Let’s Bake: A Birthday Cake

Oke, echt bakken mag ik dit niet noemen. Want deze taart was wel heel erg simpel! Maar bij een simpele verjaardag hoort een niet al te moeilijke taart. Omdat de vorige ‘Let’s Bake’ zo goed ontvangen werd om de simpelheid van het maken van de koekjes dacht ik, ik vertel ook gewoon hoe ik onze verjaardagtaart in elkaar flanste in 10 minuten. Natuurlijk meteen voor mij weer een gelegenheid om wat fijne fotootjes te maken. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan verder!

2Dit jaar, net als vorig jaar, vierden wij onze verjaardagen eigenlijk niet. Onze ouders wilden wel erg graag langs komen en ja… dan moet je toch wel een stukje taart in huis hebben! De woonkamer was een bende en de stofzuiger moest ook nog hoog nodig aan het werk. Taart uit de supermarkt vind ik nooit zo lekker dus ik bedacht een net zo simpele oplossing.

4Ik kocht een al voorgebakken en gesneden biscuit taartbodem, een zakje roompoeder waar wat melk bij moest zodat het uiteindelijk een stevige room zou worden en een bakje Hollandse aardbeien. Omdat ik vond dat er chocolade bij moest smeerde ik de eerste laag taartbodem in met een dikke laag Nutella chocopasta, daar overheen een dikke laag van de room. Ik sneed wat aardbeitjes die er wat minder mooi uitzagen in dunne plakjes en verdeelde deze over de laag room heen.
De bovenkant van de biscuit legde ik er op en deze smeerde ik vol met de overgebleven room. Na het ontkronen van de aardbeitjes drukte ik deze een voor een in de room, nog wat rode besjes uit de tuin erbij voor wat zurigs om al het zoet te compenseren en de taart was klaar!
Voor enorme zoetekauwen kun je hem ook nog bestrooien met poedersuiker, geeft ook nog eens een mooi effect!

3En zo maak je dus een lekkere zomerse taart in 10 minuten! Hij was erg lekker, hoewel de taartbodem iets droog was. Gelukkig compenseerde de natte room en aardbeitjes dat prima!
Oh en, het mooie dienblad, het kussenhoesje en de deken zijn van Roomblush. Hier lees je gauw meer over!

Wat doe jij al je gauw met een taartje moet komen maar geen tijd hebt om lang in de keuken te staan om iets te bakken?

Volg PSnim nu ook op Bloglovin’, Instagram & Facebook om niks meer te missen! Papa Kay heeft ook een Instagram account boordevol vader en zoon foto’s en hun belevenissen!

10
Avatar

About Pauline

Ik ben Pauline, de jonge, creatieve mama achter deze blog. Ik woon samen met Kay in een klein huisje in Rotterdam, en op 2 Mei 2013 werd onze zoon Nim geboren, hij maakte ons mama en papa.

4 Reacties

 1. AvatarSylvie

  Ziet er lekker uit! Ik kan niet tegen gluten en melk, dus als ik snel iets moet maken, gooi ik dadels, amandelen, cacao en kokosrasp in de keukenmachine en maak daar kokosbrownies van!

 2. AvatarJoyce

  Die bankerbakkersroom is heerlijk idd. Stiekem nog lekkerder dan vers gemaakte room. (Vind ik echt!)

  Onze familietraditie is Mon Chou taart. Ook super simpel, maar zoo lekker. Niet uit dat pakje met alles erbij, maar zelf samengesteld.
  Iedereen vraagt hoe ik m in godsnasm maak, en hij zoo simpel, haha!

  Pakje mon chou roomkaas (100gr) zachte bodem, 250cc verse ongeklopte slagroom en blik vlaaikersen.
  Slagroom kloppen met de monchou, op de bodem strijken en kersen erop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *