Kerstsfeer

Heel veel lampjes, een kerstboom vol ballen en slingers, alles-uit-de-kast kerstdecoratie en een bomvol huis met kerst houd ik niet zo van. Dat is me toch altijd iets too much. Wel zoek ik het graag op, zoals een leuke kerstmarkt of bij een tuincentrum. Stiekem ook omdat ik de styling vaak zo zo gaaf vind. Maar in mijn eigen huis? Liever gewoon een klein beetje. Dat wil zeggen hier en daar wat dennen groen, een toffe kerstbal, kleine decoratie items en hier en daar een lampje. Nu in een ander huis is het even puzzelen wat ik zou gaan doen, en vooral waar… afgelopen weekend deden we wat kerstinkopen bij de Intratuin, en ging ik aan de slag met wat gezellige kerstsfeer hoekjes!

11 10Op het tv meubel staat een klein conifeertje met wat lampjes die op batterijen werken. Simpel, maar heel sfeervol! Een takje groen in een potje en een vilten hertje die bij Sissy Boy vandaan komt (vorig jaar). Het babyhoofdje kocht ik trouwens bij Loods5, ik vond het heel schattig… ik wil er eigenlijk nog graag wat lieve bloemen in doen en dus als vaasje gebruiken.

De ‘HELLO’ kaart is van Hema, de letters zijn ook ingevuld met groene takjes en lieve blaadjes en bloemetjes.

9Daar vlak naast is Nim zijn speelhoek. De grote blauwe kast is weg, en hebben we vervangen voor de metalen locker die eerst als tv meubel diende. Stukken ruimer en lichter oogt het nu, ook verfde ik de meterkast deur zwart met krijtbord verf. Weer wat afgevinkt van de kluslijst.
In het raamkozijn zet ik meestal een bos kleurige bloemen, maar die heb ik nu vervangen met takjes groen en een takje waar roze bloemetjes aan bloeien. Verdwaalt hangt er een glazen kerstbal, de andere twee die ik heb moeten er nog in… nu ik de foto zie zie ik het pas dat ik dat vergeten ben ;). Wederom een lief hertje erbij die ik ooit bij Xenos kocht.

7 6 5Aan tafel! Ik kan het niet vaak genoeg zeggen hoor, maar wat zijn wij blij met een vaste eettafel. Nooit gedacht dat ik er zoveel tijd aan zou doorbrengen.
Ook op tafel heb ik een klein maar fijn tafereeltje neergezet. De twee houten boompjes, de roze glazen ballen en de besneeuwde boompjes komen bij de Intratuin vandaan. De andere groene boompjes en de mooie schaal kocht ik al even terug bij Sostrene Grene.

3Geen kerstsfeer hier, maar wel een mega knus plekje. Het ronde roze kussen kochten we bij Sissy Boy en is nu al geliefd bij ons alle drie!

1Bontjes geven toch ook altijd wel het juiste sfeertje mee in de Decembermaand. Poes Evi heeft het plekje al geclaimd, en groot gelijk heeft ze

Dat was het rondje in de woonkamer! Aan de zwarte deur komt nog een ster te hangen waar ik eucalyptustakken op heb bevestigd, maar gezien de deur nat was van de verse laag verf lag die er even naast.
Waar we nou de kerstcadeautjes neerleggen met kerst dan? Uhm, ik teken een boom op de zwarte deur… kunnen de cadeautjes er mooi voor staan 😉

Ben jij een echte kerst fan? Of houd je het ook rustig wat decoratie betreft?

5
Avatar

About Pauline

Ik ben Pauline, de jonge, creatieve mama achter deze blog. Ik woon samen met Kay in een klein huisje in Rotterdam, en op 2 Mei 2013 werd onze zoon Nim geboren, hij maakte ons mama en papa.

1 Reactie

  1. AvatarAnneleen

    Wat ben jij toch een kanjer in alles mooi en knus inrichten! 🙂 Ziet er heel gezellig uit, Pauline! En wat leuk, zo’n stuk met krijtbord. Zal Nim ook wel leuk vinden om lekker op te kunnen tekenen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *