In de kast van Nim

Eigenlijk is dit van oorsprong een tag met 10 vragen over kinderkleding, maar ik zet ‘m onder het kopje ‘In de kast van Nim’, iets wat ik vaker terug ga laten komen! En stiekem heb ik er ook nog twee vragen aan toegevoegd. Mag best toch?! Het zal vast niks nieuws zijn dat ik gek ben op kleertjes kopen voor Nim, in deze vragenlijst vind je antwoorden op wat mijn favoriete kleding style is voor Nim, welke accessoires hij draagt en of we wel eens een pyjama dag hebben…


1. Wat is je favoriete winkel om kinderkleding te shoppen?
Ook al zijn we er maar 1 keer geweest, toch noem ik Big & Belg in Amsterdam. Allebei de vestigingen zijn geweldig! In Rotterdam zijn op het moment ook steeds meer van dit soort winkels aan het komen, en heb je zelfs een winkel die er enorm op lijkt. Maar Big en Belg was wel erg leuk en mooi, en wat hadden ze enorm veel!
Qua meer betaalbare winkel is het de Zara waar ik graag kom.

2. Wat is je favoriete kinderkleding merk?
Waar ik telkens toch weer erg blij van word is Mini Rodini, Nim heeft een aantal erg leuke items van dit merkje in zijn kast hangen en het staat ‘m zo leuk ook. Verder vind ik Bobo Choses, Mรณi, Whistle and Flute en American Apparel ook erg leuk. Eigenlijk nog wel veel meer merkjes dan dat haha.

3. Wat is je favoriete accessoire bij een outfit?
Nim krijgt nu het wat kouder is buiten wat vaker een sjaal om. Dat kan een leuke tube sjaal zijn, een in driehoek gevouwen boeren zakdoek die ik om zijn nek knoop, of een dunne sjaal van mij die niet te groot is voor hem. Zelf vind hij het niet altijd even leuk, rukt het gewoon van z’n nek af als het begint te irriteren haha.

4. Koop je ook wel eens tweedehands kinderkleding?
Nee, eigenlijk niet. Ik heb er niets op tegen maar op de een of andere manier vind ik nooit wat ik zoek of leuk vind helaas!

5. Geef je veel geld uit aan een kledingstuk?
Ja, eerlijk gezegd is dat de laatste tijd steeds vaker gebeurd. Ik baal er soms een beetje van dat enorm veel kindjes in Zara en H&M kleding lopen. Wat geheel logisch is want het is niet duur en super leuk, en Nim heeft ook zeker Zara en H&M items in zijn kast. Maar al die duurdere merkjes zijn zo onweerstaanbaar leuk en je ziet het zo weinig voorbij komen dat ik er nu toch wel een paar keer voor ben gezwicht. Wat ik wel doe is zoveel mogelijk in de sale shoppen, tijdens kortingsacties of met kortingscodes. De volle prijs betaal ik nooit. Om het toch net wat betaalbaarder te maken voor mezelf. Wat ik wel merk is dat de wat duurdere kleertjes veel mooier blijven in de was, bovendien krijgt je kind best wat complimentjes met zo’n mega leuk item van een wat duurder merkje. Het duurste item is een super dik capuchon vest wat we als jasje gebruiken van het merkje Mรณi. Die was bijna 35,- (in de sale!)

6. Wat is je favoriete kinderkleding style?

Ik weet de style er niet echt van te benoemen. Maar het liefst trekken wij Nim comfortabele kleding aan zoals bijvoorbeeld een ruim zittende legging met daarboven een gaaf shirt of trui die ook ietwat wijd valt. Een paar toffe sneakers, een capuchon vest en een toffe sjaal en meneer is klaar voor een dag lang spelen en ravotten, of bank hangen dat kan natuurlijk ook. Ik vind het ook super leuk om verschillende prints met elkaar te combineren, lekker chaotisch en rommelig… Past wel bij Nim vind ik!

7. Match jij wel eens de kleding van je kindje met je eigen kleding?
Nog niet, maar ik vind dat dus zo leuk! Ik heb nu een aantal items in mijn kast die enorm op die van Nim lijken maar we hebben het nog niet tegelijk aan gehad. Laatst kocht ik voor mezelf van Hello Apparel een sweater met ‘hello’ er op die in principe voor Nim er ook is in een net wat andere kleur. Ik zeg in principe want zijn maatje is steeds uitverkocht dus ik heb er nog geen kunnen bemachtigen. Maar zodra ze weer te bestellen zijn komt er meteen een onze kant op! Ik zie het al helemaal voor me dat we dezelfde trui dragen haha.

8. Heeft je kindje wel eens een pyjama dagje?
Nou, zelden tot niet. Het komt wel voor dat er pas na het ochtend dutje een outfit aangetrokken word, rond een uur of 11 is dat dan. We hebben wel soms chillpakken dag, lekker een sweat pak aan en binnen blijven filmpjes kijken, lekker spelen en vooral niets hoeven. Dat gaat dan prima in een chillpak!

9. Heeft je kindje meer kleding dan jij?
Nou, als je alles mee telt van maatje 44 tot nu maatje 92 wel ja haha. Maar van wat er nu in zijn kast hangt en ligt niet. Hoewel er voor hem steeds meer bij komt en voor mij amper tot niet. Maar hij groeit als een malle dus er zijn ook steeds weer kleertjes te klein die dan opgeborgen worden.

10. Wat is je meest favoriete kinderkleding item op dit moment?
1 item? Nou hij heeft een kast vol favoriete hangen! Bijvoorbeeld zijn Peanuts pants van Bobo Choses, en zijn nieuwe sweat broekje van Popupshop met paarden, ook ben ik gek op de Je T’aime trui van Whistle and Flute en zijn spoken vestje van Shampoodle staat hem zo leuk! Verder kocht ik laatst bij Zara een onwijs zachte fluffly beren trui, ook echt een favoriet. Nou, ik kan zo nog wel even door gaan!

11. Welke kleuren passen het beste bij je kindje?
Zwart, grijs en geel vind ik ‘m onwijs goed staan! Verder heeft hij een groen pakje van Bobo Choses, die kleur staat hem ook zo mooi. Maar het grootste deel van zijn tops en truien zijn zwart, grijs & wit. Broekjes hebben we wel in mega veel kleuren en printjes.

12. Wat zou je nog graag willen toevoegen aan de kleding garderobe van je kindje?
Nou, die Hello Apparel trui dus met ‘hello’ er op.

Dat was de vragenlijst, leuk als je ‘m ook overneemt! Laat je dan een berichtje achter? Dan kan ik jouw antwoorden ook lezen ๐Ÿ™‚
Ben jij ook zo gek op kinderkleding? 

Volg je mij al via Bloglovin’ & Instagram?

2
Avatar

About Pauline

Ik ben Pauline, de jonge, creatieve mama achter deze blog. Ik woon samen met Kay in een klein huisje in Rotterdam, en op 2 Mei 2013 werd onze zoon Nim geboren, hij maakte ons mama en papa.

8 Reacties

 1. Avatarsaved with style

  Wauw, Nim heeft ontzettend gave items in z’n kast! De schoenen zijn zo tof. Mijn zoontje draagt veel van Zara. Ik kan helemaal blij worden van een leuke outfit! En ik kijk nu al uit naar de nieuwe collectie van Mini Rodini. X, Judith

 2. AvatarOverseas

  Wauw! NIM heeft zulke leuke kleertjes. Prachtig. Ik vind het ook zo jammer dat het soms echt duur is wanneer je iets van een leuk merk ziet. Wij wachten dan ook meestal even tot de uitverkoop ๐Ÿ™‚

 3. AvatarNelleke

  Weet je wat ik stiekem altijd denk? “Als ik ooit een kindje krijg, een jongetje, dan ga ik heel veel (echt heel veel) kledinginspiratie opdoen op deze blog!”

 4. AvatarNathalie

  Grappig! Ik heb ooit een concept bericht gemaakt met als titel: Een kijkje in de kast van Vince! Maar nog niet gepost omdat hij toen zo klein was dat het niet de moeite was. Binnenkort ga ik dit wel eens doen. Ik ben nog aan het twijfelen over de titel omdat ik jou niet wil na apen hihihi. Maar vind Outfit van Vince ook iets dat vele mensen al hebben. Enige suggesties? Of vind je het niet erg dat ik er ook die titel van maak. Nou, ik hoor het wel. Ik ga alvast wel deze TAG overnemen ! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *