Favoriete kinderboeken #1

Helaas heb ik Nim nog niet zo ver dat hij op de bank ploft en gezellig samen een boekje wil lezen. Hij rukt het boekje vaak uit onze handen en mietert het weg of hij slaat het opzij om zo gauw mogelijk de bank af te komen (vaak met hoofd naar beneden en met een klap op de grond, auw!). Natuurlijk hoop ik dat hij er over een tijdje wel het geduld voor heeft en graag voorgelezen zal willen worden. Kay heeft van vroeger nog heel wat boekjes die allemaal op een plank in Nim zijn kamertje staan, maar ik vond het ook wel heel erg leuk om wat nieuwe boekjes te gaan verzamelen zodat we hem deze later ook mee kunnen geven voor zijn eventuele eigen kind(jes).
Ik ben nogal gek op boekjes die een prachtige kaft hebben! We hebben dan ook 2 plankjes in mini zijn kamertje hangen waar de mooiste en leukste boekjes op mogen staan. Vandaag deel ik de 2 leukste boekjes die Nim op zijn plankjes heeft staan.

 
Mama Kwijt

Dit boekje gaat over een klein uiltje dat op een dag uit zijn nest valt, hij gaat  samen met eekhoorn op zoek naar zijn mama en passeert allemaal andere dieren. Het kleine uiltje beschrijft telkens een kenmerk van zijn mama en dan denkt eekhoorn te weten wie zijn mama is. Uiteindelijk vinden ze gelukkig zijn mama weer. De illustraties zijn heel eenvoudig maar echt super mooi, echt om blij van te worden. Ze vertellen ook mooi het verhaal van wat er geschreven word.

Het boekje kost 12,95 en was in 2012 Prentenboek van het jaar!


Piepklein Taartje

Het lieve boekje piepklein taartje gaat over het olifantje Olleke. Ze is op een volwassenen feestje en mag niet teveel in de weg lopen. Ze krijgt honger maar haar papa en mama zeggen dat ze ergens anders moet gaan spelen. Ze kan nergens bij want ze is te klein. Dan ontdekt ze een gaatje in de muur, een muizengaatje. Achter dat gaatje word een muizenteevee programma gefilmd over het bakken van een taartje. Precies genoeg voor kleine Olleke.
Het word rijmend geschreven en dat is heel erg leuk. De tekeningen in dit boekje zijn een stuk minder eenvoudig maar wederom prachtig! Er is genoeg te zien en aan te wijzen.

Het boekje kost 12,95 en het leuke is is dat het recept voor het taartje op de laatste bladzijden te vinden is.

0
Avatar

About Pauline

Ik ben Pauline, de jonge, creatieve mama achter deze blog. Ik woon samen met Kay in een klein huisje in Rotterdam, en op 2 Mei 2013 werd onze zoon Nim geboren, hij maakte ons mama en papa.

3 Reacties

  1. AvatarSammy

    This is a comment to the webmaster. Your Favoriete kinderboeken #1 | PSnim website is missing out on at least 300 visitors per day. I have found a company which offers to dramatically increase your traffic to your site: http://digitalvikn.com.br/u/9db5 They offer 500 free visitors during their free trial period and I managed to get over 15,000 visitors per month using their services, you could also get lot more targeted visitors than you have now. Hope this helps 🙂 Take care.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *