Challenge Buy Less, Buy Better: April

Daar is hij dan, het artikel met de aankoop van April. Elke laatste zaterdag van de maand zetten we een artikel online die onze challenge aankoop laat zien van die afgelopen maand. Alleen die laatste zaterdag van de maand was er plots wel heel erg snel, dus besloten Judith en ik om het even een paar dagen vooruit te schuiven en de laatste dag van April aan te houden. Over mijn aankoop hoefde ik deze maand is een keer niet na te denken of met keuzestress te zitten omdat er zoveel leuks was. In Februari deed ik namelijk een bestelling voor de challenge, echter kreeg ik toen een verkeerde kleur thuis geleverd en heb ik snel wat anders moeten verzinnen. Nou, zo ongeveer anderhalve maand later met continue beloftes dat het artikel ‘volgende week’ weer op voorraad zou zijn is hij er dan eindelijk. Kijk mee!

4Het is de Xala Biosphere kweekkas geworden! Stiekem kocht ik deze voor Kay, hij steunt me goed met de challenge en ook hij komt niet meer met onzin spullen aanzetten. Dus ik vond dat hij ook best iets leuks over mocht houden aan de challenge. Plantjes kweken, zaaien, verse kruiden… Hij vind het heel erg leuk om mee bezig te zijn. Ik ging op zoek naar een hip kweekkasje, want zo leuk zien die dingen uit het tuincentrum er niet uit. En mijn oog wil ook wat natuurlijk 😉 Maar, ik zou ik niet zijn als ik hem ook niet stiekem voor wat gezellige bloemetjes zou gebruiken. Kan best!

3

1Ik kwam dus uit op de Xala Biosphere kweekkas. En wat blijkt, er zit een leuk verhaal achter het ontwerp van dit kweekkasje!
Ben Oostrum, de Belgische ontwerper van het kweekkasje ontwierp de Biosphere kweekkas als eerbetoon aan de uitvinder van de Geodetische Dome. In 1967 bouwde Buckminster Fuller een koepel bestaande uit driehoeken en geometrische vormen. De koepel staat in Montreal werd gebouwd als paviljoen voor de Wereld Expo. Na een hevige brand en jaren lange leegstand werd de boel in 1990 opgeknapt met als doel een milieu museum. Het biedt interactieve activiteiten en heeft diverse tentoonstellingen over grote milieuproblemen. Denk dan bijvoorbeeld aan klimaatverandering en luchtvervuiling.
Hoe gaaf dat dat een inspiratie was voor dit kweekkasje. Je komt nog eens wat te weten als je gaat opzoeken hoe een product is ontstaan wat je net gekocht hebt.

5Het kweekkasje is 30cm hoog en heeft een doorsnee van 18 centimeter. Hij is gemaakt van Polypropyleen en Polycarbonaat en heeft een luchtventiel bovenop zitten in de vorm van de X, het logo van Xala. Ik koos voor de witte variant maar hij is er ook in het zwart, groen, geel en blauw. De prijzen op internet zijn wat verschillend en het ligt ook een beetje aan welke kleur je kiest, maar ga uit van een bedrag tussen de 18 en 24 euro!

6

2Wat vind jij van het kweekkasje? Vind je het ook zo interessant om te weten waar een ontwerp voor een product nou vandaan komt?

En vergeet niet om ook even bij Judith op haar blog te gaan kijken, ook zij heeft weer een gave aankoop gedaan afgelopen maand voor de Buy Less, Buy Better challenge van ons!

Hier kun je lezen wat de challenge inhoud. Bekijk ook de aankopen van Januari, Februari & Maart!

9
Avatar

About Pauline

Ik ben Pauline, de jonge, creatieve mama achter deze blog. Ik woon samen met Kay in een klein huisje in Rotterdam, en op 2 Mei 2013 werd onze zoon Nim geboren, hij maakte ons mama en papa.

6 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *