Peuteractiviteiten tijdens slecht weer

Een hele tijd terug, in de begin periode van mij blog, schreef ik een blog met tips over dingen die je kon doen met je kindje als het slecht weer is. Tijdens regenachtige dagen zoeken mama’s blijkbaar vaak bij google naar ‘wat te doen met kindje als het regent’ (plus alle varianten hier op) en komen dan vaak bij mijn blogje vol tips uit. Ik kan wel zeggen dat dat een van de meest gelezen artikelen is via de google zoekmachine! Dat bracht mij tot de blog van vandaag, opnieuw tips die je kunt doen met je peuter thuis… met of zonder regen 😉

Kleuren met Makii

98Een tijdje terug schreef ik al een blog over de Makii Turbo kleurplaten. Ze zijn enorm, en zorgen dus meteen voor enorm veel werk. Genoeg te kleuren dus tijdens een regenachtige dag! Kun je zelf ook lekker meedoen, want lekker gedachteloos mee kleuren is stiekem best wel ontspannend en zo vergeet je zelf geheid ook even hoe shit weer het buiten is.

San kaku mado

5 4 3Deze kleurrijke zelf hechtende kunststof driehoekjes zijn ideaal speelplezier. Ze plakken goed op gladde oppervlaktes, maar doen het het leukst op de ramen. Als je de kleurtjes over elkaar heen plakt dan komt er een andere kleur tevoorschijn. Niet alleen leuk om mee te spelen maar dus ook educatief, dat mag best spelenderwijs! Daarnaast kun je er leuke origami achtige figuurtjes mee maken of lekker mozaïeken met alle kleuren. Ook een ideaal meeneem ding voor lange autoritjes! En eh, wederom ook erg leuk om zelf creatief mee bezig te zijn samen met je kids!
Ik kocht ze bij studiozomooi.nl, suzieq.nl verkoopt ze ook.

Grimm’s wooden toys

1 2Het speelgoedmerkje Grimms ken ik van dat leuke houten stapel regenboogje. Maar naast de regenboog heeft Grimms echt nog veel meer. Nim was laatst een heel heel erg gelukkig jongentje, hij won namelijk een aantal toffe houten bouwwerken van Grimm’s via Sama sama shop! We zijn aan het bouwen geslapen, en oh wat is dat leuk. Je kan zoveel gekke bouwwerken maken. Net als de bovenste twee tips, kun je ook weer met dit speelgoed zelf heerlijk meespelen.
Voor gekke bouwwerken kun je natuurlijk ook de lego/duplo (of ander bouw materiaal) leeg gooien op een groot speelkleed. Wedden dat je meteen de aandacht van je kind heb?!

Badderen

7 4Sinds de eczeem hier onder controle is, wil Nim steeds meer en meer lekker in bad (in de emmer) met wat speelgoed erbij. Gewoon plastic bekertjes en bakjes doen het altijd goed samen met een klein straaltje water uit de kraan. Ik heb ondertussen door dat een warm bad, met af en toe wat warm water bij tappen, goed is voor meer dan een uur speelplezier! Pak er zelf een boekje, tijdschrift, iPad en een kopje koffie of thee bij en je hebt het allebei naar de zin! Toch weer even dat slechte weer vergeten!

Samen schoonmaken

Ah echt ik haat schoonmaken, zo niet mijn ding. Maar ik houd wel van opgeruimd en schoon… dus ik zal er toch echt elke week aan moeten geloven. Schoonmaken en opruimen is hier in huis altijd wel lastig als ik met Nim alleen thuis ben, hij komt me steeds halen, loopt te gillen of te gooien met dingen, of is gewoon boos omdat ik niet naar hem luister. Lastig! Laatst vroeg ik hem me te helpen bij wat huishoudelijke klusjes zoals de was, vaatwasser, schoonmaken met poetsdoekjes etc. En dat vond hij wel wat! En ja, op een regenachtige dag kun je toch vrij weinig doen dus dan maar de tijd nemen om samen het huishouden te doen. Hoe beter ze het nu leren, hoe eerder ze echt een steentje bij kunnen dragen met klusjes in huis! En stiekem is het best gezellig om samen bezig te zijn en een vette verdiende pauze in te lassen met thee en koekjes 😉

Een filmpje

16Je handen vol aan een hyperactieve peuter? Kom beiden even een uurtje tot rust door beeldschermtijd in te lassen. Op de IPad kun je een heleboel leuke en leerzame apps downloaden voor peuters. De apps ‘Zappelin’ en ‘SoundTouch’ doen het hier altijd goed. En een filmpje via Netflix is ook niet verkeerd, de Mickey Mouse Clubhouse afleveringen zijn onwijs leerzaam! Heus, zo slecht is het niet om de iPad in te schakelen, het ligt er maar net aan wat je je kindje laat kijken.
En ja, ook hier beland hij wel op YouTube met de ‘mommy finger, mommy finger where are you?’ filmpjes hoor 😉

Knutselen

Ik weet niet hoe het bij meisjes zit, maar mijn kleine man die heeft geen knutsel geduld. Tot groot teleurstelling bij mij, want ik vind het te leuk! Maar met een beetje zoeken en uitproberen (en het Action knutselschap leegkopen) ben ik erachter gekomen dat stickeren een van de dingen is die hier wel zorgen voor een tijdje vermaak. Naast knutselen is ook kleien groot favoriet, een Play Doh set met ijsjes maken en haar laten groeien uit poppetjes zijn grote hits. Dus trek wat knutselspul uit de kast (of ren naar de Action, de beste in goedkope knutselspullen!) en stal van alles uit op tafel, samen bezig zijn is super gezellig.

Bakken!

serving_3Hoe ouder ze worden, hoe leuker het is om mee te helpen met wat jij aan het doen bent. Als je dan ook nog eens iets uitkiest waar wat lekkers uit komt is het helemaal interessant natuurlijk. Koekjes, cakejes, mini pizzaatjes, smoothies, ijsjes… kies vooral iets waarvan je weet dat je kleine het super lekker vind. Lekker samen aan de slag, je leert je kleine hoe bijvoorbeeld een koekje een koekje word. Eerst losse ingrediënten, alles tot een beslag maken, figuren uitkiezen om uit te steken en vervolgens voor de oven gaan zitten om te kijken hoe de koekjes bruin worden.
Hetzelfde voor een lekkere fruit smoothie, laat je kindje het fruit wassen, help hem met het snijden, en het bedienen van de blender. Laat je kindje een beker of glas kiezen, nog even garneren met wat extra fruit… en dan smullen maar.

 

Dat waren wat tips om je peuter lekker bezig te houden als je een dagje in huis moet vertoeven door nat weer, of welk reden dan ook dat je een dagje binnen zit ;). Wie tips voor ons heeft, laat het weten! Nieuwe activiteiten zijn altijd welkom.

 

4
Avatar

About Pauline

Ik ben Pauline, de jonge, creatieve mama achter deze blog. Ik woon samen met Kay in een klein huisje in Rotterdam, en op 2 Mei 2013 werd onze zoon Nim geboren, hij maakte ons mama en papa.

1 Reactie

  1. AvatarMargriet

    Toen ik klein was, wilde ik als het buiten regende het liefst knutselen of een hut bouwen onder de eetkamertafel met lakens en kussens. Ik mocht daar dan vaak ook een koekje en ranja eten en drinken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *