Kerst cadeautjes inpakken

Echt waar, cadeautjes inpakken is toch wel een van mijn favoriete bezigheden rondom kerst. Het leukst is het als de cadeautjes een paar dagen voor de kerstdagen al opgestapeld klaarliggen, matchend met elkaar, met de kerstboom en de sfeer in de woonkamer. Elk cadeautje net even anders ingepakt dan de vorige, nog uitbundiger, of juist met minder poespas. Afgelopen week kocht ik bij hema drie rollen inpakpapier, lint, stickers en tape. Roze, goud, zwart, kraft, zilver, dat moest het gaan worden. Na nog een bezoekje aan Sostrene Grene voor papier en touw kon ik aan de slag! Het leek mij leuk deze ‘kunstwerkjes’ met jullie te delen, wellicht doe je nog wat inspiratie op!

Well, Santa came early this year ;). Gezien het gebrek aan kerstboom, staan de cadeautjes gewoon bij het mini boompje en in een mand naast de stoel. Ik vind het wel iets gezelligs hebben! Er komen nog een paar cadeautjes bij, die ik gewoon nog in de mand stop of er naast zet. Dat word een leuk uitpak feestje op het kleed op de grond en op de stoel met warm bontje aanstaande zondag.

Bij Sissy-Boy kocht ik nog gauw een toffe zwart papieren uitvouw ster, die Kay voor me om de lamp heeft gebonden. Op dit lichtpunt moet nog een toffe lamp komen, maar we gebruiken het eigenlijk amper… dus deze tussenoplossing is helemaal leuk!

Een goeie rieten mand, vol cadeautjes. Ziet dat er niet knus uit?

De kerstkaart die aan de muur hangt, komt bij Sostrene Grene vandaan en weergaf precies het sfeertje wat ik in gedachte had. De hangers in de boom, een vos, zwaan en olifant zijn van Sissy-Boy en kocht ik stiekem om het olifantje voor Nim. Hij mocht de hangers in het boompje hangen!

Veel verschillend papier, maar door hetzelfde kleurgebruik passen ze leuk bij elkaar! Mijn favoriet dit jaar is het brede gouden glitter tape, wat in een pakje zat met gewone gouden tape. Ik knipte er onder andere namen uit, maakte er brede banen mee over het papier, gebruikte ze als sticker om lint mee op een pakje te plakken, en de kaart hangt er ook mee aan de muur. Super shiny en kerstig!

Wat ik ook erg tof vond was het zwarte papier waar je met een krijtbordstift of gewone krijtjes op kan schrijven of tekenen. Zo heb je geen losse labeltjes of stickers nodig om aan te duiden voor wie het pakje is. Ik heb om sommige ingepakte pakjes ook een losse strook van dat zwarte papier gedaan, geeft ook een tof effect en zo kon ik wederom op het pakje zelf schrijven.

Een restje behang papier van Nim zijn kamertje gaat nu ook door als inpak papier! Zeker een tip om je restantjes behang te gebruiken, even als oude kranten bijvoorbeeld! Met wat lint en washi tape heb je zo een tof ingepakt cadeautje.

Het zwarte papier, kraft papier, gouden tape, cadeaulint en zwarte cadeaustickers kocht ik bij de Hema. Het bruine en zwarte touw, het marmer papier en de kerstkaart zijn van Sostrene Grene. De houten boom, en de papieren engeltjes kreeg ik van mijn moeder en komen uit de Goody Goodness box van December.

Hoe pak jij je cadeautjes in? Net zoals ik, of heb je gewoon een paar rollen echt kerstprint papier in huis gehaald? Ik laat overigens bijna nooit cadeautjes inpakken in de winkel, tenzij ik weet dat ze het heel tof inpakken. Ik vind het gewoon echt veel te leuk om zelf te doen.

Hopelijk heb ik iemand nog kunnen inspireren, of gewoon blij kunnen maken met vrolijk roze getinte kerst foto’s ;).
Hele fijne kerstdagen, maak er wat gezelligs van!

 

3
Avatar

About Pauline

Ik ben Pauline, de jonge, creatieve mama achter deze blog. Ik woon samen met Kay in een klein huisje in Rotterdam, en op 2 Mei 2013 werd onze zoon Nim geboren, hij maakte ons mama en papa.

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *