Review: Op pad met Rosti Mepal

Wie mijn blog vaak leest weet dat wij veel op pad gaan met z’n drieën. Een van de belangrijkste dingen voor een dag weg is het meenemen van wat te bikken voor onderweg. Ik denk altijd maar zo, je weet nooit waar je terecht komt of wat er gebeurd dus wat extra eten mee voor de kleine man is nooit verkeerd. Tot nu toe hebben we altijd plastic zip zakjes gebruikt om brood, kaakjes en fruit in mee te nemen, op zich niets mis mee maar die dingen blijf je maar kopen en daar geef je aardig wat geld aan uit uiteindelijk. Dat moet anders kunnen toch? Rosti Mepal was het antwoord op mijn vraag! We testte een afsluitbare beker, fruit/snack trommeltje en een boterham trommel uit van de ‘naar school‘ serie. Om zo’n leuk setje te gebruiken hoef je heus nog niet naar school hoor! Het is ook mega handig met een kleine hongerige dreumes…

We gingen voor het set met de zwart witte koe van Dick Bruna. Waarom die? Nou, zoals de meeste vast al wel weten is Nim dol op de kleur rood en op kleine knopjes. Je ziet het waarschijnlijk al… Er zitten een aantal rood/oranje details op en ook nog eens knopjes. Daar maak ik mijn kind wel blij mee!

In de broodtrommel passen maximaal 4 boterhammetjes, voor onze kleine man net wat teveel. Maar papa en mama lusten natuurlijk ook wel een boterhammetje onderweg. In het kleine broodtrommeltje zouden eventueel 2 boterhammetjes passen, maar wij gebruiken ‘m voor wat te snacken of voor fruit! Een appeltje in partjes gesneden gaat hier prima in. Nim is dol op fruit dus dit is een enorm handig bakje voor ons voor onderweg. Ook de Maria kaakjes en pepernootjes stoppen we er in als we niet al te lang weg zijn. Soms moet je je kind omkopen met een kaakje! Beide trommels sluiten goed af. Nim vind het hilarisch om uit een beker te drinken, helaas knoeit hij nog enorm ermee dus voor onderweg is de afsluitbare beker nog niet handig om uit te drinken. We zouden er wel wat extra drinken in mee kunnen nemen als we wat langer weg zijn en zijn ene flesje niet genoeg is. Gewoon om zijn fles mee na te vullen. De beker is lekvrij en je kunt ‘m ontluchten om ontploffingsgevaar in de zon te voorkomen! Dit staat allemaal in de handige beschrijving die er bij zit.

De producten van Rosti Mepal zijn gemakkelijk te openen door een druk op de knop, zo kan je kind zelf zijn broodtrommeltje gemakkelijk openen. Ook schoonmaken is easy… Je stopt de producten gewoon in de vaatwasser! Er zit geen BPA in de producten en het mooiste van alles? Ze kunnen wel tegen een stootje of valpartij. De producten zijn er in enorm veel kleurtjes en met een boel leuke prints, voor elk kindje wel wat leuks dus!

De snack trommel in actie. Na een flinke speel sessie in een speelparadijs afgelopen weekend even een kaakje eten tussendoor. Hij maakt het trommeltje zelf al open!

Had jij vroeger ook een broodtrommel en drinkbeker van Rosti Mepal? En wat gebruik jij om het eten van je kindje in mee te nemen voor een dagje buiten de deur?

Volg je mij al via Bloglovin’ & Instagram?

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Rosti Mepal


2
Avatar

About Pauline

Ik ben Pauline, de jonge, creatieve mama achter deze blog. Ik woon samen met Kay in een klein huisje in Rotterdam, en op 2 Mei 2013 werd onze zoon Nim geboren, hij maakte ons mama en papa.

4 Reacties

  1. AvatarNelleke

    Mijn moeder was vroeger te bang dat die bekers zouden gaan lekken 😉 dus ik en mijn zusje hadden altijd een pakje drinken mee. Maar jaloers dat ik altijd was, op klasgenootjes met zo’n leuke beker!
    Mooi dat deze niet lekt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *