Stapjes, Staan, Optrekken, Zitten & Kruipen.

Mijn kleine baby boy word groot. Met zijn bijna 10 maanden heeft hij al goed door hoe hij vooruit moet stappen en zet keurig zijn ene voetje voor het andere. Als we hem aan zijn handjes/armpjes vasthouden of onder zijn okseltjes… dan stapt hij er vrolijk op los. Het willen staan en zich optrekken aan je zodra hij je hand of arm te pakken heeft doet ‘ie al sinds hij een maand of 4 is. Wat dat betreft was hij er dus snel bij. Nim houd van actie en is op dit moment net een tolletje, hij draait, rolt, en doet verwoede pogingen zich op te trekken aan de spijlen van zijn box en bed. Dit laatste lukt hem sinds afgelopen weekend dan ook, troffen we hem toch opeens staand aan in bed!

Wat de kleine man echter allemaal niet zo heel interessant vind is het zelfstandig zitten, want ja wat heb je daar nou weer aan… Dan kun je helemaal niet wild bewegen enzo! En ook het kruipen en tijgeren gaat nog niet echt heel gemakkelijk, hij wil het veel te snel waardoor hij vergeet zijn armpjes mee te bewegen en zo hoppa, met zijn gezichtje tegen de vloer aan smakt. Om dan vervolgens op de rol techniek verder te gaan om bij zijn einddoel te komen.

We zijn hem zo veel mogelijk aan het stimuleren met interessante speeltjes of een muziekje op de Ipad om zijn aandacht erbij te houden en vooruit te kruipen. Vorige week op vakantie lukte het hem zowaar wel om met 3 kruipbewegingen goed vooruit te komen. Het lokaas? Een lekker warm flesje melk! Nou daar kruipt hij wel voor blijkbaar.
Ook het zitten proberen we te stimuleren door iets leuks op de tv aan te zetten wat zijn aandacht trekt waardoor die niet zo hyperactief is, en hem dan op de grond zittend neer te zetten. Ook dit lukt aardig, maar zodra de aandacht voor de tv weg is, gooit hij zijn kop naar achter en ligt weer (met een harde knal, auw mijn moederhart!) op zijn rug.
Nou weet ik ook wel dat ieder kindje zijn eigen tempo heeft wat dit soort dingen betreft, maar voor Nim hoop ik dat het zitten en kruipen binnenkort goed zal gaan, want ik denk dat dat een stukje frustratie bij hem weg zal halen. Toen hij kon omrollen van buik naar rug en van rug naar buik was hij dik tevreden na een paar weken gebrul van inspanning namelijk.
 
Heb je misschien nog tips over zitten en kruipen? En wanneer ongeveer zat en kroop jouw kindje? 
0
Avatar

About Pauline

Ik ben Pauline, de jonge, creatieve mama achter deze blog. Ik woon samen met Kay in een klein huisje in Rotterdam, en op 2 Mei 2013 werd onze zoon Nim geboren, hij maakte ons mama en papa.

3 Reacties

  1. AvatarMama Linda

    Het klinkt voor de hand liggend, maar geduld! We waren zelf bij de fysio ivm afplatting toen we te horen kregen dat ze met tien maand achterliep omdat ze wel kon liggen, zitten en staan maar moeite had met de transfers. Kruipen was ook niet haar hobby. Maand later kon ze alles en had ze zelfs haar eerste stapjes gezet achter een loopwagen, gewoon een paar fases overgeslagen dus. Ieder kind ontwikkeld zich anders.

  2. AvatarJess

    Wat schatje is Nim toch. Sam was dol op de stofzuiger. Ik zette dat ding vaak in de kamer neer en dan trok hij zich op tot zit om bij de knopjes te kunnen. Hij heeft echt leren zitten met behulp van de stofzuiger haha. Verder heeft hij heel lang getijgerd. Hij begon ermee met een maand of 7 geloof ik. Ik dacht dat hij het kruipen over zou slaan tot we gingen kamperen toen hij 11 maanden was. Op het gras kon hij niet schuiven dus toen moest hij wel kruipen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *