In de kast van Nim: Lente!

Zo’n 3 maanden geleden begon ik met de nieuwe rubriek ‘In de kast van Nim’. Ik trapte af met een kinderkleding tag met vragen over kinderkleding, favorieten, en accessoires. Het leek mij leuk om de tag elk seizoen in te vullen, dus hier komt nogmaals de kinderkleding tag maar dan nu gebaseerd op de Lente! Ik heb een paar vragen weg gelaten en er andere voor in de plaats gezet, omdat die antwoorden vrijwel niet veranderen!

1. Wat is je favoriete winkel om kinderkleding te shoppen?
Eigenlijk shop ik voor Nim nog amper offline. Online shoppen is makkelijk en snel en je krijgt het prachtig verpakt thuisgestuurd met vaak een lief persoonlijk kaartje erbij. Buiten dat heeft Nim een hekel aan winkelen, het zit er dus amper in de laatste tijd om te gaan shoppen. Wel zijn er natuurlijk te gekke winkels (ik houd het even bij Rotterdam) waar je terecht kunt voor de mooiste kleertjes. O.a BonBon on the Block, Klein Beginnen (GROOOT), Pomme de Jus, GROOS, en Little Department Store zitten hier op fietsafstand van ons huis. En ik heb het idee dat dat nog niet eens de helft is van de leuke winkels ;). Dus als jij nog leuke adresjes weet? SHOOT!

2. Wat is je favoriete webwinkel om kinderkleding te shoppen?
Oh nee, ik kan niet kiezen! Shops waar ik vaker dan eens heb besteld zijn Toddlers and Tees en Springstof. Shops waar ik ook graag kom/kijk zijn Bambini Amore, Little Sahou en Suzie Q. En eigenlijk nog wel veel meer hoor haha maar anders word dit een enorme waslijst.

01HEMD: Little Urban Apparel via River20Four.nl, LEGGING: Minimize, VEST: Mouse in a House via BambiniAmore.com, MOCCS: Tough Cookie Store via Etsy.com.

3. Wat is je favoriete kinderkleding merk?
Oei oei, nogsteeds een lastige vraag. Elke week leer ik wel weer wat nieuws kennen door het leuke Instagram. Ik blijf opzoek naar nieuwe aparte en leuke merkjes voor Nim, daar kan ik echt blij van worden. Ik blijf enorm fan van Mini Rodini en Bobo Choses, maar de collectie van Beau LOves vind ik op het moment echt te gek. Ook het poolse Mouse in a House en KukuKid zijn fantastisch! Ja, eentje kiezen is onmogelijk.

07STREEPJES SJAAL: Mingo Kids via ToddlersandTees.nl, STREEP SJAAL: Lucky No.7 via BambiniAmore.com, STREEPJES STRIK: Suussies.nl, ROBOT STRIK: Mini Rodini via PearlsandSwines.com.

4. Wat is je favoriete accessoire bij een outfit?
Nog steeds een sjaaltje. Inmiddels hebben we er 2 te gekke sjaaltjes bij, wel weer met streepjes want dat past bij elke outfit en jas! Wat ik ook erg leuk vind is zo’n te gek vlinderstrikje, om een gewone outfit net wat specialer te maken voor leuke gelegenheden bijvoorbeeld. Bij Suussies.nl kun je terecht voor de meest uiteenlopende kleurtjes en ze zijn heel gemakkelijk te bevestigen met een veiligheidsspeldje.

6LEGGING & SHIRT: Garabatisse.com, STRIK: Suussies.nl

5. Welke merkjes heb je de afgelopen tijd ontdekt?
Oef, dat zijn er best veel. Merkjes waar ik daadwerkelijk ook kleding van heb voor Nim zal ik alleen noemen: Beau LOves, Mouse in a House, 1+ In the Family, Garabatisse, Qtie, I Dig Denim, Silky Label, Little Urban Apparel, KukuKid, Water Babies, Minimize.

6. Geef je veel geld uit aan een kledingstuk?
In Nim zijn eerste levensjaar heb ik per item nooit veel neergelegd, hij groeide als kool en spuugde en poepte alles onder. Dus ik vond het zonde. Op het merkje Imps & Elfs na was het vooral H&M, Zara en Hema. Na zijn eerste verjaardag ging het groeien een stuk minder snel en begon hij vrij snel te lopen, ik ontdekte dat er een hoop leuks was buiten de hiervoor genoemde winkels om en wachtte tot de sale periode begon om wat leuke dingen te bestellen! En sindsdien kwam er steeds minder en minder in huis aan goedkope kleertjes, ik merkte enorm verschil in kwaliteit en de duurdere items werden veel meer gedragen dan de koopjes.
Sinds ik de Challenge Buy Less, Buy Better doe viel het kwartje eigenlijk helemaal. Waarom geld verspillen aan 3 broekjes die mwah zijn, en 1 fantastisch broekje daarvoor laten. Dan maar wat vaker wassen! En ik heb dus al in tijden niks gekocht bij bijvoorbeeld de Zara. Wie weet beland ik er nog wel voor basics of voor een jeans hoor!
De laatste keer dat ik deze vraag beantwoordde schreef ik dat het duurste item dat ik toen aangeschaft had 35,- was voor een vest van het merkje Moi in de sale. Dat bedrag ligt voor nu hoger, het duurste gekochte item is de krokodillen broek van Mini Rodini. Deze kostte 49,-. En we hebben er al een hele boel plezier van gehad! Ik kocht hem met verdiende centjes door de verkoop van oude kleding op Instagram (@shop_psnim). Een goede manier om de duurdere items te kunnen bekostigen.

1ZWART VEST: H&M, BODYWARMER: I Dig Denim, SJAAL: Mingo Kids via ToddlersandTees.nl, XO JUMPSUIT: Beau Loves via ToddlersandTees.nl, SCHOENEN: Vans.

7. Wat is je favoriete kinderkleding style?
Nog steeds Baggy, oversized en leuke printjes!

04ONEPIECE: LuckyNo7.nl

8. Ultieme chill outfit voor een dagje thuis?
Zeker weten de ZigZag Onepiece van Lucky No.7 of voor de iets koudere dagen het berenpak van joggingstof van Mini Rodini. Beide fijne items waar lekker in geravot kan worden, maar ook waar een goede middagdut in lukt.

02ALLES TE SHOPPEN BIJ: ToddlersandTees.nl

9. Heb je matchende outfits of kleding stukken met je kindje?
Ja! Een aantal matchende items hebben wij, waarvan zelfs 1 helemaal hetzelfde. Binnenkort weer een leuk stuk daarover. Wat we matchend hebben? Een streepjesbroek, DE Hello Apparel sweater (eh, Kay heeft er ook eentje haha), geprinte schoenen, Allstars, een sjaal, en een Hello Apparel T-shirt. Wat een hoop al he?! Toch gaan we niet vaak matchend gekleed eigenlijk.

10. Heeft je kindje meer kleding dan jij?
Met alle te kleine kleding erbij… Ja ik denk het wel. Zonder dat niet, hoewel mijn kast vol ligt en ik er een hoop niet van draag. Misschien dat we qua kleding die ook echt gedragen word redelijk gelijk oplopen.

03BROEKJE: Mini Rodini via Bonbon On The Block

11. Wat is je meest favoriete kinderkleding item uit je kindjes kast op het moment?
Without a doubt de krokodillenbroek van Mini Rodini. Het is zo’n opvallend item, gewoon echt een eyecatcher! Verder ben ik erg erg blij met het oversized vest van Mouse in a House, het staat hem zo goed en ik krijg er bergen complimentjes over in de speeltuin en op straat 😉

0612. Welke kleuren heb je het meest in de kast van je kindje hangen?
Zwart en grijs haha. Maar dat zijn niet echt kleuren he?! Ik denk dat het dan (mint)groen/(mint)blauw tinten zijn.. Daar hangen wel een paar item mee in de kast. We hebben al best wat kleurvariatie in zijn kast alvast voor de zomer, is wel een stuk vrolijker dan enkel grijs en zwart.

13. Welk item zou je graag nog willen hebben voor je kindje voor de Lente?
De ABRAKADABRA trui of t-shirt van Gardner and the Gang, of de bliksemtrui of bliksembroek. Niet echt specifiek items voor het Lente seizoen, maar wel heel erg tof!

En dat was hem weer, iets andere vragen dus dan de vorige keer. Welke gave merkjes heb jij de afgelopen tijd ontdekt?

Neem je de tag over? Super leuk, laat je het me weten? Ik lees graag jouw antwoorden op de vragen!

Geen blog updates meer missen van PSnim? Volg dan gauw via Bloglovin’! Ook op Instagram komt er regelmatig een leuke foto voorbij 😉

5
Avatar

About Pauline

Ik ben Pauline, de jonge, creatieve mama achter deze blog. Ik woon samen met Kay in een klein huisje in Rotterdam, en op 2 Mei 2013 werd onze zoon Nim geboren, hij maakte ons mama en papa.

14 Reacties

 1. AvatarAnneleen

  Ik vind dat je Nim zo’n leuke, hippe kleertjes aandoet! Ik doe alvast inspiratie op, voor mijn kindje later 😉 Superleuk dat jullie alle 3 dÊ Hello Apparel sweater hebben! 😀

 2. AvatarSanne | PSblog

  Wat een goede smaak heb je Pauline, en ik heb nu ook helemaal hetzelfde, liever wat minder en mooier. En mÊt betere kwaliteit. Ik had precies hetzelfde tot 1 jaar gaat het zo hard, toen had ik ook zo veel kleding nodig! Zet maar gauw weer wat kleding van Nim te koop ;-). X Sanne

 3. AvatarInge

  ik zit nog in de hm zara hema fase (de kleine IS er nog niet eens hahah) maar ik doe vast allemaal leuke ideeen op! En ik geloof meteen dat de kealiteit enorm verschilt met de wat duurdere merken. Lang leve de sale!

 4. AvatarJanneke

  Wat een leuke tips allemaal voor kleertjes! Ik ben voor mijn dochtertje al een tijdje op zoek naar de wat uniekere kleertjes dan die ze bij grote ketens verkopen. Ik heb je site gelijk bij mijn favorieten opgeslagen, want wat veel leuke webshops draag je aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *