DIY: Houten speelhuisje opleuken.

Ik heb weer eens een wat geknutseld laatst. En uitgewerkt voor een DIY artikel! Het is weliswaar echt weer mega simpel, maar het resultaat is gewoon heel erg leuk. Kijk je mee naar hoe je een simpel houten huisje op kunt leuken voor in de kinderkamer of speelhoek?

1WAT HEB JE NODIG?

– Leuk inpakpapier/behang/knutselpapier/stof… Als het maar groot genoeg is om de achterwand van het huisje mee te beplakken.
– Houten huisje (De mijne komt van de Xenos en was 6,99)
– Spraylijm
– Potlood
– Liniaal
– Schaar

5WAT MOET JE DOEN?

– Leg je uitgekozen papier met de goede kant naar onder, leg daar op het houten huisje. Ga met het potlood om de vorm van het huisje.
– Je hebt nu de buitenkant maten van het huisje op je papier staan, maar dat past natuurlijk niet op de achterwand van het huisje omdat hij zijwanden en een dak heeft. Meet met je liniaal de dikte van de wandjes van het huisje. Teken dit af naar binnen toe in je al overgetrokken huisje. Zo eindig je dus eigenlijk met 2x een getekend huisje in elkaar met een paar millimeter verschil.
– Knip het kleinst getekende huisje uit, en kijk of hij op het achterwandje in je houten huisje past. Past het niet? Probeer dan een klein beetje bij te knippen tot het wel past.
– Spray met de spraylijm op de achterkant van je uitgeknipte huisje, doe dit ook op de achterwand van het houten huisje. Paar tellen wachten, en dan kun je het uitgeknipte huisje op de achterwand plakken.
– Overal goed aandrukken, even goed laten drogen en voila… klaar is je opgeleukte huisje!! Ready to style and play 😉

10 11 6Het huisje is overal in huis leuk, en dus heus niet perse alleen voor de kids om mee te spelen of om in de kinderkamer te gebruiken als decoratie. Hier staat hij momenteel in Nim zijn speelhoek in onze woonkamer, hij kan zijn autootjes er in parkeren, en de Schleich diertjes wonen er in ’s avonds. Een geslaagd mini project dus!

Wat vind je van deze DIY? Zou je het zelf ook maken?

 

Volg PSnim nu ook op Bloglovin’, Instagram & Facebook om niks meer te missen! Papa Kay is ook te volgen op Instagram.

 

6
Avatar

About Pauline

Ik ben Pauline, de jonge, creatieve mama achter deze blog. Ik woon samen met Kay in een klein huisje in Rotterdam, en op 2 Mei 2013 werd onze zoon Nim geboren, hij maakte ons mama en papa.

4 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *