Birthday, Persoonlijk, Speelgoed, Spelen, Tips, verjaardag

Bijna 5 jaar! Het verlanglijstje.

Ik kreeg laatst n.a.v. een foto van Nim en Kay die een verjaardag verlanglijstje aan het maken waren, de vraag wat daar nou op stond. Ik dacht, laat ik er gewoon apart even over schrijven… Want inderdaad, een cadeau verlanglijstje maken is best wel lastig. Want wat vraag je nou voor je kleuter? Lees mee, dan zie je hoe wij het aanpakten.

Sowieso vinden we dat vooral Nim zijn cadeautjes leuk moet vinden, en niet dat het moet zijn wat wij leuk of handig vinden. Hij is tenslotte de jarige! We hebben hem er dus gewoon bij betrokken door heel simpel te vragen wat hij voor cadeautjes zou willen krijgen. Hij kijkt op YouTube vaak van die speelgoed filmpjes, en dan vooral van Cars… Hier komt hij dan vaak ook op cadeau ideeen met wat hij ook graag zou willen hebben.

Wat wij zelf wel belangrijk vinden, is dat het nieuwe speelgoed een beetje aansluit op wat er al ligt thuis. Anders is het niet te doen om alles netjes gesorteerd op te ruimen, en volgens mij bevordert het het zelf spelen minder als er teveel verschillend speelgoed ligt.
Het uitbreiden gaat hier dan vooral over de houten treinbaan en Thomas de trein treintjes, Cars autootjes en Cars Playsets die op elkaar passen, Playmobil in dierenthema, monstertrucks, en Schleich dieren. Dat zijn de speelgoeditems waar Nim heel veel mee speelt, lang mee zoet is, en hij combineert alles met elkaar tijdens het spelen.

Nou, en dan zoeken maar online! Nim noemde per categorie op wat hij nog graag wilde, en Kay zocht het op. Samen besloten ze of het op het lijstje kwam of niet. Als het aan Nim lag werden het alleen dieren en Cars/monstertruck autootjes, dus tussendoor liet Kay hem nog leuke spellen, boekjes, films en cd’s zien waarvan hij wist dat Nim dat ook leuk zou vinden. Uiteindelijk belandde er daar ook wat van op het lijstje omdat hij er ook heel enthousiast over was.

Dit is een groot deel van zijn lijstje. Zoals je ziet, veel ‘hetzelfde’. Maar dat is wel waar hij veel mee speelt en gelukkig van wordt!

Zelf wilden we als cadeau eerst voor een grote jongensfiets gaan (hij heeft nog steeds geen fiets, alleen een loopfiets die staat te verstoffen in de schuur), maar we hebben toch besloten kleinere cadeautjes te doen die op zijn lijstje staan. Hij werd al verdrietig toen ik vroeg of hij misschien een fiets zou willen: ‘Maar mama! Ik wil graag speelgoed cadeautjes om mee te spelen!’. Duidelijke taal, toch?! Die fiets komt nog wel een keer..

Wie weet heb je wat aan onze lijstje.nl samenstel methode, en de cadeau wensen die er op staan! Mochten er nog vragen zijn, hoor ik het graag! 🙂

 

3
Avatar

Pauline

Ik ben Pauline, de jonge, creatieve mama achter deze blog. Ik woon samen met Kay in een klein huisje in Rotterdam, en op 2 Mei 2013 werd onze zoon Nim geboren, hij maakte ons mama en papa.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Avatar
    Jessica says:

    Leuk leuk mijn jongen van ook bijna 5 die heeft eigenlijk dezelfde intresse als Nim dus ik zit ongeveer met hetzelfde lijstje 🙂
    Laat die verjaardagen maar komen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *