Nim’s kamer #2

In September vorig jaar liet ik Nim zijn kamertje al eens zien. Ik vertelde toen al, dat er nog wat gedaan moest worden in het kamertje. Eigenlijk vooral voor de verkoop, zo neutraal, wit en strak mogelijk zodat er makkelijk een ander doel voor het kamertje gezien kan worden. Het heeft allemaal even geduurd, maar de kamer is klaar. Nieuwe muren, nieuw behangetje en een nieuwe indeling! Kijk mee naar mijn meest favoriete kamertje in ons huis, ik zal onderaan het artikel zoveel mogelijk opnoemen waar alles vandaan komt.

12 Nim zijn kamer is een tussenkamertje in ons oude jaren 30 appartmentje. Dat houd in dat het tussen de woonkamer en grote slaapkamer in ligt. Geen ramen, en gescheiden door schuifdeuren met glas in lood raampjes van de woonkamer. De schuifdeuren staan overdag altijd open, vanaf de bank in de woonkamer zie ik dus altijd zijn leuke kamertje op deze manier. Precies de mooie nieuw behangen muur, en precies de inbouwkast die omgetoverd is tot kleding hangkast.
Onder de hangkleding staat een mand vol met schoenen, en de fijne Fjallraven tas… onze ‘luiertas’.
Naast de kast staat zijn grote verjaardagscadeau van ons. We kochten hem via Marktplaats en schilderden de deurtjes. Al zijn autootjes staan er in geparkeerd en ik vind het echt een leuk ding, ook Nim is er geregeld zoet mee in zijn kamertje!
En daarboven hangt altijd het toffe ‘Boys will be boys’ t-shirt die ik via Instagram won. Hij is zelf ontworpen dus niet te koop ;). Het toffe Nununu denim vest en Mini Rodini Petje maken een tof geheel zo aan de muur.

4 Naast het Pakhuis staan nog 2 grote lockerkasten van Ikea. Er in ligt vooral beddengoed, hydrofiele doeken, knutsels van Nim, knutselspullen en wat speelgoed. Soms hang ik er een leuk kledingstuk aan wat een extra mooi plekje verdiend, en soms hangt er een leuke poster aan een broekhangertje aan. Naast de lockers is nog een deuropening, een smalle doorgang naar onze slaapkamer. Erboven hebben we raampjes gemaakt om zo via de slaapkamer van onszelf toch wat daglicht in het kamertje te krijgen.

8Vlak naast die opening naar onze slaapkamer, is de wand die voorheen zo oneffen was. Nu is hij super glad ;). In de trolley van Ikea liggen onderin vaak luiers, Nim zijn pyjama, en bovenop een kistje die ik ooit bij Leen Bakker kocht van de 101 woonideeen collectie met daarin bad/douche en verzorgingsproducten.

11De commode en het peuterbedje hebben we dus ook gewisseld na de make-over. Veel beter zo! Rechts waar het gordijntje zit is dus de schuifdeur naar de woonkamer, hij staat op de foto open geschoven.

10Achter de schuifdeur zit nog een stukje muur verstopt met een behangetje en twee leuke posters. Boven de hele wand met de schuifdeuren heeft Kay planken gemaakt. Om moois op neer te zetten! Ik houd daar wel van, mooie prulletjes ;).
Op de commode (waarvan ik de inhoud binnenkort laat zien in een echt kijkje in Nim zijn kasten) staat een grote houten ‘N’ die mijn vader maakte, wat is hij gaaf he! Ervoor een doosje met een pak billendoekjes er in. Lelijke maar hoognodige dingen kun je prima verhullen in iets moois is mijn motto vaak! In het perfecte kleurtje van de trolley en commode staat er ook nog een vuilemmertje, hier in gaat de vuile was. Ook iets met ‘verhullen in moois’ 😉

1Dan de andere kant van de schuifdeur, als deze open staat zie je niets en als hij dicht is komt er nog een leuk hoekje tevoorschijn. Wederom met leuke items. Het gordijntje wil ik al eeuwen vervangen voor een effen kleurtje, maar nu we over 3 a 4 maanden zullen verhuizen vind ik het niet echt meer nodig.

3
Nim op zijn geliefde bedje. Hij wilde een middagdutje gaan doen! Dol op kussens, en dekentjes en volgensmij ook op zijn kamertje. Met elke kleine of grote verandering zegt hij altijd ‘Ohh mooi mama!’. De lieverd! Zijn nieuwe kamer zal met dezelfde spullen, kleuren, en sfeer worden ingericht… om het voor hem zo rustig mogelijk te maken in zijn eigen kamer in een hectische tijd. Zijn toekomstige kamerje is wat kleiner, maar zal eindelijk een raam hebben! Dat is al heel wat waard.

6 5En dat was de roomtour in Nim zijn peuterkamer. Helemaal af en klaar en ‘ons’. Ik houd van het evenwicht van rustig maar toch speels, zwart/wit en toch kleurrijk, rommelig en toch netjes.
Over een paar maanden zal er weer een roomtour van Nim zijn nieuwe kamer komen! Zal het lukken om weer zoiets leuks neer te zetten? We gaan ons best er in ieder geval voor doen!

Waar komen de items vandaan?
Bedje gekocht via Marktplaats, merk onbekend helaas. Beddengoed met ruit/Jysk. Kussenhoes catmasks/Zara. Wollen deken grijs/Little & Pure. Blauw wolkenkussen/Ikea. Mand ruitje/House doctor. Kaart ‘N’/Loods5. Draadmand met schoenen/Action. Lockerkasten/Ikea. Blikken met print/Ferm Living. Dromenvanger/Bisou de Lou. Trolley/Ikea. Knuffel Lange Leo/Suussies. Poster ‘Never ever grow up’/Dees.nl. Poster ‘Born to be wild’/The Birds and the Bees. Gordijnen driehoekprint/Zelf gemaakt met stof van Kwantum. Zinken blikken/Kwantum. Zwarte wolkjes/Flying Tiger. Behank/Karwei.

4
Avatar

About Pauline

Ik ben Pauline, de jonge, creatieve mama achter deze blog. Ik woon samen met Kay in een klein huisje in Rotterdam, en op 2 Mei 2013 werd onze zoon Nim geboren, hij maakte ons mama en papa.

7 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *