Lilliputiens

Onze avondrituelen veranderen van tijd tot tijd. Was er een tijdje terug nog geen sprake van boekjes lezen voor het slapen gaan, is dat nu niet meer weg te denken uit het avondritueel. De kleine man is dol op boekjes, makkelijke verhaaltjes of boekjes met grappige elementen er in. ‘Mama voorlezen?’ wordt er gevraagd bij het pakken van een willekeurig boekje. Als mama dan heeft voorgelezen is het ‘Nimmie voorlezen!’. En zo sluiten we de dag dan af samen op zijn kleine peuterbedje, en natuurlijk zingt papa nog een liedje voor het slapengaan.
Sinds kort hebben we er twee nieuwe boekjes bij die voor veel gegiechel en gelach zorgen zo vlak voor bedtijd, het kan ook niet anders dat deze van Lilliputiens zijn!

9 1 2 10Het boekje ‘Naar bed!’ loopt een avondritueel af samen met een paar van de Lilliputiens karakters. Je kindje leert een goede volgorde van een bed ritueel, krijgt onderweg tips over badschuim, handen wassen na het plassen, en over hoe vaak je je tanden moet poetsen.
En dat is niet alles! Het is ook een voel boekje, elke bladzijde heeft een voel vlakje wat het extra leuk maakt en zeker voor gegiechel zorgt.

4 5 6 7Dan hebben we ook nog het spannende boekje ‘Betoverende kronkels’. Een voel- en ontdekkingsboekje met bekende sprookjes (o.a Roodkapje, Hans en Grietje, Klein Duimpje) verwerkt als thema per bladzijde. Volg de lange kronkel lijn die net even anders aanvoelt dan de rest van de bladzijde en onderweg kom je van alles tegen!

Ook leuk om te proberen met dit boekje: Doe het licht eens uit, kijken of je peutertje de lijn nog altijd weet te volgen puur door het voelen van de andere textuur. Enneh, Klein Duimpje heeft dan ook een verrassende route uitgestippeld die oplicht!

3Zoals je vast kan zien, Nim is blij met zijn boekjes. Hij weet inmiddels de volgorde van het ‘Naar bed’ boekje al uit zijn hoofd, kan benoemen hoe de verschillende stofjes aanvoelen en word nog altijd enorm enthousiast van de verschillende karakters. De kleine dierenliefhebber!
Het kronkels boekje is reuze interessant, dat kleine vingertje blijft maar over de bladzijdes glijden en blij noemt hij onderweg op wat hij ziet! Wel een kleine bedtijd rekker dit boekje, wellicht kunnen we deze beter pas erbij pakken als hij uit bed komt zodat we zelf nog even wakker kunnen worden 😉

Met de kerstdagen in het vooruitzicht zijn dit zeker twee hele leuke boekjes voor peutertjes! Leerzaam, leuk en zoals altijd heeft Lilliputiens het weer hartstikke leuk vormgegeven.

4
Avatar

About Pauline

Ik ben Pauline, de jonge, creatieve mama achter deze blog. Ik woon samen met Kay in een klein huisje in Rotterdam, en op 2 Mei 2013 werd onze zoon Nim geboren, hij maakte ons mama en papa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *