3rd Birthday Party Preps: D.I.Y slingers

Gezien ik een heleboel lekker zelf wil maken voor Nim zijn verjaardagsfeestje, deel ik een simpele maar leuke D.I.Y voor een vlaggetjeslijn/slinger. Ik kocht cadeauzakjes met de stoere autoprint online (oeps, helemaal vergeten waar!) en had direct het idee om daar vlaggetjes van te knippen om deze op te hangen. Heb je binnenkort ook wat te vieren, en kun je de juiste vlaggetjeslijn niet vinden? oOf houd je gewoon van gezellige slingers en knutselen? Kijk dan mee naar hoe je dit simpel zelf kan maken.

7WAT HEB JE NODIG?
– Papier waarvan je graag een vlaggetjeslijn zou willen.
– Schaar
– Touw
– Washi tape
– Potlood
– Lineaal

5 4WAT MOET JE DOEN?
– Ik ging met cadeauzakjes te werk. Ik heb dus eerst de zakjes open geknipt, en had al meteen een kader waarbinnen ik moest blijven om een vlaggetje van te knippen. Ik vouwde 2 cm aan de bovenkant om, en zocht onderaan het middelpunt op. Vanuit dat middelpunt ben ik naar de gevouwen hoekjes gaan knippen. Zo ontstond een driehoekig vlaggetje. Voor strak resultaat gebruik je een lineaal en potloodje. Knip er zoveel je wilt/kwijt kunt.

Werk je nou met gewoon een groter vel papier, zul je zelf moeten kijken hoe groot je je vlaggetjes wilt maken. Maak eerst een mal van karton, en trek deze dan een aantal keer over op je papier. Houd aan de bovenkant een rechte strook van 2 cm over om om te slaan!

– knip een stuk touw af, zolang als dat je je vlaggenlijn wilt hebben. Houd rekening met wat extra touw aan de uiteindes om je vlaggenlijn mee op te hangen.

– Plak met stukjes washi tape je vlaggetje vast aan de lijn, vouw je vlaggetje om en plak deze vast. Knip de uitstekende puntjes af zodat je aan de voorkant alleen een net driekhoekje ziet!

– Herhaal dit tot je vlaggetjes op zijn, of tot je je vlaggenlijn lang genoeg vind.

3 2 1En voila, klaar is je unieke vlaggetjeslijn. Time to party! 😉

 

Leuke d.i.y? Of koop je gewoon je vlaggetjes slinger in de winkel?

7
Avatar

About Pauline

Ik ben Pauline, de jonge, creatieve mama achter deze blog. Ik woon samen met Kay in een klein huisje in Rotterdam, en op 2 Mei 2013 werd onze zoon Nim geboren, hij maakte ons mama en papa.

4 Reacties

  1. AvatarNathalie

    Ik heb ze deze keer ook half zelf gemaakt. Met de hulp van voorgesneden vlaggetjes hahaha. Maar je kan het inderdaad allemaal makkelijk maken. Tenzij je van die gekleurde wil, die hebben ze spotgoedkoop in de action, hema of … Het gaat ongetwijfeld leuk worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *