D.I.Y: beschilderde kommetjes

Ik irriteerde mij al een tijd aan de saaie witte kommetjes in ons kruidenkastje in de keuken. Ik kreeg ze vorig jaar in mijn kerstpakket en vond ze toen al saai eigenlijk. Gister bedacht ik mij opeens dat ik nog porselein verf had liggen en dat ik ze daarmee vast kon opleuken. Dus toen de kleine man een middagdutje deed toverde ik alles wat ik nodig had tevoorschijn en ging ik aan de slag. Kijk maar mee.

Wat heb je nodig?
– Het kommetje, schoteltje, bord, wat dan ook wat je wilt pimpen.
– porselein verf (ik kocht de mijne bij Xenos)
– kwastje

Hoe ga je te werk?
– Zorg dat de oppervlak van wat je wilt gaan beschilderen schoon en vetvrij is.
– Schilder wat je maar wilt, je kunt natuurlijk ook met tape vlakken afplakken om strakker geheel te krijgen.
– Laat het een uur drogen als je nog een tweede laag willen aanbrengen, zo niet kan het voor een halfuur de oven in op 150 graden. Zo is het vaatwasmachine bestendig! (dit is zo met de Xenos verf, ik weet niet hoe dit zit met andere merkjes, dus even goed lezen voordat je begint)

Deze beschildering staat veelvuldig op pinterest, ik vind ze zo lief dat ik ‘m ook gemaakt heb! Niet heel origineel maar dat hoeft ook niet altijd toch?!

Dit was meer een test, ik wist niet hoe de verf zou verven dus dacht ik zet maar speelse strepen! Vind ‘m nog best leuk geworden.

En zo staan ze er bij. Stukken beter vind ik. Overigens was dit kruidenkastje eigenlijk een cd kastje van de Xenos, maar met een laagje witte lak verf en wat leuke potjes met labeltjes en kruiden erin heb je een heel tof kruidenkastje!

Het was leuk om te doen, weinig spullen nodig en heel snel klaar. Ik denk alleen dat ik voor een volgende porselein verf sessie liever een porselein stift zou willen gebruiken om preciezer te werk te kunnen gaan!

0
Avatar

About Pauline

Ik ben Pauline, de jonge, creatieve mama achter deze blog. Ik woon samen met Kay in een klein huisje in Rotterdam, en op 2 Mei 2013 werd onze zoon Nim geboren, hij maakte ons mama en papa.

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *