlijk om aan zee te zitten en af te kunnen koelen in het koude zeewater. En samen met je kleintje een zandkasteel bouwen en papa’s voeten begraven onder een berg zand zijn toch heerlijke bezigheden op het strand.

8. Fietsen
Fietsen is lekker actief, je ziet veel en je geniet van het mooie weer. Onderweg een stop ergens bij een gezellig café voor iets kouds te drinken en weer verder. Goed moment om lekker de buurt te verkennen en leuke straatjes of speeltuintjes te ontdekken.

9. Op vakantie
Lijkt me heerlijk om een keer op donderdagavond nog een last minute weekend weg te boeken om even er tussen uit te zijn!

10. Wandelen
Och wandelen, dat doen wij heel vaak! En dat zullen we ook blijven doen. Onderweg een beetje kletsen over van alles en nog wat en genieten van alles wat we onderweg tegen komen. En het kan overal natuurlijk, gezellig door je eigen buurtje, door het park, in het bos, langs het water.

Wat het uiteindelijk is geworden voor ons? een combi van nr. 7 en nr. 10!

0
Avatar

Pauline

Ik ben Pauline, de jonge, creatieve mama achter deze blog. Ik woon samen met Kay in een klein huisje in Rotterdam, en op 2 Mei 2013 werd onze zoon Nim geboren, hij maakte ons mama en papa.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *