Challenge Buy Less, Buy Better: Update #1

Het is alweer half Maart geweest en dat houd in dat we al meer dan 2 maanden bezig zijn met het bewuster kopen van leuke accessoires voor in huis. Het houd ook in dat er al een lange tijd geen onzin en rommel aankopen zijn gedaan en eigenlijk ben ik daar blijer mee dan het item wat ik nu maandelijks uitkies als soort van beloning voor het laten van impuls aankopen. Lees mee met update nummer 1, gewoon wat random geklets over de challenge en de aankopen tot nu toe.

Het begon als een goed voornemen. Maandelijks minder geld kwijt zijn aan goedkope rommeltjes van winkels zoals de Hema, Action en de Xenos. Die winkels verleiden je zo erg met een goedkoop waxinelicht houdertje hier en een vaasje daar dat je er elke keer wel met een gevuld tasje de winkel uit loopt. Wij wonen erg klein en de rommel stapelde zich op, ik raak gauw uitgekeken op de troepjes en weg gooien is ook zo zonde. Dit moest anders kunnen. Judith van Saved With Style dacht daar voor zichzelf ook zo over, en zo ontstond de challenge. Together we can do this!

17Het leukste maar stiekem ook het lastigste van de challenge is 1 ding uit te kiezen per maand. Want weet je hoeveel prachtigs er te koop is?! Voor de maand Januari wist ik het wel meteen, without a doubt ging ik voor de Vitra Rotary Tray in het roze. Roze is mijn favoriete kleur en zo’n gave etagere miste ik nog in huis. Hij kan voor zoveel doelen gebruikt worden dat ik 45 euro plots veel minder geld vond dan ik dat voorheen had gevonden. Dat komt deels ook doordat ik minder troepjes zou kopen, je houd toch wat centen over. Het is ook veel leuker om dan een wat mooier en duurder item aan te schaffen, waar je super blij mee ben en niet gauw op uitgekeken zal raken.

5Voor Februari ging het me lastiger af, we waren veel ziek en ik kon dus niet op pad om wat te gaan kopen voor de maand Februari. Online bestelde ik op het nippertje 2 dingen, en achteraf gezien blij toe want het item wat ik eigenlijk wilde gebruiken werd in de verkeerde kleur geleverd! Mijn back up item, de Cube Bot arriveerde wel goed en ook al was dit kleine houten mannetje nog geen 10 euro ik ben er erg blij mee. Het gaat uiteindelijk niet om het bedrag maar om het item, en uiteraard om de bespaarde centen aan impuls aankopen.

17Het laten staan van goedkope accessoires ging me in Januari en Februari enorm goed af. Beter nog, ik kwam geeneens meer in de winkels waar ik voorheen toch altijd wel wat afrekende. Ontwijken werkt dus prima, en ik miste het totaal niet. Begin deze maand heb ik me toch een keer of twee flink moeten inhouden, waarom stap ik dan ook zo’n winkel in?! Gelukkig liep het goed af en liet ik het bij een houten letter N en een houten speelfiguur. Het zijn accessoires maar niet de accessoires die ik als woondecoratie gebruik maar die in een mandje gaan met spullen die gebruikt worden tijdens leuke fashion shoots. Ook kwam er een nep schapenbontje, dit is voor Nim in zijn DIY tentje en als hij lekker zit te spelen op de grond. Ook vervingen we ons zwarte vloerkleed met witte stippen (niet meer schoon te krijgen) voor een mini gevlochten jute exemplaar. Hard nodig want onze vloer is freezing en ik houd niet van koude voeten. Ook deze items vonden we niet meetellen voor de challenge, het was nodig en niet per se decoratief bedoeld en goed overna gedacht voordat het gekocht werd. Phieuw, daar ben ik goed vanaf gekomen. Of zit ik dit nu extreem goed te praten? 😉

Toen we aan de challenge begonnen dacht ik al een enorme wishlist te hebben die ik af zou kunnen werken elke maand. Nou, zat ik me daar toch even fout! Opeens ben ik toch een stuk kritischer geworden en bedenk ik bij mezelf: Is het echt echt leuk? Heb ik niet al zoiets? Raak ik er niet te gauw op uitgekeken? Heeft het ook een doel naast mooi zijn? Nouja, you get the point.. Het is me toch een stukje lastiger geworden dan ik mij van te voren had bedacht. Plus er komen zoveel leuke nieuwe dingen voorbij, wat moet ik nou kiezen?
Voor nu heb ik nog een week voordat het artikel met de aankoop van Maart zal verschijnen, dus ik heb nog heel even om er over de peinzen en knopen door te hakken 😉

Tot zover de eerste update over de challenge! Zo af en toe komt er een klets artikel online met een terugblik, valkuilen en misschien wel een keer DE wishlist!

Doe jij ook mee met de challenge? En wat zou jij nou nog erg graag willen hebben voor in huis?

Mis geen artikel meer van PSnim door te volgen via Bloglovin’!

3
Avatar

About Pauline

Ik ben Pauline, de jonge, creatieve mama achter deze blog. Ik woon samen met Kay in een klein huisje in Rotterdam, en op 2 Mei 2013 werd onze zoon Nim geboren, hij maakte ons mama en papa.

3 Reacties

  1. AvatarEveline

    Ik heb dit probleem op verschillende vlakken een beetje, zowel decoratief als in mijn kledingskast en schoenen. Dus nu maak ik een verlanglijstje op bij de sites online en kijk ik op het einde van elke maand terug wat er echt in mijn hoofd gebleven is en bestel ik dit. En in de winkel koop ik enkel iets als ik bv een hele outfit mee kan krijgen of basics die ik nog niet liggen heb (onlangs was dit een zwarte effen broek). Decoratief zou hier alles vol met bloemetjes zetten zijn :p (en het action en hema effect)

  2. AvatarInge

    leuk om een update te lezen! ik heb de challenge gevolgd en vind je aankopen heel leuk :-).. fijn dat je er ook kritischer van wordt he! Ik heb even een tijdje een complete stop op aankopen gezet, omdat we het huis net verbouwd hadden en het geld was gewoon op.. daarnaast wou ik ons huis niet meer te ‘vol’ zetten en ik had nog een hele reeks vaasjes en lijstjes om uit te kiezen.. Ik denk er wel over om mee te gaan doen aan de challenge.. ondertussen heb ik heel wat asseccoires kunnen verkopen 😉 en dan is het ook wel heel leuk om voor de ‘nieuwe’ kamer een nieuwe stijl te vinden! Ben weer benieuwd naar de aankoop van deze maand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *