Favorieten, Kinderboeken, Review

Kinderboeken: Mijn eerste Atlas & Maar waar, beer?

Een tijd terug liet ik af en toe wat favoriete boekjes zien die ik gekocht had en waar ik helemaal weg van was. Omdat Nim nog niet echt iets van boekjes lezen/kijken af wilde weten hield het een beetje op met mooie boekjes kopen. Meneer wil gewoon hard doorbladeren en dan het boekje dichtklappen en heel hard ‘uit!’ roepen. Maar, we zijn het nu langzaam weer aan het oppakken, hij vind plaatjes kijken (niet al te lang he?!) best leuk nu en vertelt in zijn eigen taaltje wat hij ziet. Gelukkig vooruitgang dus! Daarom vandaag weer een leuke kinderboekentip.

1Laat ik beginnen met mijn grote favoriet van de twee boekjes: ‘Maar waar, Beer?’. Het is een prachtig mooi prentenboekje, met een kort maar lief verhaaltje er in. De illustraties zijn ook echt heerlijk om naar te kijken, simpel maar duidelijk en omschrijven helemaal het verhaal. Precies de bedoeling van een prentenboekje. Het boekje gaat over Beer die een nieuw huisje moet gaan zoeken omdat hij te groot is geworden om bij zijn vriendje in een huis te wonen. Ze gaan samen enkele plekken af maar die zijn het toch niet helemaal, maar gelukkig komt het uiteindelijk wel helemaal goed.

3 2Het is een makkelijk te volgen boekje voor kleine kids, en ze kunnen hun fantasie nog een beetje de loop laten gaan door de mooie illustraties. Het boekje telt 32 pagina’s en is voor 12,99 hier te bestellen!

8Dan verder met het tweede boekje, een leerzaam boekje waarin letterlijk een wereld open gaat voor je kindje. Het is namelijk een kinderlijke versie van een atlas. ‘Mijn eerste atlas’ heeft op iedere pagina een werelddeel afgebeeld met daar op illustraties van de dieren die er leven, de bekende culturele dingen en natuurlijk wat voor natuur je er vind. Erg simpel, en daarom juist perfect voor jonge kids. Niet alleen goed voor de woordenschat, maar ook alvast voor hun kennis van de wereld. Wedden dat ze hiermee alvast een voorsprongetje hebben als ze later bij de Aardrijkskunde les zitten 😉

5 4Het boekje bevat 14 verharde pagina’s met afgeronde hoeken, perfect voor kleine kinderhandjes. Voor 8,99 kun je het boekje hier bestellen.

7Welk boekje lijkt jou het leukst? En lees je veel boekjes samen?

 

 

Volg PSnim nu ook op Bloglovin’, Instagram & Facebook om niks meer te missen! Papa Kay heeft ook een Instagram account boordevol vader en zoon foto’s en hun belevenissen!
icon_S

7
Avatar

Pauline

Ik ben Pauline, de jonge, creatieve mama achter deze blog. Ik woon samen met Kay in een klein huisje in Rotterdam, en op 2 Mei 2013 werd onze zoon Nim geboren, hij maakte ons mama en papa.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Avatar

    Wat een leuke boeken zo op het eerste gezicht Pauline, ga ze zeker even in het echt bekijken en wellicht kopen voor Mason. Ik lees nu al voor aan hem, vind het heerlijk, even een rustmomentje aan het einde van de dag samen!

  2. Avatar

    Wat een heerlijk mooi en leuk boekje lijkt me dat boekje over de beer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *