Update: Een maand verder…

Vandaag, 8 November, zijn we een maand verder na de grote verhuizing. Wat vliegt de tijd! Een hele maand alweer weg uit de grote stad, en gesetteld in een leuk dorpje vlakbij. Kijk mee naar wat foto’s van ons nieuwe huisje hoe het er op dit moment bij staat. En lees hoe we het tot nu toe allemaal vinden en hoe het gaat…

Een maand verder, en al een maand niet meer geklust… terwijl er nog bergen werk verzet moet worden. We zijn een beetje moe van alles, het (nachtelijke) inpakken, het klussen tot in de late uurtjes, alles weer uitpakken en proberen logische plekken te geven, het verschuiven en opnieuw indelen van de uitgepakte spullen. Het is nogal wat!
Ook vind ik het lastig om opnieuw mijn draai te vinden in een schoonmaak routine. En het bijhouden van de was is al helemaal drama. De wasmachine en de droger staan in de schuur, wat best fijn is, alleen hoor ik de piepjes niet meer als ze klaar zijn. Ik vergeet dat ik met de was bezig was, en dan sta je in de ochtend in een lege lade te turen waar je ondergoed had moeten liggen. Tja, ga dan maar eens de schuur in om je schone ondergoed ‘even’ te pakken haha. Maar dat komt vast allemaal vanzelf wel weer goed!

De buurt verder is helemaal zoals we hoopten, rustig, spelende kids, gezellig, en het voelt al echt als thuiskomen zodra ik de wijk in loop. Onwijs fijn dus. We zijn nog niet echt eropuit geweest, op een half uurtje wandelen in het bos na en een paar wandelingen door de wijk op zoek naar de speeltuintjes. Dus er valt nog een hoop te ontdekken hier.

Genoeg gekletst, ik heb wat foto’s gemaakt gister van de woonkamer, en van onze slaapkamer. Op het moment staat het er dus zo bij!

5 4De woonkamer is inmiddels al een hele fijne plek geworden, en het is er stukken lichter dan in het vorige huis.
Het is nog wat kaal hier en daar, dus afgelopen weekend kochten we weer wat frisse nieuwe kussentjes om de bank op te leuken. Ze komen van de Kwantum. Verder heb ik een enorme wensenlijst met wat ik graag zou vervangen of graag erbij zou willen hebben nog, maar alles op zijn tijd. Stiekem houd dat het ook leuk, dat je af en toe weer wat nieuws koopt of iets ouds vervangt!

3 6Ook hebben we sinds een week eindelijk een eettafel (Ikea). Geloof het of niet, dat hebben we in jaren niet gehad. Althans, niet een die gewoon kon blijven staan. We hebben altijd een inklaptafel gehad. Heerlijk om nu overdag gewoon eens aan tafel te kunnen gaan zitten met de laptop. Stoelen moeten we nog uitzoeken, echt mega lastig als je het ons vraagt! Maar ook dat komt uiteindelijk vast goed.

79Nim zijn kamertje hebben jullie vast al gezien, zo niet kun je het artikel hierover hier bekijken. De kleine man krijgt binnenkort een nieuw (tweedehands van marktplaats) bedje in zijn kamertje, maar die ga ik eerst opschuren en verven. Het is een meegroei bed, dus daar kan hij dan nog een flinke tijd mee doen!
Het kamertje is nog lang niet af, maar voor nu kan het er prima mee door. Nim slaapt goed, blijft herhalen dat hij een mooi kamertje heeft, en vraagt eigenlijk al sinds dag 1 niet naar het oude huis. Ik denk dat niet alleen wij, maar ook hij zich hier een stuk prettig voelt.

1 2Onze eigen kamer is echt te worden zoals ik in mijn hoofd had. Fris, licht, Groen, roze, grijs en hier en daar houten details… Gelukt dus! Totaal andere sfeer dan we in het oude huis hadden, en echt vele malen rustiger. Ik word nog elke ochtend enorm blij van de kamer.
Gordijnen moeten we nog laten maken, de kozijnen moeten nog een likje verf krijgen, en ook nachtlampjes ontbreken nog… verder is onze kamer eigenlijk wel zo goed als af.

De gave houten lamp scoorden we ook bij Kwantum, net als het dekbedovertrek (geen sponsoring hoor, gewoon een fijne winkel met leuke geprijsde items! Ik kan er goed slagen). Er komt nog een houten gymhook van Hay aan de muur te hangen naast het ladekastje, die staat al te wachten op het kastje zoals je ziet (in het bruine doosje)! En dan matcht de boel goed met elkaar ;).

13(sorry, even een oudere telefoon foto… de donkere dagen he?!)
De overloop boven is niet heel groot, maar wel een fijn plekje om te zien zodra je de trap oploopt. Hier staan wat leuke spulletjes van Nim op een Ikea bankje, en inmiddels staat er ook een grote papieren zak met zijn leesboekjes. Aan de andere kant twee wasmanden, en dat is het! De boel moet nog helemaal geverfd worden, en de houten balken (dikke vette liefde voor de balken) hebben een schuurbeurt nodig… Maar he, alles op zijn tijd ;).

En dat was het voor nu. De keuken, de badkamer, toilet, de gang, de schuur, de tuin, de extra kleine kamer en de trapopgang hebben allemaal nog een he-le-boel aandacht nodig. Gelukkig wonen we hier de komende jaren nog wel om een voor een de dingen op te gaan pakken. Ik pin gewoon heel mijn pinterest bord vol met alles wat ik leuk vind tot die tijd!

 

3
Avatar

About Pauline

Ik ben Pauline, de jonge, creatieve mama achter deze blog. Ik woon samen met Kay in een klein huisje in Rotterdam, en op 2 Mei 2013 werd onze zoon Nim geboren, hij maakte ons mama en papa.

4 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *