Favourite Places: Hoek van Holland

Dat wij elk vrij weekend er lekker op uit trekken is inmiddels wel een feit. Het liefst zoeken we steeds leuke nieuwe plekjes op die we nog niet kennen, het ‘reizen’ zit niet echt in ons maar het ontdekken van Nederland wel. Maar buiten nieuwe leuke plekken opzoeken zijn de oude vertrouwde plekjes soms ook wel heel erg leuk, zoals de pier uitwandelen in Hoek van Holland. Afgelopen zondag waren wij hier te vinden voor een bakje kibbeling en een lange wandeling, natuurlijk ging ook de camera mee. Kijk mee, dan laat ik je deze leuke plek zien!

39Per jaar varen er in Hoek van Holland bijna 70.000 zeeschepen voorbij (in- en uitgaand). Daarnaast passeren er nog tienduizenden binnen- en pleziervaartschepen. Mocht je dus helemaal blij worden van bootjes kijken, dan is dit ook wel the place to be daarvoor. Gezien de hoeveelheid zul je niet snel een boot missen. Nim heeft wat gewezen naar alle passerende boten, is natuurlijk prachtig voor zo’n kleintje.

3821 20 19Al met mijn eigen ouders kwam ik hier vroeger vaak, de pier aflopen tot het einde (zo’n 1960 meter!) en weer terug. En dan na zo’n flinke wandeling haalden we een ras patatje bij het friethok wat in het begin van de pier staat. Heerlijk om dat soort dingen nu met je eigen kind te kunnen doen!

Voordat we aan de wandeling begonnen bestelden we aan de Koningin Emmaboulevard bij Het Visplaleis een bakje Kibbeling. Je kunt hier met uitzicht op het water en de boten genieten van diverse verse visschotels of gewoon van wat te drinken met wat lekkers. Een goede start voor een lange wandeling!

33 32 31 29 28Nim ontdekte een duinpad, ons plan om de verharde pier af te lopen ging dus niet door. Door het zand banjeren en rennen achter die kleine deugniet aan werd het. Ook prima hoor, zo zie je toch ineens ook wat anders dan water en bootjes.

25 24 23De duinen werden goed beklommen en Nim had het reuze naar zijn zin. Wij ook! Uitwaaien en ‘mensen kijken’ is altijd een goede combinatie. Op de pier staan ook altijd vissers, onder luid geklap (van kleine kids) gaat er elke keer weer een haakje met¬†aas het water in. Niet alleen bootjes kijken is interessant, ook kijken naar wat de vissers doen is leuk.

26 4 1_1 2Een tip, trek je kids kaplaarsjes aan. Op de pier liggen overal plassen water. Dit is van het opspattende en golvende water. Is natuurlijk reuze leuk om daar in de stampen ;). Maar met natte voetjes terug naar de auto lopen is wat minder leuk. Gelukkig wilde papa Nim wel een stukje dragen.

36 34Voor een uitzicht van wat hoger af kun je de oude bunker beklimmen, beneden voor de bunker staan ook nog wat oude bommen en gebruiksvoorwerpen vanuit de oorlog. En kun je het een en ander aan informatie vinden.

Nou en na zo een lange wandeling kun je dus nog een frietje wegwerken of een lekker visje voordat je weer op huis aan gaat. Wat ons betreft een gezellig uitje. Het hoeft ook echt niet altijd hip en fancy te zijn om het naar je zin te hebben (en te maken). Wij zijn hier zeker nog vaak te vinden in de toekomst.

14Heb jij de pier al eens uitgelopen bij Hoek van Holland?

Nu ook zin gekregen om daar uit te waaien en wat te snacken? Navigeer dan naar: Koningin Emmaboulevard 11, 3151 HG Hoek van Holland. Er is genoeg parkeerplek! Liever met de trein? Kan ook! Stap dan uit bij de treinhalte Hoek van Holland Strand, het is dan nog zo’n 5 minuutjes lopen naar de pier.

 

Volg PSnim nu ook op Bloglovin’, Instagram & Facebook om niks meer te missen! Papa Kay heeft ook een Instagram account boordevol vader en zoon foto’s en hun belevenissen!

6
Avatar

About Pauline

Ik ben Pauline, de jonge, creatieve mama achter deze blog. Ik woon samen met Kay in een klein huisje in Rotterdam, en op 2 Mei 2013 werd onze zoon Nim geboren, hij maakte ons mama en papa.

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *