HOME: Nim’s kamer

Nu Nim steeds meer een eigen persoontje met een mening en willetje aan het worden is, verander ik stukje bij beetje zijn kamertje. Gewoon met wat stoerdere accessoires, mooie boekjes en leuke posters die bij zijn persoonlijkheid passen. Want de basis van zijn kamer is nog altijd prima. Al voor zijn tweede verjaardag was hij toe aan een peuterbed, ik plaatste die gewoon op de plek van het ledikantje en deed er verder niets aan. Tot ik afgelopen week de kriebels kreeg en verandering wilde. Er kwam een heel gaaf krukje binnen van FLEXA PLAY via KidsGIGANT die ik naast zijn bedje wilde zetten voor een lampje en een boekje er op. Time for a change! Want zoals het stond zou dat niet zo leuk gaan staan…

13Nog niet eerder kwamen er foto’s voorbij van Nim zijn kamer, dit omdat hij een kamertje midden in ons kleine huis heeft waar geen direct daglicht naar binnen komt. Het is daar bijna onmogelijk om mooie foto’s te maken. Ik moet het hebben van goede camera instellingen, een zonnetje die vanaf beide kanten naar binnen schijnt door de vouwdeur en schuifdeuren naar Nim zijn kamertje. Maar het is gelukt! Op de foto zie je het een beetje, links komt door de vouwdeur licht vanuit onze slaapkamer. En rechts een donkere hoek die d.m.v schuifdeuren in de woonkamer uit komt.

8

4Foto’s van voor de verandering heb ik niet, maar qua meubeltjes heb ik alleen deze locker kasten en het bedje met elkaar omgewisseld. En guess what?! Hij slaapt er gewoon nog beter door. We mochten op zich niet klagen maar in de ochtend een kakelend ventje horen in zijn eigen bed, of een krioelend ventje tussen in hebben liggen terwijl het nog net iets te vroeg is is toch wel een verbetering!

20

7

11Ik probeer me een beetje vast te houden aan een (kleuren) thema. Wolken, wit, zwart, grijs, vintage blue (Flexa creations verf) en hout. Zo hier en daar wil ik ook graag okergeel terug laten komen, maar daar word nog aan gewerkt! Als baby waren het vooral veel sterretjes die voorbij kwamen, nu meer wolken en geometrische vormen. Hoewel wolkjes niet perse stoer zijn voor een peuter vind ik het toch nog lekker kinds, en dat mag nog best op zo’n leeftijd. Ik wil vooral dat het kamertje rust uitstraalt en gezellig is. Monochrone is heel leuk, maar kids houden van kleur en vrolijkheid… Vandaar een mooie middenweg in Nim zijn kamer. En door de open kledingkast komen de vrolijkste kleuren je tegemoet, heerlijk om daar naar te kunnen kijken πŸ˜‰

De grove muur moet overigens nog gestukt worden, ooit was deze kamer de keuken namelijk en hebben we met grof geweld foeilelijke oranje tegels van de muur gesloopt. Het grove vond ik toen wel tof dus hebben we eroverheen geschilderd.. Nu zou ik het toch graag glad zien.

12

19Hier zie je het leuke krukje van de FLEXA PLAY collectie. Bij KidsGIGANT verkopen ze de FLEXA PLAY serie, stuk voor stuk gave kinder meubeltjes met mooie Flexa kleuren gecombineerd met hout. Het krukje is vrij zwaar en heel stevig, perfect voor peutertjes die niet stil kunnen zitten! Ik wilde het krukje graag gebruiken naast het bedje met een lampje er op. Nim zelf vind het reuze leuk, ’s avonds liggen er boekjes op en als hij dan ’s ochtends wakker word… gaat hij direct boekjes lezen!

16

17Nim zijn bedje hebben we een tijdje terug via Marktplaats gekocht, juist deze omdat we ‘m met de open kant naar de muur konden zetten zodat Nim door de hoge kant niet uit bed zou vallen. Nu hij lekker onder een deken slaapt (yay voor leuke dekbedovertrekjes!!) en een stuk rustiger slaapt kon ik het bed omdraaien, en stiekem zit ik al te kijken naar andere bedjes. Zo’n zelf gemaakt huisjesframe als bed lijkt me gaaf, maar een (half)hoogslaper zou helemaal ideaal zijn in ons kleine huisje. Dan zou Nim onder zijn bedje een hele gezellige speelruimte hebben! Of misschien wel een bureautje om aan te zitten. KidsGIGANT heeft naast de leuke FLEXA PLAY collectie ook nog een ruim assortiment aan hoogslapers en halfhoogslapers. Maar misschien is dat nog iets te vroeg voor Nim? Ik moet er niet aan denken dat hij dan uit zijn bedje valt. Wellicht voor een volgend huis!

1

2Naast dat het krukje ideaal is naast het bed, kan hij in de woonkamer ook prima gebruikt worden. En dan om op te zitten natuurlijk. We zijn een beetje in de tel fase beland, en daar zijn de Rupsje Nooitgenoeg boekjes ideaal bij. Tellen doen we natuurlijk met auto’s (what else?!) maar het cijfer muursticker set van FLEXA is hier ook ideaal bij! Gewoon aanwijzen op de muur hoe elk cijfertje heet. Voor nu houden we het maar bij 1,2 en 3, maar het set gaat tot 9 en de cijfers zijn dan ook verschillend qua grootte. Erg leerzaam en leuk!

3

5Wat vind jij van Nim zijn peuterkamertje? Houd je zelf ook aan een kleurthema?

Volg PSnim nu ook op Bloglovin’, Instagram & Facebook.

icon_S

11
Avatar

About Pauline

Ik ben Pauline, de jonge, creatieve mama achter deze blog. Ik woon samen met Kay in een klein huisje in Rotterdam, en op 2 Mei 2013 werd onze zoon Nim geboren, hij maakte ons mama en papa.

10 Reacties

 1. AvatarInez

  Wat een fijn plekje heeft Nim. Heerlijk soms dat veranderen en dubbel zo fijn dat hij nu beter/langer slaapt. Alle extra slaap is welkom toch als ouder;) hahah. Hier ook vol met ideeΓ«n voor de nieuwe kamers straks, zo’n zin in. Die wolkenhouders ook te leuk, heb ze even op geschreven om te onthouden!

 2. AvatarNathalie

  Ik vind het superleuk!!!!! Ben er zelf ook graag mee bezig en als ik binnenkort een nieuwe camera heb dan maak ik nog eens een room tour. Die wolkjes zijn gaaf, van waar heb je die? Ik heb nu witte ovale rechthoeken maar ben ze beu hahahahaha.

 3. AvatarDesiree

  Wat een prachtige kamer. En leuk om te zien dat de Never ever grow up poster een mooi plekje gekregen heeft πŸ™‚

  Hayden zijn kamer wil ik graag eens onder handen nemen, die is helemaal niet naar mijn zin. Hij had een schattige babykamer, maar het baby was er zo snel vanaf en het baby thema vonden we niet meer bij hem passen. Sindsdien is het een beetje een rommelige kamer. Hij heeft een vrij grote kamer en eerlijk gezegd weet ik niet zo goed wat ik met die ruimte aan moet. Ach ja, wanneer Skyler toe is aan een peuterbed (en hij dus een eenpersoonsbed krijgt) nemen we zijn kamer even goed onder handen.

  Skyler haar kamer is mintgroen met wit. Hier en daar ben ik inmiddels ook wat aan het veranderen maar over het algemeen ben ik erg blij met haar kamer.

 4. AvatarJudith

  Wat een mooi kamertje heeft Nim. Heel stoer, maar toch ook lief. Wij zijn net verhuisd en Max heeft nu eindelijk een hele kamer voor zichzelf (voorheen moest hij de kamer delen met allerlei muziekinstrumenten, vond hij wel leuk trouwens). Een wand hebben we behangen met grijs behang met witte sterren en dat staat echt te gek. Daarbij twee grijze kasten van Woood, de Gijs voor de boekjes en het speelgoed en verzorgingsspullen en de Dennis voor zijn kleding. Gisteren bij de Kwantum een houten krukje gescoord dat is gebreid en dat staat ook geweldig. Heel erg leuk om met de aankleding bezig te zijn en leuk dat we even bij je binnen mogen kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *