Olifant!

Wie de dear diaries volgt, is het vast niet ontgaan dat er hier op speelgebied het een en ander is verandert. De autootjes hebben een beetje plaats gemaakt voor wat anders, namelijk diertjes. Alle dieren zijn onwijs interessant opeens, en hij kan er een heleboel opnoemen zowel in het engels als nederlands (thanks YouTube!). Maar, er is een dier in het bijzonder waar het hier hele dagen over gaat, en alles met dit dier is gewild. Ik heb het over de olifant!

6Olifant en Elephant, er gaat geen dag voorbij dat we dit niet horen. Er gaat geen dag voorbij dat er een olifantje mee naar bed gaat, en er een olifant ’s morgens bij ons in bed word gelegd. We genieten er van, hij kletst er enorm op los opeens en verzint leuke gesprekjes tussen zijn inmiddels groeiende collectie olifanten. Bovendien word er soms urenlang diverse olifantenliedjes gezongen.

Nim: ‘Mag ik zingen Olifant?’
Mama: ‘Jahoor, zing maar!’
Nim: ‘What do you see? What do you see? I see an Elephant, i see an Elephant. An Elephant? Whaaa, run! run, run, run, run, run, run. Stop! Safe!

Nim: ‘Mag ik zingen Ze zeggen Olifant?
‘Mama: ‘Tuurlijk, zing maar!’
Nim: ‘Ze kunnen zeggen wat ze willen maar een olifant, heeft de dikste billen van het hele land… (plus de rest van het liedje… want hey ook die andere diertjes zijn leuk!)
Nim: ‘Jaaa, goezoo!’ (duimpie omhoog)
Nim: ‘Nog een keer?’

Benieuwd hoe dat klinkt? Op mijn Instagram staan twee leuke filmpjes!

4 3In winkels word je soms doodgegooid met van die afgrijselijke Disney kleding… Angry Birds, Cars, Finding Dory, hier is het soms moeilijk om uit te leggen dat dat echt niet gekocht word. Hij vind het allemaal zo leuk, en het mag ook.. maar wel alleen ondergoed of een pyjamaatje. Ieder zijn ding, maar ik vind al die kledingstukken op pyjama’s lijken.
Maar, ik ben de slechtste moeder niet… ik houd heus rekening met wat mijn kind graag draagt en waar hij fan van is. Ik spotte voor de zomer al wat items bij Popupshop met olifanten in de hoofdrol, superleuk maar op dat moment had Nim er nog niks mee. In de allerlaatste sale ronde, vond ik toch opeens de regenjas met olifanten huid print. Hij werd naar huis geklikt, en eenmaal bezorgt liet ik hem aan Nim zien. ‘Oohoohh een dikke olifant!! Mag ik jas aan?’. Helaas voor hem was het op dat moment nogal heet buiten, dus een draagmogelijkheid is er nog niet geweest. Maar elke avond voor het slapen gaan merkt hij nog even op dat de ‘dikke olifant’ nog steeds in de kast hangt. Wat een schat.
Stiekem zou ik voor hem ook de olifanten broek van hetzelfde merkje willen hebben ;).

1Maar, naast een jas en speelgoed hebben we ook al wat boekjes met olifantjes. ‘Gewoon zoals je bent’ kocht ik laatst voor hem, het andere boekje ligt al heel lang in de kast en heb ik al eens over geschreven. De olifantenpuzzel is ook een topper, het is een laagjespuzzel dus onderop zit een kleine olifant en hij gaat steeds groter. Van klein naar groot benoemt hij ze baby, sister, brother, mommy en daddy elephant. Onwijs lief om te zien hoe hij daar in op gaat.

2Kortom, dikke olifantengekte! Ik dacht dat we voor altijd in de autootjes fase zouden blijven hangen, maar nee… de o zo geliefde autootjes hebben een tweede plek gekregen. Wat zal het volgende zijn?

De jas shopte ik bij Imps&Elfs and Friends online, de bordeaux rode muts is van Zara. De kleine Olifant is er een van Schleich en de grote werd gekocht bij Dierenpark De Beekse Bergen in de cadeaushop. De boekjes kun je vast bij Bol.com vinder als je op de titel zoekt ;).

Ik ben benieuwd, waar is jouw kindje helemaal ondersteboven van?

5
Avatar

About Pauline

Ik ben Pauline, de jonge, creatieve mama achter deze blog. Ik woon samen met Kay in een klein huisje in Rotterdam, en op 2 Mei 2013 werd onze zoon Nim geboren, hij maakte ons mama en papa.

1 Reactie

  1. AvatarSonja

    Haha zo herkenbaar. Ik vind die Disney kleding ook zo afgrijselijk ?. Zolang ik het voor elkaar krijg dragen ze wat ik mooi vind (hoewel celine haar veel te grote Bobo Choses jurkje al per se aan wil. Ach. Oversized staat haar super cute dus zo erg vind ik dat niet ?)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *