De juiste kinderwagen.

Een paar weken terug kon je al lezen dat we een hele nieuwe kinderwagen hebben gekocht. Daar gaat natuurlijk een heel verhaal aan vooraf, want waarom zou je als je kindje 1 jaar is nog een nieuwe wagen kopen? Ik wil altijd zo min mogelijk geld uitgeven aan de dingen die we moeten aanschaffen, want duur is echt niet altijd beter is mijn motto. Maar mijn les is nu wel een beetje geleerd, ik kan echt niet in alle gevallen voor de goedkoopste oplossing gaan. Lees verder waarom..

Toen ik 16 weken zwanger was werd onze kinderwagen al bezorgd, erg vroeg al maar we waren een week eerder in de BabyDump en hadden er een zien staan die we beiden goed vonden en qua prijs redelijk goed te doen was in mijn ogen. Ik had verder helemaal geen voor onderzoek gedaan omdat ik dacht dat alle kinderwagens redelijk hetzelfde waren op de prijs en kleur en design na.

De Mutsy Transit van de Baby Dump

We gingen dus voor een Mutsy Transit in het grijs, we kregen er een autostoeltje van Maxi Cosi bij en ik mocht een luiertas erbij uitzoeken. Allebei tevreden met de kinderwagen en hij stond al sinds week 16 te pronken in het kamertje waar nog geklust moest worden om het baby klaar te maken.
En toen was het moment daar, een anderhalve week nadat Nim geboren werd gingen wij op pad met de kinderwagen. Allebei dik tevreden. Maar met 5,5 maand wilde Nim absoluut niet meer in de reiswieg en was het tijd om het zit stoeltje erop te zetten. Hier begon het ‘gedoe’. Nim zat niet goed, kon niet helemaal plat liggen, de zonnekap was veel te klein en hield geen zonnestraal tegen en wederom was Nim niet zo heel happy als hij in de kinderwagen moest. Nou lekker dan! En nu? Zo werd op pad gaan niet heel erg gezellig.

Een Bugaboo Bee oud model via Marktplaats

Zo’n uitklapbare buggy is niets voor ons, we houden van stevige wandelingen in het bos, langs de zee en op wat ruiger terrein. We gaan er elk weekend wel op uit dus een beetje stevigheid was toch wel een must! We besloten op Marktplaats te kijken nadat we hier in de buurt iemand zagen met een Bugaboo Bee waar we allebei wel veel positieve kanten van zagen. Al snel vonden we het oudere model van de Bee en besloten ‘m op te gaan halen bij de verkoopster. Helemaal happy, er was niets mis mee er moest alleen een nieuwe kap op. Via Ebay vond ik een dame die deze zelf maakte voor niet al te veel geld en voila, we hadden eindelijk een fijne wagen. Hij kon plat, zat een enorme zonnekap op en Nim leek er heerlijk in te zitten. We hielden de Mutsy Transit voor de momenten dat we toch echt wat ruiger terrein op zochten en dan haalden we hem gewoon iets vaker eruit. Tot meneer 10 maanden was ging het redelijk goed, maar toen kon hij zelfstandig recht op zitten en dat wilde hij in de kinderwagen dus ook, maar zo rechtop als hij wilde zitten kon het oude model Bee niet. Hij werd boos en deed er van alles aan om er uit te komen, wrong zich uit de gordeltjes en hing gevaarlijk over de zijkant heen. Weer drama in de kinderwagen dus.

Bugaboo Classic via Marktplaats

Nim logeert best vaak bij zijn Opa en Oma, en Oma past ook op hem en dan wil ze hem wel eens mee naar huis nemen in plaats van in ons huis te zitten. We hadden dus te maken met een heen en weer gesleep van een kinderwagen. Ze wilden voor iets kijken voor bij hun thuis maar wederom geen buggy, dat zette ons aan het denken. Zullen we de Mutsy Transit anders maar bij Opa en Oma laten staan en wederom op Marktplaats kijken voor iets wat volledig aan de eisen voldoet? Na een avond zoeken op Marktplaats waren we eruit. We gingen voor een oud model Bugaboo! We vonden iemand die er 2 aanbood voor erg weinig geld… Misschien dat die 2e wel bij Opa en Oma kon staan zodat Nim daar ook prettig vervoerd zou kunnen worden. We haalden ze op en waren voor een week of 3 tevreden. Dit keer was wel echt alles perfect! Bugaboo is dus DE kinderwagen voor Nim. Alleen waren er een paar dingen aan de wagen toch best wel versleten en twijfelde we steeds meer aan het feit of we niet gewoon een veilige nieuwe kinderwagen moesten kopen wat dan meteen maar een investering voor over een paar jaar zou zijn.

Een nieuwe Bugaboo Cameleon 3

Alsof de Prenatal in Utrecht het wist stond er dus een nieuwe Bugaboo Cameleon3 in de koopjeshoek, niets mis mee hij was gewoon overcompleet dus hij moest weg. Er ging wat van de nieuwprijs af wat het natuurlijk meteen een stuk aantrekkelijker maakte! Ik was met mijn moeder dus ik nam niet meteen een beslissing, we hebben het er thuis nog 2 dagen over gehad en op de vrijdag avond zei ik tegen Kay ‘kom op, we gaan kijken en zien daar wel wat we beslissen’. Zo belandde we dus bij de Prenatal in Utrecht en ging de Bugaboo Cameleon3 in antraciet/rood toch mee naar huis! En we zijn er mega blij mee, Nim zit er goed in en is meer dan tevreden als hij over de beugel heen hangt tijdens het wandelen. Dat ding rijd moeiteloos over bulten en putten in de weg dus kost veel minder moeite met duwen voor ons. In de koopjeshoek lag ook een antraciet seat liner van Bugaboo mooi geprijsd die ik al mee had genomen toen ik met mijn moeder was, en die past er ook perfect bij en beschermd zo de zitting tegen vlekken, verkleuren en slijtage. Een paar weken later kwamen we er nog eens en namen we wederom uit de koopjeshoek een Breezy zonnekap mee in Royal Blue voor een leuk bedrag! (die zie je op de foto’s)
De Bugaboo Bee gebruiken we zo af en toe nog wel, hij vouwt een stuk kleiner op dus gaat makkelijker mee in de auto. Maar alleen voor korte afstanden of als we met zijn drieen wat boodschappen gaan doen.

Ja, het kostte veel meer uiteindelijk dan als we gewoon meteen voor een Bugaboo hadden gegaan. En ik heb zoals ik zei mijn les nu wel geleerd. Natuurlijk is dit ook wel een een ‘luxeprobleem’ en hadden we het ook gewoon kunnen doen met wat we hadden. Maar dat vonden we toch echt geen optie, zonder stress onderweg is toch best wel een stuk fijner!
Ik heb geen idee hoelang Nim nog in de kinderwagen zal zitten, van de een hoor ik dat het tot 2 jaar ging en ergens anders lees ik weer dat ze er tot 3,5 jaar nog wel in gaan bij langere afstanden. We gaan er vaak hele dagen op uit en dat gaat dat mannetje nog lang niet volhouden als hij kan lopen. Maar we zien het wel. Tegen de tijd dat we een tweede kindje hopen te krijgen staat er ook een spiksplinter nieuwe reiswieg klaar die er op kan dus geen kinderwagen drama’s meer als het dan zover is!

Wat voor kinderwagen heb jij? En ben je er achteraf gezien ook echt tevreden mee?

1
Avatar

About Pauline

Ik ben Pauline, de jonge, creatieve mama achter deze blog. Ik woon samen met Kay in een klein huisje in Rotterdam, en op 2 Mei 2013 werd onze zoon Nim geboren, hij maakte ons mama en papa.

5 Reacties

 1. AvatarBarbara

  Wow, jij kunt jezelf nu wel ervaringsdeskundige noemen, haha, met zo veel kinderwagens in korte tijd. Zelf hebben wij wel meteen een dure, nieuwe gekocht. Van Joolz, niet goedkoop, dus hoop dat deze goed bevalt tot Aeden niet meer in een kinderwagen hoeft. Wel hebben we ernaast een paraplu buggy aangeschaft voor op vakantie, die ook plat kan zodat hij er nu al in mag. Deze kan straks ook mee op de fiets.

 2. AvatarBarbara

  Oja, de Joolz bevalt tot nu toe goed, rijdt als een zonnetje en goed geveerd. De buggy is de Simba van Koelstra. Op Marktplaats nauwelijks aanbod dus ook die toch maar nieuw gekocht. Hoe hij bevalt weten we nog niet, hebben hem gisteren gekocht

 3. AvatarManon

  Leuke blog om te lezen! Wij hebben zelf een kinderwagen tweedehands via marktplaats gekocht en met het eerste testritje een afwijking naar links opgemerkt. Hopen maar dat we er ook niet zoveel verslijten als jullie in een korte tijd, want dan kost het net zoveel uiteindelijk!

 4. AvatarMadelon

  Mooie foto’s maak je! Snap wel hoor, dat jullie toch een nieuwe hebben gekocht. Je gebruikt een kinderwagen zo vaak. Wij hebben de Joolz, eigenlijk wel heel tevreden mee. Hij rijdt fijn en licht en is makkelijk in en uit te klappen. Vind alleen dat er weinig bergruimte in zit (je kunt niet veel onderin de zak doen) en dat de duwbeugel net iets te laag is (ik ben 1.83 lang). Verder top, ik vind hem ook mooi om te zien. Was toevallig ook van plan om binnenkort een blog te schrijven over het kiezen van een kinderwagen. Dan zal ik ‘m er ook op zetten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *