Mama Challenge: Gratis uitje voor het gezin

Niet heel erg origineel, maar toevallig gingen we vorige week naar de kinderboerderij. Een mooi moment voor foto’s voor de Mama Challenge dacht ik! Wij gaan heel vaak in het weekend met zijn drieën iets ondernemen. Het liefst zo goedkoop tot gratis mogelijk, want niet alles wat leuk is kost geld namelijk. We smeren zelf boterhammetjes voor onderweg maar soms is het ook best lekker om een koud drankje en een vers broodje te bestellen. Het is maar net hoe goedkoop mogelijk je het wil maken.
Goed, we gingen dus naar de kinderboerderij. Maar zo ondernemend als we waren namen we natuurlijk niet de kinderboerderij hier dichtbij, nee we reden naar De Balijhoeve in Zoetermeer! Toch heel anders dan de ‘vertrouwde’ kinderboerderij toch?!

Net binnen en meteen even kijken wat er te zien is in het grote afgezette veldje met boerderij diertjes.

Maar, eerst even spelen en uitrazen in de speeltuin voordat we de diertjes van dichterbij gaan bekijken. De wipwap is ook wel een favoriet aan het worden bij Nim, vooral die hoge!

En met papa op de kleine wipwap.
 
Blij bekkie! Nim is dol op speeltuinen, gelukkig hadden ze die hier dus ook.
 
 
Na het aaien van al die diertjes krijg je uiteraard dorst! Even van een zelf meegebracht pakje appelsap slupen. Niet veel later kneep meneer het hele pakje fijn en spoot de appelsap er uit. Lekker hoor. Maar gauw zo’n pakjes houder kopen!
 

Doei beestjes! Jullie waren super leuk!

Achter de kinderboerderij lag ook nog een wandelbos met wild speeltuin. Het was de bedoeling daar ook nog even te gaan wandelen maar ik had nogal last van de warmte en wilde graag naar huis. Volgende keer gaan we eens terug om er te wandelen! Super leuk om zoveel dingen om te doen te hebben die niets kosten op 1 plek bij elkaar.

Doe jij ook mee met de Mama Challenge? Je kunt #mamachallenge gebruiken op je verschillende social media kanalen om te laten zien dat je ook mee doet.

De opdrachten:
– Gratis uitje voor het gezin
– Maak samen een leesboekje
– Maak een gezonde traktatie
– Een week lang iedere dag een foto van je kindje
– Bedenk een sensopathisch spel
– Maak een knutselwerkje
– Shop een budget kinderoutfit onder de 10 euro
– Dans en zing op een kinderliedje
– Picknicken
– Met water spelen

0
Avatar

About Pauline

Ik ben Pauline, de jonge, creatieve mama achter deze blog. Ik woon samen met Kay in een klein huisje in Rotterdam, en op 2 Mei 2013 werd onze zoon Nim geboren, hij maakte ons mama en papa.

1 Reactie

  1. AvatarOdile

    Leuk dagje zo! Leuke van de kinderboerderij is dat het inderdaad geen geld kost en dat eigenlijk alle kinderen het altijd wel leuk vinden. In mijn woonplaats zit er ook een grote gratis buiten speeltuin naast, erg leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *