Favourite Places: Kralingse Plas in Rotterdam

Natuurlijk hebben we in Rotterdam een heleboel leuke hotspots! Maar vaak omdat het zich zo vlak onder je neus bevind zie je het gauw over het hoofd als je een leuke middag in gedachte hebt. Een tijdje terug werd ik gevraagd om voor De Sleutel van Rotterdam een gastblog te schrijven over de hotspots in Rotterdam Kralingen-West. Een nieuw initiatief van de gemeente Rotterdam om hun pasgeboren inwoners en kersverse ouders welkom te heten in de stad, en ze kennis te laten maken met allerlei activiteiten voor jong en oud d.m.v een kraakdoekje in de vorm van een sleutel. Die sleutel geeft tegelijkertijd toegang tot activiteiten en kortingen. Onderdeel van De Sleutel van Rotterdam zijn dus blogs over hotspots in bepaalde wijken van Rotterdam. Onwijs leuk om hier voor gevraagd te worden, dus we hebben er meteen een uitstapje in eigen stad van gemaakt zodat ik de leukste plekjes in Kralingen-West vast kon leggen en voor de blog van De Sleutel van Rotterdam een leuk stuk kon schrijven. Inmiddels is de site dan ook online en kun je mijn geschreven stuk hier vinden. We her ontdekte de Kralingse Plas en ik nam meer dan genoeg foto’s om ook hier met jullie te delen! Kijk mee!

kralingseplas8

11Diertjes kijken is natuurlijk altijd een hit met kids. Het Hertenkamp bij de Kralingse Plas is groot en er lopen mooie herten rond. Van achter een groot hek kun je een heel stuk erlangs lopen of zitten op een van de bankjes. Het Hertenkamp zit wel helemaal achteraan in het bos, maar je kunt er prima met de auto komen en er parkeren!

kralingseplas4

10

12Dan heb je nog kinderboerderij De Kraal. Een redelijk grote kinderboerderij waar de kids zich goed kunnen vermaken. Ook vind je er een speeltuin en je kunt er een kopje koffie drinken, ideaal op een mooie dag.

9Ook de ideale fotospot vind je bij de kinderboerderij. Dikke pret en leuke foto’s gegarandeerd 😉

7

6

5Speeltuintjes in overvloed, dat zeker. Gelukkig is er ook een peuterspeeltuin met hek eromheen. Handig met kleine wegrenners! En het uitzicht is ook niet verkeerd kan ik je vertellen.

kralingseplas3

4

2In de zomer kunnen de kleintjes in de peuterspeeltuin ook afkoelen in het peuterbadje!

kralingseplas6

kralingseplas1Buiten alles wat er te doen is voor kids, kun je ook gewoon de plas rondwandelen, fietsen, joggen, rennen.. wat je wil. Het uitzicht is altijd mooi en onderweg kom je nog diverse eet en drink gelegenheden tegen.

Natuurlijk is er nog veel meer te doen en te zien, en ontdekken wij nog steeds leuke plekken en activiteiten die je er kunt doen. Maar met een kleine zijn dit wel de plekken die wij afgaan als we er en ochtend of middag doorbrengen!

Ben jij al eens bij de Kralingse Plas geweest? Waar kom je dan het liefst?

Volg PSnim nu ook op Bloglovin’, Instagram & Facebook om niks meer te missen! Papa Kay heeft ook een Instagram account boordevol vader en zoon foto’s en hun belevenissen!

6
Avatar

About Pauline

Ik ben Pauline, de jonge, creatieve mama achter deze blog. Ik woon samen met Kay in een klein huisje in Rotterdam, en op 2 Mei 2013 werd onze zoon Nim geboren, hij maakte ons mama en papa.

5 Reacties

  1. Avatarkim_Xazoe

    N.a.v. deze blogpost zijn wij vandaag ook op pad geweest! We zochten een leuk uitraas-plekje voor onze jongens na een hotspot voor de mama’s 😉
    Binnenkort komt er een blogpost over online én jouw tip/blogpost staat erin verwerkt 🙂
    Thnx voor de leuke tip, was zeker geslaagd ondanks het druilerige weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *