Spelletje spelen met een kleuter

Wij zijn hier thuis met Nim op een punt beland dat hij interesse krijgt in spelletjes spelen, samen met papa en mama iets doen aan tafel met wat lekkers erbij is voor een kleuter enorm leuk natuurlijk. We begonnen laagdrempelig met makkelijke puzzels, maar er mocht wel wat meer uitdaging komen. Van Lilliputiens ontvingen we het spel ‘Mystery Crok’. Een soort ‘Wie is het?’, maar dan veel leuker en makkelijker voor kleine kids. Op een regenachtige zondagmiddag zaten we aan tafel, met al wat Sint lekkers erbij, testpietje Nim, en het spel. Lees verder als je wil weten wat wij er van vonden, en wat het spel Mystery Crok precies inhoud.

‘Een spannend, interactief spel dat het denkvermogen van kindjes ontwikkelt en hen leert mooi samen te spelen en rekening te houden met bepaalde regels.’ – Lilliputiens

Een spel spelen gaat nooit zonder eerst de spelregels te lezen natuurlijk. Wel zo handig! Een belangrijk punt is al meteen dat er in de gebruiksaanwijzing staat dat je niet hoeft te kunnen lezen om het spel te kunnen spelen (achja, behalve dan de spelregels ;)). Alles gaat namelijk door middel van plaatjes bekijken! Je zet het spel op, legt alle kaartjes op de aangewezen plekken (staat een plaatje in de gebruiksaanwijzing) en dan kan het spel beginnen.

Stiekem moest ik al lachen door het zinnetje ‘De speler die het minst lang geleden chocolade  heeft gegeten mag beginnen’. Dat is een goede om te bepalen wie er start, toch?! That’s always me haha 😉

De bedoeling van het spel, is dat je raad wat jouw tegenspeler als ‘stiekeme snoeper’ kaartje heeft staan op zijn bord. Een stiekeme snoeper zul je denken? Ja… het thema van het spel draait wel om een heleboel lekkers! De stiekeme snoeper staat aan tafel, en is dus jouw gekozen kaart die geraden moet worden door het stellen van vragen. Aan de rechter zijkant van het speelbord vind je een rijtje ‘hulpmiddelen’, die je in je vraag kan verwerken om erachter te komen wie de stiekeme snoeper van je tegenspeler is. Voor de kleintjes is dit een fijne houvast. Een voorbeeld: ‘Heeft jouw stiekeme snoeper misschien een koekje?’. Is het antwoord NEE? Dan kunnen alle kaartjes die voor je liggen waar een Lilliputiens karakter een koekje heeft, omgedraait worden. Is het antwoord JA? Dan kunnen alle kaartjes waar geen koekje op te zien is omgedraait worden. Het is dus echt een beetje als het oude spel ‘Wie is het?’, maar dan net wat leuker voor kindjes. Uiteindelijk kan er geraden worden wie de stiekemde snoeper is, en kan het spel opnieuw gestart worden door een nieuwe kaart van de stapel te pakken en op het spelbord te plaatsen.

Gemiddeld ben je ongeveer 15 minuten bezig bezig met 1 spelbeurt.

Een leuke extra is dat je de kleine spelkaarten zonder het speelbord ook als memory spel kan gebruiken. Gewoon husselen, in rijtjes neerleggen, en een blauwe en roze kaart omdraaien om naar gelijken te zoeken. Ook dit was hier een succes, Nim blijkt een erg goed geheugen te hebben!

Wat vonden wij ervan? Onwijs leuk en gezellig! Naast dat onze eigen stiekeme snoepert bijna al het sint lekkers van tafel heeft genoept, heeft hij echt super fanatiek gespeelt. Wel met wat hulp nog, natuurlijk.. maar hij snapte precies wat de bedoeling was en heeft het naar zijn zin gehad.  Een heerlijk spel voor dagen met slechter weer, of straks met de gezellige feestdagen die er nog aan zitten te komen om even een gezellig moment aan tafel te creeeren. Kortom, een leuk cadeautje voor je kindje(s)/gezinnetje!

Voor meer informatie, en verkooppunten bij jou in de buurt of online kun je hier kijken. Het spel kost 19,99.

 

*Dit artikel bevat een gekregen product
3
Avatar

About Pauline

Ik ben Pauline, de jonge, creatieve mama achter deze blog. Ik woon samen met Kay in een klein huisje in Rotterdam, en op 2 Mei 2013 werd onze zoon Nim geboren, hij maakte ons mama en papa.

1 Reactie

  1. AvatarJessica

    O hier ga ik achter !
    Wij zitten momenteel ook in de spelletjesfase nu kunnen ze het en vinden ze het ook heel leuk om te doen !
    Fijn ook op donkere koude natte dagen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *