D.I.Y, Review, Rotterdam, Speelgoed, Tips, WebshopTip

Sweet Heroes

Nim heeft sinds kort een kleine hero van Sweet Heroes! Babu, wat Nepalees is voor jongen, is een zacht zwart/wit popje van gecertificeerd katoen. Hij draagt een wit broekpakje en heeft een sjaal bij zich, die ook prima als cape gebruikt kan worden natuurlijk!
Babu is niet zomaar een popje, want hij draagt een mooi achtergrond verhaal met zich mee. Buiten dat is Babu ook eigenlijk nog helemaal niet af, het ontbreekt hem aan wat kleur en persoonlijkheid. Deze geef je hem zelf, telkens opnieuw! Zo kan hij steeds een andere hero zijn.

Lees en kijk je mee, om meer te weten te komen over Sweet Heroes en wat zij doen voor Nepal? En natuurlijk zie je dan ook hoe mooi Nim Babu maakte met de bijgeleverde stiften.

12Stichting My World is de maker van Sweet Heroes®. De stichting ontwerpt, ontwikkelt en produceert verantwoorde, hippe kwaliteitsproducten, gemaakt in Nepal. De stichting heeft een simpel doel: ‘het goede doen’. Voor grote én kleine mensen die het nodig hebben. Voor de vrouwen en mannen in Nepal die door de recente zware aardbevingen hun huis en inkomen zijn verloren. Voor al die kinderen die hun eigen knuffel kunnen maken en daar blij van worden. Steeds weer opnieuw.’ – Sweet Heroes.

Zoals ik al vertelde in de intro is Babu niet ‘zomaar’ en popje of knuffel. Babu (en vriendinnetje Nanu) zijn het product geworden van een initiatief om Nepal en zijn inwoners te helpen. Om de kwaliteiten die de mensen in het Oosten hebben te laten zien, massa producties tegen te gaan, om de mensen een goede baan en inkomen te geven zodat ze hun familie kunnen onderhouden en er gewerkt kan worden aan wederopbouw. De Sweet Heroes worden niet in massa producties gemaakt, en de mensen worden niet uitgebuit.
Is dat niet vele malen fijner om te weten, waar het product wat je mooi vind vandaan komt? En waar je betaalde centen dan precies heen gaan?

‘My World betaalt het Nepalese atelier waarmee zij samenwerkt rechtstreeks voor de productie van Sweet Heroes®. Er werken nu in Nepal ongeveer acht mensen full time aan onze knuffelhelden. Dat zijn acht families met een inkomen.’ – Sweet Heroes.

7 8 6Oke, aan de slag dan maar. Ik zette Nim aan zijn tafeltje en liet hem lekker zijn gang gaan. Hij vond het best even vreemd, dat hij op een popje mocht kleuren. Maar zodra hij het door had pakte hij kleurtje na kleurtje om Babu een leuke kleurige outfit te geven. Wat is dit leuk om naar de kijken! Je zou er bijna zelf mee aan de slag willen.

De stiften waarmee je op de knuffel kan kleuren zijn uitwasbaar. Dit betekend dus dat als je de knuffel met zijn kleertjes in de wasmachine doet hij weer helemaal fris wit en blanco er uit komt! Ideaal, zo maak je dus keer op keer een andere creatie. En kan mama stiekem ook eens wat moois ervan maken ;).

4 2En daar zit hij dan… Nim’s Hero, ik gaf hem oogjes en een mondje zodat hij niet meer zo anoniem zou zijn. De rest is Nim zijn werk. Dit ziet er toch reuze gezellig uit?!

De Sweet Heroes zijn met zijn tweetjes. Babu, het jongentje wat Nim zo mooi gemaakt heeft. En dan heb je Nanu, een meisje met een mooi jurkje aan en eveneens een sjaaltje om.
Qua stiften heb je keuze uit twee kleursamenstellingen en zijn ze er voor kids van 2+ of voor 3+. De laatste variant is navulbaar met water en zie je hierboven! Gifvrij dus je kunt ze met een gerust hart laten kleuren.

1Ik was natuurlijk wel heel nieuwsgierig of Babu wel mooi wit weer uit de wasmachine zou komen samen met zijn kleertjes. En jahoor, na een wasbeurt op 30 graden kwam hij zo uit de was! Geen kleurtje meer te bekennen… Klaar voor een volgend nieuw kleuravontuur!

‘Wie een Sweet Heroes® koopt, helpt dus direct Nepal. Of: wie een verantwoorde donatie wil doen aan Nepal, krijgt er een knuffelheld bij’ – Sweet Heroes.

Ben jij ook helemaal enthousiast geworden, en wil je nog meer weten en lezen over dit fantastische initiatief? Wil je Nepal graag steunen door een Sweet Heroes knuffel te kopen? Of misschien gun jij een kindje in een opvangcentra in eigen land wel een Babu of Nanu, want dat kan ook! Sweet Heroes zorgt er dan voor dat er een knuffel terecht komt bij een kind in een moeilijke situatie via Stichting Het Vergeten Kind.
Neem in ieder geval zeker even een kijkje op de website van Sweet Heroes!

 

icon_S

8
Avatar

Pauline

Ik ben Pauline, de jonge, creatieve mama achter deze blog. Ik woon samen met Kay in een klein huisje in Rotterdam, en op 2 Mei 2013 werd onze zoon Nim geboren, hij maakte ons mama en papa.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Avatar

    Wat een schatjes die Local Heroes 🙂 Ik kende ze nog niet, maar wat een origineel cadeau voor kinderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *