Papa’s Playground Diaries #1: Monkey Town

Kay wil graag zo af en toe graag wat schrijven voor op mijn blog. Heel erg leuk natuurlijk, maar waar over was hij steeds niet helemaal uit. Totdat hij afgelopen zomer vaak met Nim een leuke speeltuin in de buurt op zocht. Hij wilde graag de leuke speelplekken voor kids in en om Rotterdam testen met Nim en er dan een kort verslagje over schrijven. Vandaag is het dan zover, het eerste speelverslag. Ze gaan samen vaak naar Monkey Town in Bleijswijk, voor kids betaal je 7,- entree en zelf mag je gratis mee naar binnen. Je kunt er wat te eten en drinken bestellen want zelf meenemen stellen ze niet zo op prijs. Gelukkig is er zat keus dus dat komt wel goed. Kijk mee naar wat foto’s van Nim in actie op 2 verschillende dagen. Kay verteld er bij wat Nim zoal doet!

Kay:
Nim zit barstensvol met energie en zo nu en dan moet hij die energie echt kwijt.
Eventjes spelen in de speeltuin, of een wandeling maken is dan niet voldoende, hij moet rennen, vliegen, klimmen en springen. Gelukkig kan dat bij het Indoor Speelparadijs Monkey Town in Bleijswijk. Kijk mee naar 2 verschillende speelsessies met Nim.

Vanaf het moment dat Nim kon kruipen komen we al in Monkey Town, Inmiddels kan hij al goed stabiel staan, lopen en rennen, maar dat is wel anders geweest dus lange tijd was niet elke speeltuin geschikt om helemaal los te gaan voor hem. Gelukkig kan dat bij Monkey Town wel! Een super gave indoor speeltuin waar alles val en stoot proof is. Er is een speciale hoek voor kinderen van 0 tot en met 4 jaar met maar 2 in/uitgangen die je vanaf een tafeltje langs de zijkant waar je als ouder zijnde kan gaan zitten goed kan zien. Door de netten die er om heen staan kan je je kind overal redelijk goed in de gaten houden. Wel zo fijn!

We gaan nog steeds op regenachtige dagen graag even uitrazen indoor, maar soms stiekem ook terwijl het gewoon lekker weer is hoor want dan is het lekker rustig in de speelhal. Papa kan dan lekker wat drinken aan een tafeltje, maar stiekem ga ik meestal gewoon lekker mee spelen. Goed excuus hoor zo’n kleintje, kun je zelf overal overheen en tussendoor kruipen en van de glijbaan gaan of helpen een blokken huis bouwen zondat dat er maar ook iemand je vreemd aan kijkt.

Nim heeft een voorliefde voor rood en zodra hij binnen is zoekt hij gelijk 2 rode ballen in de ballenbak op en deze laat hij bijna de hele middag niet meer los. Zelfs op de trampoline of op de rodelbaan moeten de rode ballen mee. Soms is hij een van zijn rode balletjes kwijt en heeft plots een ander kleurtje vast. Dan gaat hij gauw weer op zoek tussen alle obstakels naar een rode bal en laat de ‘verkeerde’ kleur gauw vallen.

Alleen wanneer er een hele grote rode bal in het spel is wil hij de ballen uit de ballenbak wel even los laten om de grote rode bal alle kanten op te duwen.

De rodelbaan en de trampoline zijn op het moment favoriet, hij vind dat enorm leuk! En het grootste deel van de tijd is hij bij een van de twee te vinden.

Monkey Town heeft verschillende vestigingen, wij gaan altijd naar die in Bleijswijk (naast Elysium bij de Rottemeren). Laatst zijn we ook in Bungelland geweest vlakbij winkelcentrum Alexandrium, ook een heel leuk indoor speelparadijs maar het 0 tot 4 jaar gedeelte is daar toch iets kleiner.

Ben jij wel eens in Monkey Town of een vergelijkbare indoor speelhal geweest?

Volg je mij al via Bloglovin’ & Instagram?

Ook Kay heeft Instagram en post over de dingen die hij met Nim beleefd en onderneemt!
3
Avatar

About Pauline

Ik ben Pauline, de jonge, creatieve mama achter deze blog. Ik woon samen met Kay in een klein huisje in Rotterdam, en op 2 Mei 2013 werd onze zoon Nim geboren, hij maakte ons mama en papa.

9 Reacties

 1. Avatarsaved with style

  Wat leuk zo’n speelverslagje. Door jullie ben ik zelf benieuwd naar Monkey town geworden. Ik zou er heel graag met Noah heen willen, en ik denk dat Bram zich ook wel goed zal vermaken ;-). Leuke foto’s, heerlijk om Nim te zien genieten. X, Judith

  1. AvatarPauline

   Zeker een keer gaan doen, het is minder erg dan je in eerste instantie denkt! En inderdaad, de mannen kunnen zich ook prima vermaken met bouwen en ballen gooien haha ;).
   En daar doen we het voor, Nim zien genieten tijdens het spelen..

 2. AvatarLindsay | lindsayvallen.nl

  Ik ben er nog nooit geweest, wij hebben een KidzCity en een Ballorig in Utrecht, maar voor kinderen schijnt het echt geweldig te zijn dus ik vrees dat we er in een later stadium ook aan moeten geloven ;-). En zolang je kinderen het tof vinden, oh well ;-). Wat ik dan wel een meevaller vind, is dat je zelf mee mag doen. Gewoon weer apenkooien net als vroegah! 😀

  1. AvatarPauline

   Haha, komt inderdaad vast ook nog aan bod ja! Het is nog zo erg niet als het lijkt hoor. Je kindje blij zien zijn in de ballenbak en op de trampoline is priceless… Daar doe je het inderdaad voor. Ennuh, zelf meedoen is inderdaad best leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *