Praatplaten van Little&Pure

Dat wij al even fan zijn van het merkje Little&Pure wisten jullie vast al. Met het koude weer kruipen we op de bank graag onder de wollen deken van zuiver scheerwol, en houd het dekentje Nim extra warm in bed tijdens de winterse nachten. Willemijn van Little&Pure had eerst een hele toffe collectie met schoolplaten, die ze een flinke upgrade heeft gegeven en nu ook onder de naam Little&Pure verkoopt. De nieuwe platen, praatplaten, zijn aan beide kanten bedrukt en zitten al vast aan houten latten en een ophangkoord. Super makkelijk want zo blijft de plaat strak hangen en kun je hem vrijwel meteen ophangen. We ontvingen de hele collectie praatplaten, en Nim kon zijn geluk niet op; Dino’s, auto’s, dieren, werktuigen, en dan ook nog aan beide kanten bedrukt. Een waar feestje is het geworden in zijn slaapkamertje. Kijk gauw verder als je nieuwsgierig bent geworden, ik kan je vast zeggen… ze zijn echt enorm leuk!

De platen zijn dus dubbel bedrukt, hebben een afmeting van 50x70cm en zitten vast aan twee ronde stokken. Aan de bovenste stok zit een stuk lint bevestigd waarmee je de poster na het oprollen mee vast kan binden om netjes op te bergen. Ook zit er een stuk touw vast aan de bovenste stok zodat je je plaat meteen op kan hangen! De collectie bestaat uit 8 platen die per stuk 23,95 kosten. Best een koopje, want eigenlijk heb je natuurlijk twee platen in een en meteen een ophangsysteem eraan vast. Je kunt ze bij Little&Pure zelf shoppen!

Goed, ik ben dus lekker aan de slag geweest in de slaapkamers. Zowel in onze eigen kamer als in Nim zijn kamer heb ik foto’s gemaakt van alle praatplaten en ik heb het elke keer wat anders gestyled. Hopelijk haal je er inspiratie uit!

POOLDIEREN

Een van mijn favorieten, de pooldieren plaat. Je ziet aan de ene kant allemaal pooldieren afgebeeld, met eronder de namen van de dieren. Dit komt bij alle posters ook terug trouwens, de benamingen. Onwijs tof, want zo leren we onze kleintjes ook nog wat ze zien en kunnen ze op wat latere leeftijd de woordjes naschrijven wellicht.
Aan de andere kant van de plaat staan de pooldieren afgebeeld in hun leefomgeving. Hier kun je ’s avonds een mooi verhaal bij verzinnen voor het slapen gaan in plaats van een boekje voorlezen!

HAAIEN
De haaienplaat is een van Nim zijn favorieten. Hij weet de eerste paar haaien al op te noemen dankzij de benaming die eronder staat. Papa en mama weten veel, maar poeh hoe al die haaien heten… haha. Voor Nim heel belangrijk, dus super makkelijk dat ze zo afgebeeld staan.
Aan de achterkant vind je een afbeelding met plaatjes die te maken hebben met het leven op zee.

ALFABET

De mooist bedrukte plaat, met gouden letters en cijfers! Het is geschreven in de schrijfletters en cijfers die je op school leert. Het alfabet leren op deze plaat is bijna een feestje!
Aan de achterkant een hele mooie fantasie print met onder andere een eenhoorn, konijntjes, de maan en sterren, en een opengeslagen boek waar letters uit vliegen.

WERKTUIGEN

Voor veel jongetjes enorm fascinerend. Werktuigen en bouwplaatsen! Ik denk dat deze plaat heel wat hartjes sneller zullen laten kloppen. Qua kleuren zou hij dan ook in elk kamertje goed passen, want met grijs/zwart/wit kun je alles combineren. Aan de ene kant van de plaat staan alle werktuigen met benaming, handig voor ons mama’s want eh.. ik weet dat soort dingen gewoon niet. Aan de andere kant van de plaat word er een gebouw gebouwd, een echte bouwplaats inclusief een paar werktuigen.

BOSDIEREN
De bosdieren plaat is een enorm kleurige en vrolijke. Leer de diertjes samen met je kindje en wellicht spot je ze de volgende keer eens tijdens een boswandeling, hoewel… laten we de wolven en beren maar niet tegenkomen!
Op de andere kant van de plaat een bos scene met een mooi groot ondergaand zonnetje. De diertjes in hun leefomgeving.

AUTO’S
Ik kan je vertellen dat niet alleen Nim blij is met de platen, maar ik ook! Een autokenner, ook dat ben ik niet. Maar dankzij de praatplaat met verschillende type auto’s er op begin ik het een beetje te leren. Een aantal wist ik natuurlijk al wel ;). Het is Nim die mij kan vertellen wat er op de praatplaat staan, een echt jongetje is het hoor.
De andere kant van de plaat prijkt een heuse kampeerplek. Deze plaat past trouwens het allerbest in Nim zijn kamertje qua kleuren. Wat is ‘ie mooi matchend met het blauw van de geverfde lambrisering. Deze kant van de plaat is ideaal om leuke campeer herinneringen op te halen en er over te vertellen! Ook wat anders weer dan een boekje voorlezen.

THE BIG FIVE
De big five! Je kan vast raden dat ik deze plaat niet meer mocht wisselen van Nim. Hij vind ‘m fantastisch en verteld elke dag wel dat hij hem zo mooi vind en noemt dan maar meteen de dieren weer even op om te laten weten dat hij die echt goed kent. Toch heerlijk om je kind zijn kamer op te vrolijken met een mooie plaat waar hij blij van word.
Wat iets moeilijker is voor de kleine man is toch de andere kant van de plaat. Hier staan de pootafdrukken van diverse dieren op. We blijven oefenen!

DINOSAURUSSEN
‘GGRrrrrrr, ik ben een dinosaurus’. Die dino’s blijven een interessant onderwerp, maar oei wat hebben ze lastige namen. We blijven oefenen dankzij de plaat!
De dinosuarusskeletten aan de andere kant van de plaat zijn in een hele toffe kleurschakering afgedrukt, wat een mooie opvallende plaat is het zo!

En dat waren alle acht de praatplaten. Zoals je wellicht op sommige foto’s kon zien bewaren we een aantal platen opgerold in een papieren zak, zo kunnen we lekker vaak wisselen! Nim heeft het er af en toe maar druk mee om al die leuke diertjes, auto’s, werktuigen en letters en cijfers op te noemen en vraagt geregeld: ‘Mama, wat is dat?’. En daar zijn wij alleen maar blij mee!

Ben jij ook helemaal enthousiast over de platen net als mij? Je shopt ze hier (klik!). Wellicht ook heel leuk om als verjaardagscadeau te vragen/geven.
Nu wil ik wel weten wat jouw favoriete plaat is! Vertel!

 

 

*Dit artikel bevat producten die ik opgestuurd heb gekregen.

8
Avatar

About Pauline

Ik ben Pauline, de jonge, creatieve mama achter deze blog. Ik woon samen met Kay in een klein huisje in Rotterdam, en op 2 Mei 2013 werd onze zoon Nim geboren, hij maakte ons mama en papa.

5 Reacties

  1. AvatarGabi

    Hoi Pauline,

    Wat mooi 🙂 waar heb jij de dierenkoppen gekocht? Wij gaan dit weekend het kamertje van ons zoontje aanpassen en denk dat hij dit ook super leuk zou vinden op zijn kamertje.
    Alvast bedankt voor je reactie.

  2. AvatarElze

    Ik heb vandaag de poster met de pooldiwren gekocht. Super blij mee. Waar heb je de mooie wandhaken gekocht. Ze zijn een stuk mooier dan een gewone spijker :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *