D.I.Y: Zakje om je bloemen & Bollen

Ik heb weer een leuke Do It Yourself voor jullie vandaag. Een hele simpele maar daarom heus niet minder leuk. Heel eerlijk gezegd vind ik bloempotjes best lelijke dingen. Te saai, te veel tierelantijntjes, lelijke opdruk, nou ga zo maar door. Wat ik echter wel leuk vind is bloemen in een gezellige zak, waar ze zo lekker nonchalant uit piepen aan de boven kant. Een tijdje terug ging ik aan de slag met twee papieren zakjes om de hyacint bollen die ik gekocht had. Hoe k dat deed lees je hieronder…

4

7Wat heb je nodig?
– Inpak papier naar eigen keuze, liefst een beetje stevig!
– Een beker/glas/klein bloempotje.
– Schaar en plakband.

Hoe ga je te werk?
– Pak een doosje, blikje, beschuitbus o.i.d om als mal te gebruiken. Zorg ervoor dat het voorwerp dat je als mal gebruikt wel groot genoeg is om je bloembol uiteindelijk in te doen.
– Pak je voorwerp in zoals je een cadeautje in pakt, maar laat 1 kant open en doe het niet te strak inpakken. Haal dan je voorwerp er uit.
– Zet je bloembol in de beker/glas/bloempot die je ervoor had uitgekozen en laat dit langzaam zakken in de papieren zak.
– Rol de bovenkant van je zak om tot je tevreden bent over de hoogte. Heb je een te hoge rand over dan kun je dat natuurlijk eerst bijknippen voor je het omrolt.
– Zie zo! Klaar. Nu een mooi plekje geven.

2Deze DIY gaf me inspiratie om ook een vaas met bloemen te voorzien van een zak. Ik zag bij de nieuw binnengekomen spullen van Ikea gave opberg zakken en nam deze mee. Ik geloof dat ze 1,-/2,- voor 2 zakken waren. Daar maak je het zelf echt niet voor. Van Kay kreeg ik een bosje bloemen en ik zette deze gezellig op ons opgeruimde aanrecht neer voor wat sfeer en kleur. Ziet het er niet tof uit? Mijn bloemschik skills moet ik nog aan werken alleen.

5

1Vond je dit een leuke DIY? Heb je misschien nog een leuke tip waar ik mijn bloembollen en bosjes bloemen in kan zetten dan de standaard bloempot of vaas?

10
Avatar

About Pauline

Ik ben Pauline, de jonge, creatieve mama achter deze blog. Ik woon samen met Kay in een klein huisje in Rotterdam, en op 2 Mei 2013 werd onze zoon Nim geboren, hij maakte ons mama en papa.

7 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *