Favourite Places: Villa Augustus

Wij hebben een heerlijk weekje vakantie met z’n drieen en hadden besloten niet op vakantie te gaan maar wel allemaal leuke dingen te gaan doen deze week. And so we did! Al een tijdje wilde ik naar Villa Augustus, een Hotel, Restaurant, Markt-Cafe, Tuinen en er zit een klein winkeltje. Afgelopen dinsdag was het goed weer en hadden we trek in lekkers, voor een laat ontbijt en vroege lunch vertrokken we dus naar Dordrecht.

14

18

17

16Villa Augustus zit vlak naast het Wantij park in Dordrecht en je kan er gratis parkeren. Het is opgedeeld in 2 gebouwen, in De Watertoren bevind zich het Hotel waar je dus kunt overnachten met leuk uitzicht en in het gebouw ertegenover zit het restaurant, Markt-Cafe en het winkeltje. Ook zijn er diverse zalen die je af kunt huren. Wij hebben nog een rondje door de tuin gelopen waar groente en fruit word verbouwd maar daar stond op het moment vrij weinig. In de zomer zal het geheid helemaal groen en vol zijn. Dan gaan we zeker weten een keer terug!

13

10

12

9We zochten in het cafe een plekje uit in de hoek waar relaxte banken en stoelen stonden. Ik bestelde scones met clotted cream en huisgemaakte jam en Kay ging voor het grotere werk en nam een zuurdesem boterham met gerookte kip. Beide waren heerlijk! De keuze op de kaart is reuze en er staat voor iedereen wel wat lekkers op. De taarten en zoetigheden worden in de bakkerij zelf gemaakt waar je ook kan kijken hoe ze gemaakt worden, erg leuk. En je kan natuurlijk ook wat van dat lekkers kopen en mee naar huis nemen, ook brood en diverse jams en smeersels zijn te koop in het winkeltje naast het cafe.

1

2

4

5In het winkeltje vind je naast het lekkers ook een hoop hebbedingen. Kapstokhaakjes, gekleurde plastic popjes en emmers, kaarten en de mooiste schriftjes, kinderboeken en meer! Zeker de moeite waard om nog even te neuzen voor je weer op huis aan gaat.

In de toilet is gelukkig een baby verschoon hoekje aanwezig, het enige wat ik niet gespot heb is een kleine speelhoek voor kinderen. We hebben Nim tijdens het eten zoet gehouden met YouTube middels de gratis WiFi. Dat ging ook prima!
Als je eens in de buurt ben, of je hebt zin in een lekkere lunch en eens wat ‘anders’ ga dan zeker een keer langs Villa Augustus. Je komt er geheid met een glimlach naar buiten net zoals wij 🙂

10
Avatar

About Pauline

Ik ben Pauline, de jonge, creatieve mama achter deze blog. Ik woon samen met Kay in een klein huisje in Rotterdam, en op 2 Mei 2013 werd onze zoon Nim geboren, hij maakte ons mama en papa.

8 Reacties

  1. AvatarAgeeth

    Wow, hij heeft zijn beer onesie aan! Super!
    Het ziet er heel uitnodigend uit. Maar een beetje ver vanuit Flevoland.
    Ik krijg acuut zin in scones trouwens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *