Het Forest Feast kookboek voor kids

In een dear diary zag je hem vast al voorbijkomen, het forest feast kookboek voor kinderen. Ik zag hem in de winkel, en viel als een blok voor de prachtige cover. Die ging meteen mee naar huis! Er staan een heleboel simpele, gezonde recepten in die op een prachtige, leuke en makkelijke manier worden gepresenteerd en uitgelegd zodat kinderen het snappen. Nim is er nog iets te jong voor om het te snappen, en stiekem kocht ik het boekje dan ook voor mezelf. Ik ben geen keukenprinses, maar dit boek nodigt uit om de keuken in te gaan en lekkere dingen klaar te maken voor het hele gezin. Ik ging op mijn vrije dag aan de slag in de keuken voor wat lekkers, en bedacht me dat ik jullie graag tip over het kookboek. Want hij is echt zo leuk! Dat werden dus plaatjes om van te smullen, en een kijkje in het kookboek, kijk mee!

Het boek begint met een intro, een verhaal over schrijfster Erin Gleeson. Wie ze is, wat ze doet en waar ze van houd. Vervolgens komen er diverse tips, snijtechnieken, en benodigde keukenapparatuur voorbij. Alles in aquarel verf tekeningen en tekst met simpele foto’s en overzichtelijke pagina opbouw. Erg mooi en leuk gedaan, het trekt meteen de aandacht en je wil meteen verder bladeren.

Forest feast, oftewel bos feest is een goed te verklaren titel. Erin woont met man en kids in een klein houten huis in het bos. Vanuit daar is ze begonnen met haar blog en later met kookboeken schrijven. Ze is dol op kunst en fotografie en heeft dus ook alles uit het boek zelf getekent en gefotografeert. Elk gerecht, elk recept en elke pagina zien er als een feestje uit.

5Er komen 6 thema’s aan bod met een heleboel recepten. Denk aan snacks, dranken, maaltijden, feest. De recepten die voorbij komen hebben allemaal iets gemeen, ze zijn simpel, snel klaar en zien er kleurrijk en heerlijk uit! Voor mij ideaal, want ik houd niet van lang in de keuken staan maar wil uiteraard wel wat moois op tafel toveren wat dan ook nog enigszins gezond is. Voor kids is dat natuurlijk net zo!
Ook leuk: Het boek bevat allemaal vegetarische recepten. Wij zijn niet vegetarisch maar eten ook niet elke avond vlees, vegetarische recepten zijn net zo lekker!

Op het moment dat ik wat uit het boek wilde maken, was het warm buiten… mijn keuze was makkelijk, ik ging voor een verkoelend drankje!

Super simpel, klaar in een paar minuten, en het was erg lekker. Verfrissend, ijskoud, zoet en zuur. Munt, citroen en honing is een goede combinatie voor een zomers drankje.

6Als lunch koos ik voor een tosti van de bladzijde met mega veel tosti combinatie keuzes. Hoe slim is dit?! Dat zijn best wat combinaties om uit te proberen. Zowel zoet als hartig. En ik denk voor kinderen super leuk! Kiezen, boodschappen doen en zelf de tosti maken. Nim snapt er nog niks van helaas, maar ik kan niet wachten om tosti’s met hem te testen van deze bladzijdes. Afijn, ik ging voor wit brood, abrikozenjam, zachte geitenkaas en appel. Ze staan op een rij in het boek, dus heel creatief was ik niet maar oh oh, wat was dit lekker! Meestal doe ik honing ertussen, maar de abrikozen jam was veel lekkerder erbij!

4 3 2Dat was even enorm smullen op mijn vrije dag alleen thuis. Heerlijk op een bankje in de tuin met een tosti en ijskoude limonade. Perfect!
Het leuke is dat de schrijfster van het boek ook een blog heeft, echt de moeite waard en vol met lekkere recepten!

Heb ik je nieuwsgierig gemaakt naar het boek? En voor welke tosti combinatie zou jij gaan?

4
Avatar

About Pauline

Ik ben Pauline, de jonge, creatieve mama achter deze blog. Ik woon samen met Kay in een klein huisje in Rotterdam, en op 2 Mei 2013 werd onze zoon Nim geboren, hij maakte ons mama en papa.

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *