D.I.Y: Gepunnikt woord aan de muur

Zoals ongetwijfeld al wel duidelijk is, haal ik al mijn woon inspiratie bij Instagram vandaan. Zo ook weer het idee van de diy van vandaag. Bij de Instaswap falledition op Instagram kwamen er een heleboel foto’s voorbij van mensen die een gaaf gepunnikt woord cadeau hadden kregen. Ik kocht gauw een punnik klosje, katoen had ik nog in overvloed liggen in een heleboel kleuren. Op YouTube zocht ik op hoe dat punniken ook alweer moest en zo ging ik aan de slag.

Wat heb je nodig?
Punnik klosje.
– Haaknaald.
– Haak katoen.
– IJzerdraad.
– Schaar.

Hoe ga je te werk?
– Ik ga het je besparen een enorme uitleg in tekst hier neer te zetten over hoe je moet punniken. Zoek heel eenvoudig op YouTube even op ‘punniken’ en er staan een aantal hele duidelijke filmpjes die je zo kan opvolgen!
– Punnik een enorme sliert! Die van mij was uiteindelijk 1,5 meter lang. En haal het voorzichtig van het klosje af.

– Stop met uiterste zorgvuldigheid het ijzerdraad door de opening die nu je hebt tot dat je de hele sliert tot beneden aan gevuld hebt met het ijzerdraad. Dit is een enorm tijdrovend en precies klusje. Als je hele slier gevuld is knip het dan af en buig het om. Het moet precies passen.
– Werk je gepunnikte werkje af door je draad door alle lusjes heen te rijgen en het daarna aan te trekken en een knoopje er in te leggen.
– Nu begint het leukere werk, het buigen van je met ijzerdraad gevulde punnik sliert. Ik had helaas veel te dun ijzerdraad wat niet echt gebogen bleef zitten, ik knoopte op sommige stukken en stukje katoen om het gepunnikte draad heen zodat het wel bleef zitten. Als je helemaal tevreden bent met je gebogen werkje ben je klaar om hem een mooi plekje in huis te geven!

 

Ik ben niet helemaal tevreden want ik had gehoopt dat ik met maar 2 tapejes het woordje op had kunnen hangen, dat ging dus niet. Het ijzerdraad wat ik had was veel te dun en bleef niet in vorm zitten. Ik ga er gewoon nog een maken en koop dit keer wat dikker ijzerdraad. Toch wilde ik het graag delen, niet alles kan gaan zoals je het had gehoopt right?!

Wat vind jij ervan? Zou je dat zelf ook maken en ophangen/neerzetten in huis?

Volg je mij al via Bloglovin’?
Op Instagram kun je me vinden onder de naam @psnim!

5
Avatar

About Pauline

Ik ben Pauline, de jonge, creatieve mama achter deze blog. Ik woon samen met Kay in een klein huisje in Rotterdam, en op 2 Mei 2013 werd onze zoon Nim geboren, hij maakte ons mama en papa.

12 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *