Happy Moments #13

Een half jaar terug plaatste ik de laatste ‘Happy Moment’. Wauw! Nou, ik heb het afgelopen half jaar echt wel een boel happy moment gehad hoor, alleen heb ik ze niet vast gelegd ;). Sinds kort neem ik weer ouderschapsverlof op op werk, wat neer komt op drie vrije dinsdagen per maand. Hooray! Ik heb wat meer tijd nodig voor mezelf… en om de week een vrije dinsdag deed toch niet wat ik hoopte: meer rust en minder stress. Welnu, de eerste echte ouderschapsverlof dag zit er weer op… wat heerlijk, gewoon even niets, gewoon alles doen en laten wat je wil… in mijn geval lekker fotootjes maken, genieten van wat lekkers en rommelen in huis.

8Een dag niksen zit er helaas nooit in, het huishouden roept altijd en er ligt altijd wel troep, de wasmand zit altijd overvol en ook de vaatwasser blijf ik in en uit ruimen. Als ik alleen thuis ben, gaat er een muziekje aan. Dit lukt dus nooit als Kay en Nim thuis zijn, dus neem ik het er van als ik alleen ben. Tijdens het wegruimen van schone was in Nim zijn kamertje geniet ik altijd van hoe fijn en leuk zijn kleurige kamertje is. Sinds kort is hij helemaal gek van diertjes en deze liggen dan ook overal en nergens… ik tussen de was vouwen door alle Schleich diertjes gezellig neergezet voor hem. Dit blijft een favoriet hoekje, het behang, de posters, de muurstickers, Lange Leo, en de toffe houten letter die Opa maakte voor Nim zijn kamertje. Ja, ik kan wel stellen dat ik dit hoekje zal missen als Nim een nieuw kamertje heeft straks.

7 6Ik vergeet heel vaak te lunchen, Nim eet op andere tijden dan ik op een vrije dag. In de ochtend zodra hij uit bed is wil hij boterhammen, en een appel. Dan moet ik nog niet aan eten denken! Rond een half 10 maak ik mijn ontbijt, en al rond 11 uur/half 12 eet Nim weer brood.. Dan heb ik net gegeten en dus nog geen honger. Vaak zodra Nim op bed ligt voor een middagslaapje dan eet ik weer wat, maar vaak vergeet ik het ook gewoon.
Op vrije dagen alleen thuis probeer ik zoveel mogelijk te relaxen en te genieten, en daar hoort dan ook lekker eten bij in mijn ogen. Ik haalde dinsdag mijn all-time favorite fruit: Watermeloen. De Marokkaanse meneer hier op de hoek verkoopt de aller lekkerste watermeloen, hij neemt ze na zijn vakantie in Marokko altijd mee en zodra ik ze zie liggen koop ik elke week wel een stuk. Zo, zo lekker! Als lunch maakte ik er een salade mee met geitenkaas, pompoenpitjes en muntblaadjes. Heerlijkheid, ik zweer het 😉

2 3Het licht en het zonnetje in de zomer is hier altijd heerlijk (vooral ook de zon door het glas in lood, geeft een mooi effect op witte laken). De slaapkamer zit aan straatkant, veel mensen lopen dus voorbij het raam. Het weerhoud mij ervan om vaker lekker op bed te relaxen, zoveel van de voorbij lopende mensen werpt een blik naar binnen… ze kunnen me vast niet goed zien, maar ik zit er niet relax door.
Waarom deze foto dan gemaakt is? Ik kocht laatst een nieuw dekbedovertrek, alvast voor in onze nieuwe slaapkamer… stiekem al in gebruik want wat is hij gaaf. Een marble effect, mooi met wit en roze samen.
Ik kijk uit naar de relaxte uitslaap ochtenden in de nieuwe slaapkamer. Die ligt op de bovenverdieping, en het raam begint een stuk hoger, dus als ik in bed lig ziet niemand me. Happy moments om naar uit te kijken!

1Ik heb koffie altijd heel vies gevonden, tot ik zag dat je het ook kon drinken met heel veel melk. We kochten een elektrische melkschuimer, en ik ontdekte dat ongezoete sojamelk veel lekkerder is in koffie dan gewone melk. Elke vrije dag maak in een, heel soms twee van deze volle glazen. En… toegegeven… met een scheut karamelsiroop,  want die bittere koffiesmaak blijf ik vies vinden. Maar op deze manier is het lekker, met een stroopwafel erbij dook ik op de bank met laptop op schoot. Wederom dat muziekje aan op de achtergrond <3.

 

4Van welke dingen kun jij genieten als je even alleen thuis bent?

3
Avatar

About Pauline

Ik ben Pauline, de jonge, creatieve mama achter deze blog. Ik woon samen met Kay in een klein huisje in Rotterdam, en op 2 Mei 2013 werd onze zoon Nim geboren, hij maakte ons mama en papa.

2 Reacties

  1. AvatarGeertje

    Jaa heel gaaf dekbed! Heerlijk zo’n dagje voor jezelf 🙂 Ben ook erg benieuwd hoe jullie je nieuwe huis gaan inrichten! Ik vind het ook fijn om lekker een muziekje op te zetten als ik alleen thuis ben.

    Groetjes Geertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *