De Dreumes Tag

Deze TAG zag ik bij BlogMama een tijdje terug en vond het een leuke, dus ik sloeg hem op in mijn concepten om op een later moment in te vullen. Dat latere moment was gisteren! Lees verder als je benieuwd ben naar wat favorieten de favorieten zijn op dit moment van onze kleine dreumes.


Wat is zijn leeftijd?
2 September was hij alweer 16 maanden. Maar eigenlijk zeggen wij vaak gewoon dat ‘ie bijna anderhalf is. Dat tellen van die maanden houden we niet zo goed bij.

Wat is zijn favoriete eten?
Macaroni/spaghetti en tomatensoep gaat er soepeltjes in en word hij heel happy van!

Het meest favoriete tussendoortje?
Nim word helemaal blij van rozijntjes, als hij het roze doosje alleen al ziet komt er een mega brede grijns op zijn toet. Verder is hij dol op fruit zoals aardbeitjes, watermeloen, peer, druiven, appel en banaan. Eigenlijk gaat al het fruit er goed in gelukkig. Verder krijgt hij vaak in de middag van die Maria kaakjes die hij lekker op smikkelt.

Wat is zijn favoriete drinken?
Warme melk! Die liefde is nog steeds niet bekoeld ;). Dat verkiest hij echt boven alles! Maar een lekkere koude smoothie ziet hij vaak ook wel zitten!

Favoriete televisieprogramma?
Pfoe, hij vind veel leuk. Maar de programma’s waar hij op het moment echt voor gaat zitten zijn De Bruine Beer in het Blauwe Huis, Het Zandkasteel & Bob de Bouwer!
Nim zijn alltime favoriet voor op de tv zijn de films The Lorax & Dispickable Me. Tot aan het einde zit hij geboeid aan de tv geplakt.

Favoriete boek?
Een boek met geluiden van muziek instrumenten. Hij weet sinds kort de kleine sensor knopjes op de kartonnen bladzijdes te vinden en kan er een hele tijd zoet mee zijn. Als hij het boekje ziet liggen ergens gaat hij het pakken en komt het naar je toe brengen om er samen mee te spelen en te laten zien hoe er geluidjes uit komen.
En sinds een week of 3 is het boekje Piep! ook helemaal hot, ‘Die, die, die!!’ als hij hem ziet staan en dan bladeren we er 2 keer door en is hij helemaal happy!

Favoriete speelgoed?
Zijn vormenstoof en de stapelcups. Blokjes erin via de vormen deksel en dan deksel eraf en blokjes er uit gooien. De stapelcups kan hij heel lang zoet mee zijn, perfect opstapelen en erna langzaam afbouwen en weer perfect in elkaar schuiven. Knappe vent vinden wij! Verder valt alles wat rood is erg goed in de smaak ;).

Favoriete kleur?
ROOD! Alles wat rood is gaat Nim met glimoogjes op af en zodra hij het te pakken heeft laat hij het niet gauw meer los. Vooral rode balletjes doen het het best. In de ballenbak graaft hij 2 balletjes op die hij tegen elkaar aan houd om te checken of ze beiden rood zijn, zo ja dan houd hij ze goed vast, zo nee dan gaat de niet rode weg en zoekt hij een andere om exact hetzelfde te herhalen haha.

Wat maakt hem verdrietig?
Als hij geen stoute dingen mag doen, zoals onze telefoon of Ipad pakken, op kabels knabbelen, en tegen de ramen bonken met houten speelblokjes.

 

Hoe noemt hij papa en mama?
Nou, papa & mama! Hoewel mama meer klinkt als meme…

Hoe noemt hij opa en oma?
Opa en Opa. Hij zegt zoiezo heel vaak Opa. Maar daar bedoelt hij dan niet altijd zijn Opa mee. Gewoon een makkelijk woord wat Opa heel vaak voorgezegd heeft gok ik haha. Overigens kan hij het wel, Oma zeggen! Heel soms!

Wat is zijn Favoriete knuffel?
Ohh deze is makkelijk, dat is Pip van Woezel en Pip. Dit is zijn liefste knuffelvriendinnetje en soms mag Woezel ook mee spelen of slapen. Pip gaat overal mee naar toe en in haar vind hij troost en een lach. Erg lief om te zien. Hij bijt haar het meeste in d’r neus en dan loopt ie met Pip in zijn mond door huis heen.

Een Favoriete activiteit?
Sinds hij redelijk stabiel rond loopt is dat het enige wat ‘ie continu wil. Sinds kort mag hij buiten zo af en toe ook de kinderwagen uit om wat metertjes af te leggen. Big smile van oor tot oor gegarandeerd. Spelen in de speeltuin of met zijn mini voetbal vind ‘ie ook helemaal leuk!

Wanneer slaapt hij?
‘S morgens rond 9/9.30 en dan vaak 1 a 1,5 uur. In de middag verschuift de begin tijd nog wel eens, ligt een beetje aan wat we zijn gaan doen of dat we de hele dag thuis zijn. Maar ook dan slaap hij 1 a 1,5 uur en soms wel 2,5 uur. We laten hem altijd maar lekker tukken zolang als hij wil.
En dan gaat ‘ie ‘s avonds zeker voor 20.00 op bed, soms al om 19.00.. We kijken gewoon naar wanneer hij er aan toe is. En in de ochtend is het de laatste tijd 7.30/7.45 als hij al brabbelend wakker word.
 

Wat maakt hem druk?
Buiten spelen, dan rent hij echt van hot naar her en heeft naar mijn idee geen idee waar hij moet beginnen met spelen. Zijn krulletjes beginnen dan nog erger te krullen en dan weten we dat ‘ie pret heeft.


Wat maakt hem geweldig?
Tja, alles toch?! Schaterlachen, knuffelen, gekke bekken trekken, snurken tijdens het slapen, stiekem ons eten opeten, de uiterste concentratie en medeleven die hij heeft tijdens het kijken van tv/een filmpje, de schattige kleine handjes en voetjes en z’n blonde krullen, en zeker niet te vergeten de mega grote blauwe ogen. En de rest :)…

Ik vond het een super leuke lijst met vragen! Ik denk dat ik ‘m over een half jaar nog eens invul als hij bijna 2 is, kijken wat er dan eventueel verandert is!

Volg je mij al via Bloglovin’Instagram en Pinterest?
Ook Kay heeft Instagram en post over de vele dingen die hij met Nim beleefd en onderneemt!

0
Avatar

About Pauline

Ik ben Pauline, de jonge, creatieve mama achter deze blog. Ik woon samen met Kay in een klein huisje in Rotterdam, en op 2 Mei 2013 werd onze zoon Nim geboren, hij maakte ons mama en papa.

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *