Family, Favourite Places, Tips, Uitstapjes

Favourite Places: Aardbeienland

Ik laat jullie graag favoriete en net ontdekte plekken zien waar wij graag komen. Want wellicht kom je op leuke ideeen om ook te gaan doen met je kids. Deze keer heb ik een wel heel erg leuke plek om aan jullie voor te stellen! Namelijk Aardbeienland in Horst. Houd je van aardbeitjes? Nou, dan ben je hier aan het juiste adres kan ik je vertellen. Aardbeienland is een themapark boordevol verse aardbeien en bestaat o.a. uit een winkel, terras, kassen, aardbeienvelden, elfjes, hofjes, sprookjes, speuractiviteiten en meerdere speeltuinen binnen en buiten, typische Provencaalse bouwsels met poorten, torens en een hooiberg. De perfecte activiteit voor jong en oud! Heb ik je nieuwsgierig gemaakt? Kijk dan gauw verder voor een overload aan foto’s van deze te gekke plek!

In 1957 is de familie Soberjé op de huidige locatie gestart met aardbeienteelt op de volle grond. In 1989 is hier de teelt in kassen bijgekomen. In 1992 is de familie zich nog meer met milieu bewuste teelt bezig gaan houden. En in april 1998 is er een start gemaakt met een themapark rondom de aardbei. Door de jaren heen breidde het zich steeds meer uit en bleef er druk bijgebouwd worden. Alles in dit themapark klopt gewoon en draait helemaal om: De Aardbei!

1

2Bij binnenkomst begint de pret al direct. De tuinen rondom de ingang zijn omgetoverd tot plekjes met werkende kabouters, mooi gebouwde huisjes en tafereeltjes. En uiteraard zie je overal aardbeien en aardbeienplantjes! Bij het bijbehorende winkeltje kun je je entree kaartje kopen voor toegang tot het themapark. De winkel, het terras met bijbehorende speeltuin en het aardbeienmuseum zijn gratis toegankelijk!

23

16

6Voordat je het themapark daadwerkelijk in gaat krijg je een fijne uitleg van een medewerkster plus een kaart met speurtocht puzzel! Verzamel alle woorden op de aardbeien die je onderweg tegenkomt in op je puzzel, uiteindelijk moet je de puzzel oplossen door een zin te maken met bepaalde letters van de woorden. De woorden staan verwerkt in bordjes met tekst over de aardbei! Met het juiste nummer er op zodat je het op de juiste plek in kan vullen op je puzzel. De bordjes hangen door het hele park heen een klein beetje verstopt. Maar, zo zie je dus elk gaatje en hoekje van al het moois wat er staat! Heb je de puzzel helemaal opgelost kun je deze inleveren bij de kassa van het winkeltje en ontvangen de kids een kleinigheidje als prijs!

5

8

7

10

18De tocht begint in de kassen. De kassen zijn omgebouwd tot een aardbeien sprookjesbos. Overal waar je kijkt is er wel wat te zien. Leuke doorkijkjes genoeg! De tocht bevat heel wat bekende sprookjes die je kunt lezen op de borden die ophangen. Erg leuk gemaakt en tot in detail echt prachtig.

12

14

17

19

30

13

20Ook zijn in de kassen enorm veel verstopte speeltuinen, speelhoekjes, knutselhoeken, klim en klauter plekjes en stiekeme kijkgaatjes door de muren heen. Nim had de tijd van zijn leven en hopte van speeltuintje naar speeltuintje en keek tussendoor eens over de muurtjes heen naar de sprookjesfiguren! Echt tijd om te luisteren en kijken naar een sprookje had hij niet, toch net iets te jong nog! Maar ik weet zeker dat als hij wat ouder is hij ze allemaal wel voorgelezen wil hebben zodat hij ook kan aanwijzen en zien wat er voorgelezen word,

15

21

29Buiten dat alles zitten de kassen vol met mooie bloemen, heel veel groen, water en natuurlijk hangen er overal mooie rode glanzende aardbeitjes!

22

24Na het eerste gedeelte met de kassen kom je buiten uit. Hier vind je de aardbeienvelden waar ook daadwerkelijk geplukt word, je kan voor 2 euro een doosje krijgen en deze vol zelf geplukte aardbeien stoppen. Er is een buitenplukveld en er is binnen een pluk kas, het ligt helemaal aan de groei van de aardbeien waar er die dag geplukt kan worden. Tussen 13.30 en 15.30 is het pluktijd, je krijgt bij het naar binnen gaan een briefje mee met hoe laat en waar jij verwacht word om zelf je aardbeitjes te plukken! Uiteindelijk duurde het voor ons nog te lang voor we aan de beurt waren dus dit hebben we niet kunne doen. De hele tocht had zo’n impact gehad op Nim dat het na wat lekkers nog op het terras echt tijd was om te gaan. Gelukkig kun je in het winkeltje ook dagverse aardbeitjes in een doosje kopen. 1 euro per doosje en ze waren echt mierzoet. Net snoepjes!!

27

25

26Achteraan het plukveld is nog een hooischuur met picknicktafels om je zelf meegebrachte lunch op te eten, ook stond er een oude tractor waar je natuurlijk samen met je kind mee op de foto moet. Nim vond het wel wat, een tractor in een rode kleur! Kan niet beter 😉

28

32

33

35Dan ga je weer naar binnen, een ander gedeelte van de kassen in, ook hier weer een hoop mooie bouwwerkjes, en doorkijkjes. Ook staat er op alle bordjes een hoop informatie over de aardbei! In vitrines zie je mooie serviezen met aardbeitjes in de hoofdrol en als je goed zoekt vind je ook nog de aardbeienkoning! Het moet niet gekker worden ;). En wederom ook in deze kas enorm veel bloeiende bloemen!

34

36

38

39En dan komen we aan bij de poort naar het aardbeienpark! Dit ligt in de bossen. Net als binnen vind je veel mooie Provençaalse bouwsels en poorten waar weer borden op hangen met informatie en verhaaltjes. Het is zo leuk gemaakt allemaal en het is ook zoveel dat ik denk dat je elke keer als je gaat je wel weer iets nieuws ziet en ontdekt! Het aardbeienpark zit ook vol met verborgen speeltuinen achter poorten. De speeltuinen buiten zijn wat uitdagender voor de wat grotere kids, maar als je en waaghals als peutertje hebt is het ook prima te doen.

43Na zo’n lange speurtocht tussen de aardbeien op zoek naar de woorden voor op de puzzel heb je echt enorm veel zin in van alles met aardbeien, geloof me maar ;). En wat denk je, je kunt na het dwalen door het aardbeienpark heerlijk neerstrijken op het terras. Uiteraard omringt met mooie bouwwerkjes, kaboutertjes en alles omtrent aardbeien. Binnen kun je dan zelf wat lekkers gaan halen, smoothie, sap, gebak, broodjes… Noem het maar op! Wij genoten natuurlijk ook van wat lekkers als afsluiter van een hele leuke ochtend en middag!

Dus… was je nog op zoek naar een leuk uitje in de zomervakantie die zeer zeker geschikt is voor kids? Bezoek dan Aardbeienland in Horst! De entree prijs voor kids van 3 t/m 11 jaar is 7,50 pp, volwassenen betalen 9,50 pp. Kinderen onder de 3 jaar zijn dus gratis! Ook het parkeren bij het park is gratis! Het park is op redelijk veel plekken toegankelijk voor kinderwagen, al rijd het niet overal even makkelijk… Ook is er uiteraard een verschoontafel aanwezig bij de toiletten. Voor meer informatie kun je ook de website van Aardbeienland bezoeken!

Hopelijk vonden jullie het een leuk verslag, ik ben niet te zuinig geweest met foto’s omdat alles gewoon zo leuk was om te laten zien! Vertel eens, kende jij aardbeienland al? En plan je deze zomer een gezins tripje naar dit leuke themapark?

Volg PSnim nu ook op Bloglovin’ & Instagram om niks meer te missen!

15
Avatar

Pauline

Ik ben Pauline, de jonge, creatieve mama achter deze blog. Ik woon samen met Kay in een klein huisje in Rotterdam, en op 2 Mei 2013 werd onze zoon Nim geboren, hij maakte ons mama en papa.

Dit vind je misschien ook leuk...

4 Reacties

 1. Avatar

  Dat ziet er erg leuk uit zeg! Ga ik zeker onthouden voor als Mason ouder is.
  Je ziet gewoon dat jullie een hele leuke dag hebben gehad en dat jullie allemaal hebben genoten!

 2. Avatar

  Wat een mooi plekje! Jullie hebben er dan ook heel mooie foto’s van gemaakt! Het is hier niet al te ver vandaan, dus ik ga het zeker onthouden voor als Ivar wat ouder is!

 3. Avatar
  Inez says:

  Wat ziet dit er ontzettend leuk uit!

 4. Avatar
  Susan says:

  Leuk artikel en als ik die foto’s zie, word ik weer blij. Zouden eigenlijk vandaag gaan, maar dochtertje is ziek, dus volgende week proberen.

  Wij zijn er nu 3 x geweest en vinden het zeer zeker de moeite waard om er 1u15min voor te rijden. Elke keer weer betoverend en je blijft inderdaad foto’s maken! Genieten en nog eens genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *