Baby, Vermaand dag

Nim 15 maanden

2 Augustus is het vandaag, dat betekend dat Nim alweer 15 maanden is! Een jaar en 3 maanden. Exact een jaar geleden was Nim 3 maanden en gingen we een week op vakantie voor het eerst met z’n drietjes. Het leven gaat zo snel met een kleintje erbij… Maar goed, nu een update over kleine dondersteen Nim.

Lopen is echt the shit op het moment! In en om huis loopt hij de hele dag rond te banjeren, soms probeert ‘ie zelfs al een sprintje te trekken… Lukt hem natuurlijk niet dus valt ie vol op z’n neus op de grond. Het blijft nog een beetje gek om hem zo rond te zien lopen, hij word er zo groot en wijs van!
Verder van huis is lopen totaal niet interessant, zodra hij op de grond beland gaat hij op avontuur op handen en knieën.

In de kinderwagen zitten vind Nim soms echt een regelrechte ramp! Hij probeert zich er uit te wurmen, slaakt luid gegrom uit of is gewoon heel erg vervelend. Snap ik ook wel, zo vastgebonden zitten terwijl de hele wereld op je wacht is natuurlijk niet te doen. Maar soms kan hij er ook van genieten lekker rond gereden te worden terwijl die met zijn kleine knuffeltje Pip knuffelt en een Nijntje koek weg propt. We gaan dan ook vrijwel elke dag dat ik thuis ben een stukje wandelen.

Over Pip gesproken… Pip van Woezel & Pip is plots sinds een maand of 2/3 zijn aller aller beste vriendinnetje. Pip heeft hij ’s morgens vast als hij wakker word en friemelt er ’s avonds aan als hij gaat slapen. Is hij moe? Dan helpt Pip Nim in slaap, zodra hij Pip weer ziet nadat de kleine gele knuffel eventjes ergens lag waar hij d’r niet zag… Dan heeft ‘ie de grootste glimlach voor haar bewaard en krijgt ze een flinke liefdes beet in haar neus :). Het allermooiste is nog dat het waslabeltje wat aan de billen van Pip zit helemaal afgesabbeld is, Nim en (was/merk)labeltjes is echt een ding! Het is het eerste wat ‘ie opzoekt zodra hij een knuffeltje te pakken heeft haha.

En spelen is zijn aller grootste hobby, hij kan heel erg lang zoet zijn met zijn stapelcups. In elkaar en uit elkaar, op elkaar stapelen en dan heel hard omslaan. Praten in de cupjes en dan tegen Papa of Mama’s mond houden want wij moeten het dan na doen. Ook autootjes doen het goed, op zijn knietjes rijd hij de kamer ermee rond onder een brommend geluidje!
Speeltuinen en speelparadijzen is ook helemaal leuk, op vakantie zijn we een aantal keer bij het indoor speelparadijs geweest wat ze daar hadden en op de terug weg naar huis naar een nog groter speelparadijs met binnen en buiten speel gelegenheid. Hij heeft er de grootste pret gehad, de ballenbak en glijbaan waren het leukst!
Qua speelgoed gaat hij trouwens vooral af op hetgeen met de rode kleur, hij pakte telkens alleen rode balletjes uit de ballenbak om mee te spelen. Uit zijn blokken kistje thuis zijn de rode ronde blokjes ook favoriet. Bizar dat zo’n kleintje daar nu al mee bezig is!

Praten gaat ook goed, er komen steeds meer woordjes bij die hij ons na zegt. Vooral in de auto oefenen we door een woordje te zeggen, en dan zegt hij het na. Zijn woordenschat op het moment: Papa, Mama, Opa, Oma, Evi (poes), Aai, Auto, Appel, Eten, Oh-Oh, Nee & Hap. Hij weet van bijna alles dan ook wat het is en reageert er leuk op. Bijvoorbeeld Oh-Oh: Als hij iets op de grond gooit (of gaat gooien) zegt ie Oh-Oh! En als hij onze poes Evi aait zegt ie aai aai.
Kleine opdrachtjes kunnen we hem ook al geven: Als we Nim vragen zijn bal te pakken gaat hij opzoek naar zijn bal en komt hem brengen, zo ook met zijn fles. Als we vragen waar Evi (de poes) is dan kijkt ‘ie de kamer rond opzoek naar de poes. Super knap toch?!

Verder is het een echte mama knuffelaar en zoekt hij zijn troost ook erg graag bij mij. Heus niet erg 🙂 Slapen en eten gaat gewoon door zoals het altijd ging dus eigenlijk buiten af en toe een flinke driftbui en een hoop rottigheid gaat het hartstikke goed met de kleine man!

0
Avatar

Pauline

Ik ben Pauline, de jonge, creatieve mama achter deze blog. Ik woon samen met Kay in een klein huisje in Rotterdam, en op 2 Mei 2013 werd onze zoon Nim geboren, hij maakte ons mama en papa.

Dit vind je misschien ook leuk...

3 Reacties

  1. Avatar

    Wat een heerlijk mannetje

  2. Avatar

    Wauw, wat doet Nim het goed. En wat zegt hij al veel woordjes!! :O Deze foto’s zijn trouwens echt mooi, heeft je man goed gedaan ;). Heerlijk mannetje, ik zou Noah en Nim wel eens samen willen zien haha 😉

  3. Avatar

    Deze reactie is verwijderd door de auteur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *