Let’s Bake: Crêpe’s, Burgers, Clubsandwiches & Gehaktballetjes met Tzatziki

Onze vakantie en de zomer liggen al weer ver ver achter ons. Op een van de donkere dagen dook ik weer eens ons Frankrijk vakantie fotomapje in op de computer en stuitte op de foto’s van het lekkere eten wat ik (Ja, ik!) maakte. Een groot verlangen terug naar die week, en het lekkers wat we maakten in het pannetje op de campinggrill die buiten stond.
Elke avond rook het heerlijk op de camping door al het lekkers wat de mede vakantiegangers klaar maakten, buiten hun hut of tent net als wij dat deden. Wellicht wat gek, maar ik ga het lekkers wat ik maakte afgelopen zomer vandaag met jullie delen. Wellicht haal je er nog inspiratie uit voor de Kerstbrunch of diner volgende week!
Geniet mee, en laat me je vertellen hoe ik dit lekkers klaar maakte!
Buiten eten in het zonnetje is dan wel heel erg lekker… maar je kunt deze gerechtjes prima binnen eten met kaarsjes aan en de kachel op 22 graden. En dan heel hard hopen dat het gauw weer zomer is ;).

Crêpes met Nutella en aardbeien
crepe2 crepe1Iets wat we overal wel konden bestellen in Frankrijk waren crêpes met Nutella. Eigenlijk gewoon kleine dunne pannenkoekjes. Natuurlijk moesten we dat zelf ook maken gedurende de week, en niet een keer maar wel een aantal keren als lunch! Heerlijk! Voor de crêpes kochten we in de Franse supermarkt kant-en-klaar crêpes beslag waar je nog wat melk aan toe moest voegen geloof ik. Maar je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag met melk, bloem, eieren en wat vanille extract! Maak een klein schaaltje met een paar lepels Nutella warm zodat het wat vloeibaarder word, dan smeert of schenkt het veel beter uit over het dunne pannenkoekje. Aardbeitjes erbij en smullen maar!

Clubsandwich
clubsandwich2 clubsandwich1Mijn specialiteit, deze clubsandwich! Ik maak hem zo vaak, en elke keer weer is het balen als het op is. Ik zal vertellen hoe ik hem maak.
Je hebt een briochebrood nodig, plakjes gerookte kipfilet, plakjes jonge kaas, plakjes komkommer, eieren, kerriemayonaise en naturel chips.
Snijd van de brioche 2 plakken af, en besmeer ze beide met kerriemayonaise. Beleg dan 1 plak briochebrood met kipfilet, kaas en je komkommer. Smeer nog een laagje kerriemayonaise op de komkommer. Bak een eitje in de pan zo dat de dooier heel blijft en leg deze bovenop de komkommer. Nu leg je je andere plak briochebrood erbovenop en snijd je het geheel diagonaal door en leg het bovenop de andere kant. Prikker erdoor en de boel blijft bij elkaar zitten. De eierdooier zal trouwens ook direct leeglopen, heerlijk!
Als laatst doe je nog wat kerriemayonaise op je bord samen met een handje chips. Eetsmakelijk!

De Burger
burger3 burger2 Hamburgers kan ik zeer waarderen. Zeker de zelfgemaakte, die zijn het allerlekkerst! Eens in de zoveel tijd maken wij dan dus ook een lekkere hamburger voor onszelf klaar.
Wat je nodig hebt zijn hamburgerbroodjes, plakjes kaas, sla, rode ui, ketchup, gehakt, een ei en je favoriete gehaktkruidenmix.
Kneed je gehakt door elkaar met een deel van de gesneden rode ui, het ei, en de gehaktkruiden die je hebt uitgezocht en maak er dan een mooie burger van. Niet te klein want in de pan krimpen ze altijd nog wat en dan heb je te weinig burger voor je broodje ;). Doe genoeg boter in de pan en bak de rest van je rode ui tot ze glazig zien en doe dan de burgers erbij tot ze gaar zijn.
Op je broodje leg je een plak kaas, wat sla, je burger met daarop de gebakken rode ui en een flinke dot ketchup. Bovenkant van je broodje er op en je hebt een heerlijke hamburger. Overigens ook erg lekker om in plaats van een plakje kaas een plak brie er op te leggen!

Gehaktballetjes met tzatziki saus
balletjestzaziki2 balletjestzaziki1Na het maken van de burgers hadden we nog gehaktmengsel over. Dus met de rode ui, gehaktkruiden en ei erdoor. Draai hier wat kleine balletjes van en bak ze bruin in de pan. Voor de tzatziki saus heb ik een paar lepels Griekse yoghurt in een schaaltje gedaan. Daarbij heel fijn gesneden augurk en komkommer en een boel knoflook. Als laatst wat peper en een beetje zout en scheutje olijfolie. Blijf proeven ervan om te kijken of je tevreden ben over de smaak. Je zou er ook nog een beetje dille aan toe kunnen voegen maar dit hadden wij op ons vakantieadres niet.
Dip je gehaktballetjes royaal in de tzatziki en wederom, smullen maar!!

En, heb ik je even mee terug genomen naar de warme zomer? Welk gerecht spreek je het meest aan?

 

Het leuke dienblad had ik van huis meegenomen en is van Roomblush, evenals het kussentje met dezelfde strikjes en driehoekjes print. De roze deken kocht ik een paar jaar terug bij H&M home. De rest behoorde bij het hutje op het vakantieadres.

Volg PSnim nu ook op Bloglovin’, Instagram & Facebook om niks meer te missen! Papa Kay is ook te volgen op Instagram.

5
Avatar

About Pauline

Ik ben Pauline, de jonge, creatieve mama achter deze blog. Ik woon samen met Kay in een klein huisje in Rotterdam, en op 2 Mei 2013 werd onze zoon Nim geboren, hij maakte ons mama en papa.

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *