Favorieten, Kinderboeken, Rotterdam

Favoriete Kinderboeken #3: Olli is een olifant

Het is alweer even geleden dat ik een favoriet kinderboek liet zien. Nim is niet zo’n rustige lezer dus zo heel veel boeken hebben we nog niet. Maar toen ik het boekje ‘Olli is een olifant’ tegen kwam moest hij mee naar huis. Nim heeft namelijk als echte Rotterdammer natuurlijk ook een Olli! Dan is zo’n leuk boekje erbij onmisbaar. Wat het boekje nou zo leuk maakt? Olli gaat verkleed als verschillende dieren, en dat levert de meest grappige plaatjes op!

Olli is een 100% namaak olifant en het meest dappere en dromerige olifantje dat er is. Omdat hij een namaak olifant is kan hij zich verkleden tot wat hij maar wil. Zoals bijvoorbeeld een konijn! Gelukkig blijft hij onder zijn dieren kostuum toch altijd nog Olli de olifant. Het is voor kinderen super leuk om te raden in welk dieren kostuum Olli zich heeft verkleed.

In 2004 bedachten Diederiekje Bok en Hein Mevissen het olifantje Olli. In 2013 werd de knuffelolifant ingezet om Diergaarde Blijdorp in Rotterdam weer op de kaart te zetten. En dat werd een groot succes. Gelukkig maar want wij hebben een abonnement op de dierentuin en komen er graag! Olli werd in aan aantal reclame spotjes gebruikt en won voor de Feyenoord-Blijdorp reclame spot een Gouden Loekie. In Diergaarde Blijdorp vond je een tijdje terug in de grote Riviera hal een enorm grote Olli waar je gezellig mee op de foto kon. Onwijs leuk natuurlijk voor de kids die Olli uit de Feyenoord reclame kennen.

Het boekje Olli is een Olifant kost 7,99 en kun je o.a bij Bol.com kopen. Zeker leuk met een Olli knuffel uit Diergaarde Blijdorp erbij.

Heeft jou kindje ook zo’n zachte Olli de knuffel Olifant?

Volg je mij al via Bloglovin’?
Op Instagram kun je me vinden onder de naam @psnim!

4
Avatar

Pauline

Ik ben Pauline, de jonge, creatieve mama achter deze blog. Ik woon samen met Kay in een klein huisje in Rotterdam, en op 2 Mei 2013 werd onze zoon Nim geboren, hij maakte ons mama en papa.

Dit vind je misschien ook leuk...

6 Reacties

 1. Avatar

  Wat een lief boekje. Levi is echt dol op lezen, voornamelijk de boeken van Woezel & Pip zijn favoriet.

  1. Avatar

   Wat leuk! Ik hoop dat Nim het lezen ook interessant gaat vinden, lijkt me zo leuk 🙂

 2. Avatar
  Nelleke says:

  Wat leuk vormgegeven, dat boek! Daar houd ik echt van. Kinderboeken zijn zo leuk!

  1. Avatar

   Ja heel leuk he?! Ik ben ook dol op al die leuke kinderboeken 😉

 3. Avatar

  Deze rubriek kende ik nog niet van je…Leuk! Het boekje ziet er geweldig uit. Eenvoudig maar mooie tekeningen, daar hou ik van :-). Het lijkt me een superleuk boekje!

 4. Avatar

  Wat een mooi kinderboek! Ik gaf op het einde van mijn stage voor mijn leefgroep twee kinderboeken, is en blijft mooi vind ik 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *