DIY: Last minute December kalender

Ohhh no, ben ik dit jaar alweer veel te laat met de adventskalender. ‘Wat nu, ik wil er dit jaar echt één maken’ dacht ik afgelopen zondag ochtend. Ik haalde een boel papieren cadeauzakjes tevoorschijn, wat touw, een stift en een toffe kledinghanger en ging gauw aan de slag. Kijk mee, voor als jij ook aan de late kant ben of nu besluit er ook een te willen maken. Want echt, dit is zo gepiept en onwijs leuk!

5Wat heb je nodig?

– 31 cadeauzakjes. Ik gebruikte gewone kraft zakjes in 2 maten. (Eigenlijk telt de adventskalender af naar Kerst, dus heb je 24 zakjes nodig. Ik wilde het graag de hele maand December doen, dus heb er 31 gevuld!)
– Een stift.
– Touw.
– Perforator.
– Schaar.
– Kledinghanger.
– 31 cadeautjes om de zakjes mee te vullen.

Hoe ga je te werk?

Ik had twee maten zakjes, en heb deze dus om en om voorzien van een cijfer. Zo om een wat speelser effect te creeren als je ze gaat ophangen. Qua cijfers op de zakjes tekenen heb ik maar gewoon wat zitten doen, niet te moeilijk en ingewikkeld. Want soms is ‘less is more’ echt wel een goed uitgangspunt. De kerstversiering in huis zal in de Decembermaand vast al opvallend genoeg zijn ook ;). Afijn, gewoon lekker doodlen dus… Dit heb je echt zo af!

Daarna vul je de zakjes met de cadeautjes. Vrij lastig dit last minute te doen, maar denk ook qua cadeautjes niet te moeilijk! Het is toch al een vrij dure maand nietwaar?! Je hebt vast, net als ik nog best wat in huis om ze toch te vullen meteen.
Enkele voorbeelden:
– Muntgeld voor in de spaarpot! Altijd leuk om die te spekken, kan je kindje meteen weer zijn centjes tellen en opnieuw alles door het gleufje gooien. Hier is dat in ieder geval altijd een succes.
– Kinder surprise ei. Need i say more?
– Bioscoop tegoedbon, ook die kun je gewoon zelf maken natuurlijk met pen en papier! (Leuk om op een weekenddag in een zakje te stoppen, kun je meteen op pad!)
– Of enig ander tegoedbon voor een leuk uitje, denk aan een gezellig ontbijtje buiten de deur, een dagje dierentuin, bezoekje aan de kinderboerderij, een taartje delen bij een gezellige coffeebar, een ritje met de trein…
– Een free printable kleurplaat, genoeg te vinden via google of pinterest!
– Een snoepje, wellicht in het 5 December zakje. Wie zoet is krijgt lekkers.
– Een ballon, nog niet opgeblazen natuurlijk ;). Zorgt hier altijd voor veel plezier! En die heb je altijd wel ergens in een laatje liggen nog toch?!

3Je kunt het natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt, bij de Action zul je vast wat leuke kleinigheidjes kunnen vinden als stickervelletjes, een nieuw setje kleurpotloden, een voorleesboekje. ik heb een aantal dingen herhaalt in de zakjes zoals chocolade, muntgeld, stickervelletjes, en een paar creatieve tegoedbonnen voor een uitje (die ik voornamelijk in de zakjes heb gedaan die in het weekend vallen). Heb je nou nog niet alles bij elkaar? Vul je de zakjes toch wat later! Zo gepiept.

4Oke, na het vullen vouw je de bovenste rand van de zakjes dicht en perforeer je er 1 gaatje in in het midden. Haal er het touw doorheen en leg een knoopje. Bepaal hoe lang je het touw wil hebben en knoop dan het andere uiteinde vast aan de kledinghanger. Het is het leukst als je verschillende lengtes neemt, zodat je alle zakjes redelijk goed ziet hangen.

1Hangen alle zakjes? Versier dan nog de stang waar je alle touwtjes aan vast hebt geknoopt met een kersttak, eucalyptustak, of enig ander gezelligs… Dit om de knoopjes een beetje te verdoezelen ;). Wederom vastzetten met een touwtje wat je later korter knipt zodat je het niet ziet zitten. En dan is het ophangen maar!

2Wedden dat de kids het geweldig zullen vinden om elke dag het juiste zakje op te zoeken en vervolgens het touwtje door te mogen knippen? Je zou er ook nog een aftelkalender naast kunnen hangen waar je de reeds opengemaakte genummerde zakjes op af kan kruisen. Is voor de kids misschien ook wel erg leuk erbij! Dit kun je natuurlijk makkelijk zelf maken op de computer. Gewoon alle getallen op een A4 typen en uitprinten!

Heb jij ook een december kalender hangen met kleine cadeautjes er in?

 

Volg PSnim nu ook op Bloglovin’, Instagram & Facebook om niks meer te missen! Papa Kay is ook te volgen op Instagram.

 

5
Avatar

About Pauline

Ik ben Pauline, de jonge, creatieve mama achter deze blog. Ik woon samen met Kay in een klein huisje in Rotterdam, en op 2 Mei 2013 werd onze zoon Nim geboren, hij maakte ons mama en papa.

8 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *