Webshop Tip: Little & Pure

Ik blijf een beetje hangen in de mooie dekbedjes, dekentjes en warme zachte dingen. Maar wat wil je dan ook in de winter? Je kunt daar toch nooit genoeg van hebben? Ik heb weer een fantastische tip, namelijk het merkje Little & Pure! Ik kwam ze tegen bij Loods5 in een prachtig en knus ingerichte hoek en was meteen helemaal enthousiast! De deken op de foto verklapt al een beetje het hoofdthema van dit merkje: Wol!

WARMTE, GEBORGENHEID & RUST
Als moeder van vier weet Willemijn als geen ander waar je naar opzoek bent voor je kids. Warmte, geborgenheid en rust! En vanuit die gedachte is Little & Pure dan ook ontstaan in 2014. Mooie Klepledikanten, bijpassende verschoontafels, de meest zachte warme wollen accessoires in rustige kleuren en nieuwe schoolplaten. Dat is het aanbod van Little & Pure.

LP4LP1DEKENS VAN WOL
Vroeger, als ik ging logeren bij mijn Opa en Oma dan stopte Oma mij goed in voor het slapen gaan. Dit ging met een laken over mij heen en daarover minstens twee wollen dekens. Heerlijk dat ik dat vond!
Vroeger waren wollen dekens niet meer dan normaal om onder te slapen, tegenwoordig hebben we vier seizoenen dekbedden en een reuze keuze aan overtrekken die we daar omheen doen om de boel op te leuken. Maar, alles komt altijd weer terug en word hip, zo ook producten van wol.

‘Wol heeft vele bijzondere eigenschappen, wol is ademend, natuurlijk elastisch, en goed voor de gezondheid. Het is belangrijk dat je kindje het behaaglijk heeft voor een goede nachtrust en ontwikkeling. Als je baby het te koud heeft, moet hij namelijk veel energie steken in het op peil houden van zijn temperatuur. Deze energie wordt onnodig onttrokken aan de energie die nodig is voor groei en ontwikkeling.’ – Little & Pure

LP11Little & Pure heeft een wol lijn op de markt gebracht in vijf mooie kleuren: grijs, groen, blauw, roze en naturel. Zo hebben ze o.a Ledikantdekens, speelgoedzakken, bedbumpers, omslagdoeken, kussens en ook yoga accessoires zoals een meditatiekussen, yogamat, en meditatie/omslagdoek. Alle kleuren en producten zijn mooi met elkaar te combineren en stralen gewoon knusheid uit!

LP7EEN FAMILIEBEDRIJF UIT POLEN
‘De wol collectie wordt gemaakt in Polen, door een familiebedrijf die zich mede heeft toegelegd op de geneeskrachtige werking van wol. Zij hebben meerdere testen laten uitvoeren bij geaccrediteerde laboratoria, niet alleen op het gebied van veiligheid voor kinderen maar ook testen voor wat betreft de medicinale werking van wol. Tijdens onze bezoeken zien wij de bevlogenheid  hierover en laten wij ons inspireren. Ook het welzijn van dieren staat voorop en er wordt alleen wol afgenomen van veehouders met biologisch gehouden schapen.’ – Little & Pure

LP20

LP23 LP15WOL OM OP TE SPELEN
Naast het feit dat je dus je kind met een gerust hart onder zo’n heerlijke wollen deken kunt laten slapen, vinden die kids het natuurlijk ook heerlijk om op te spelen. Want… heerlijk warm aan de voetjes en billetjes natuurlijk! En geef ze eens ongelijk. Als je zelf op de bank kruipt doe je dit ook het liefst op en onder iets zachts en warms toch? De wollen lijn van Little & Pure is dus ook buiten de slaapkamer perfect te gebruiken!
Ik had onze wollen deken in een van Nim zijn stoeltjes in zijn speelhoek gestopt en hij wist niet hoe gauw hij er in moest kruipen, met een gelukzalig koppie heeft hij heerlijk zitten spelen en zijn middagsnack zitten nuttigen. No way dat ik aan het dekentje mocht komen hoor, kleine dekentjes liefhebber dat het is ;).

LP13WASSEN VAN WOL
Het wassen van wol producten schrikt vaak wel af (mij wel althans!), het heeft gewoon net iets meer zorg en aandacht nodig. En met kleine kids worden dingen toch al sneller vies dan je hoopt, maargoed… wie iets moois wil moet er gewoon goed voor zorgen nietwaar?! Van Willemijn kreeg ik de tip om vlekken er met de hand uit te wassen, en dan met een koud wol programma te wassen in de wasmachine. Even uitslaan en ophangen tot het droog is en je wollen item kan er weer helemaal tegenaan! Tegenwoordig heb je trouwens ook wasmiddelen speciaal voor wol en fijne was, die extra goed voor je product zorgen. Maakt het allemaal net een stukje leuker, want zo ruikt het weer heerlijk fris na een wasbeurt!

KLEPLEDIKANT, VERSCHOONTAFEL & SCHOOLPLATEN
Naast de prachtige wollen producten heeft Little & Pure ook nog een heel gaaf klepledikant met bijpassende verschoontafel ontwikkeld in de kleuren wit en grijs. Ik heb ze zien staan bij Loods5 en ze zijn echt prachtig afgewerkt, strak maar klassiek en enorm lang te gebruiken! Voor meer informatie kun je hier kijken.
Ook kun je het kamertje of speelhoek van je kind helemaal afmaken met een gave schoolplaat in een nieuw jasje! Er is keuze uit diverse thema’s en onderwerpen. Voor ieder wat leuks dus! Zelfs een schoolplaat met de rekentafels er op vind je bij Little & Pure, kun je je kroost alvast voorbereiden op het vervelendste stukje rekenen op school ;).

LP9Wij gebruiken de deken voornamelijk bij het spelen, en bij hangen op de bank met een snack en een filmpje. Mocht het nou nog echt veel kouder gaan worden deze winter, beland hij lekker over Nim heen in bed. Niet alleen om hem een fijne nachtrust te gunnen zonder het koud te krijgen maar ook om lekker mee te knuffelen!

Kende jij Little & Pure al? Wat vind je van wollen producten?

Je kunt Little & Pure volgen op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van al het leuks dat ze verkopen! Liever de producten live bewonderen? Dat kan! Little & Pure heeft een mooie ingerichte hoek bij Loods 5 in Amersfoort.

 

Volg PSnim nu ook op Bloglovin’, Instagram & Facebook om niks meer te missen! Papa Kay is ook te volgen op Instagram.
icon_S

6
Avatar

About Pauline

Ik ben Pauline, de jonge, creatieve mama achter deze blog. Ik woon samen met Kay in een klein huisje in Rotterdam, en op 2 Mei 2013 werd onze zoon Nim geboren, hij maakte ons mama en papa.

3 Reacties

  1. AvatarJudith

    Super leuk. Lig nu onder een dun katoenen dekentje en heb het koud. Ik wil die grijze!!! Binnenkort eens bij Loods5 binnen kijken.
    Mooie foto’s trouwens, word er warm en cozy van!

  2. Avatarbibian

    Ik kende het niet maar het lijkt mij heerlijk zo’n deken. River is ook een dekentjes mens, die gaat ook altijd beneden met de fleece deken ervandoor. En wat is Nim toch een schatje, mooie foto’s Pauline! Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *