Lilliputiens Circus Stapelspel

Dat het hier in huis een slagveld is aan Cars auto’s en Thomas de Trein treintjes is een feit. Urenlang word er mee gespeeld, en waar we ook heen gaan… er gaan altijd minimaal 2 autootjes mee. Zie je Nim lopen? Heeft hij geheid een of meerdere autootjes vast. Nou zijn we een beetje aan het proberen hem ook enthousiast te krijgen voor andere dingen, zoals boekjes, puzzels en spelletjes. Het heeft nog wat aandacht nodig, maar zo nu en dan gaan de auto’s opzij en is iets nieuws toch ook wel interessant. Dat nieuws is dit keer een puzzel spel van Lilliputiens. Lilliputiens is een Belgisch merk met een divers aanbod aan speelgoed gemaakt in blije kleuren en van allerlei materialen, met een wondere wereld van leuke personages waar kinderen mee kunnen spelen en van kunnen leren.

Het Equilibrius stapelspel, uit de Genius collectie ontvingen we om uit te testen. In deze collectie zitten de leukste en creatiefste spellen, boeken en puzzels!

‘Doel van de Genius collectie? Kinderen helpen ontdekken en groeien dankzij spelletjes.

Gezellig samenzijn met het hele gezin? De ontwikkeling of creativiteit van het kind stimuleren? Of liever een geheugen- of behendigheidsspel? GENIUS van Lilliputiens zorgt voor nog gekkere en slimmere spelletjes!

Het speelgoed dat de nieuwsgierigheid en creativiteit aanwakkert!’ – Lilliputiens.be

Wat ook erg leuk is is dat sommige items uit te breiden zijn met de SmartWonder App, zo komen de personages tot leven! Toch op de IPad/telefoon, maar wel met een educatief spel bezig. Handig!

4Het spel zit heel handig in een eigen opbergdoos meteen. Dat ruimt makkelijk op nadien! Als eerst plaats je de rechte staanders in de gleuven in de deksel, en dan gaat de grote olifant daar op. Olifant Albert is het begin, op hem kun je gaan bouwen met alle andere personages die Lilliputiens telt. Super leuk bedacht vind ik. Op verschillende manieren kun je bouwen, een uitdaging om het spel niet om te laten vallen en een zo stabiel mogelijke toren te maken.
Leuk voor je kind om alleen te doen, maar ook zeker samen met vriendjes, vriendinnetjes, of het gezin!

3 5Na een tijdje had Nim helemaal door hoe het spelletje in zijn werk ging. En zo nu en dan komt hij ermee aanlopen, bouwt een flinke toren (die telkens rechtop blijft staan!) om die vervolgens een tikje te geven zodat ‘ie valt. Kleine grapjas.

Houd jij ook zo van gezinsspelletjes?

 

De opbergdozen komen van IKEA van een tijdje terug. De wollen deken is van Little & Pure.

 

4
Avatar

About Pauline

Ik ben Pauline, de jonge, creatieve mama achter deze blog. Ik woon samen met Kay in een klein huisje in Rotterdam, en op 2 Mei 2013 werd onze zoon Nim geboren, hij maakte ons mama en papa.

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *