Zwemmen

Dinsdag was het weer zover, we gingen weer zwemmen. De kraamverzorgster had ons als tip gegeven direct lekker met hem te gaan zwemmen zodra Nim zijn eerste prikjes had gekregen. Dus toen hij 9 weken was zijn wij met Nim richting zwembad vertrokken. Toen natuurlijk heel kort want meneertje werd blauw haha. Maar we zagen dat hij er echt van genoot!
De keren erna was met 3 maanden, lekker een weekje op vakantie in Center Parcs en daar kun je natuurlijk onbeperkt zwemmen. We kochten voor Nim zo’n gele zwemband bij de Hema en zo hebben we bijna elke dag een uurtje rondgedobberd. Hij vond het prachtig.

De laatste keer was hij een maand of 5 en dat was ook erg leuk, hij was zich veel bewuster van alles om hem heen en spartelde lekker met zijn beentjes in het water en kwam zelf vooruit. Hierna zijn we niet meer geweest omdat het er telkens maar niet van kwam.  
Tot dinsdag dus. Ik kocht vorige week een nieuwe zwembroek bij de Hema want de andere was erg krap geworden (een baby van 9,5 maand kun je dus echt niet meer in maat 50/56 proppen haha), en met de zwembroekjes/luiers van de Kruidvat paste de nieuwe zwembroek perfect. We schaften een nieuwe baby zwemband aan, eentje waarbij hij op zijn buikje kan zwemmen/drijven. En hop, op naar het zwembad. Het was zeker geslaagd. Opa en oma waren dit keer ook mee en die genoten ervan. Net als Nim, een geboren waterrat denk ik. Hij heeft nog langer gezwommen dan zijn mama want ik had het koud (ik vind zwemmen dus echt niks). Gelukkig vind Kay het wel geweldig dus die is ook lekker met de kleine man in het water bezig geweest.
Halverwege ongeveer was hij het even zat, en is nog heerlijk bovenop me in slaap gevallen. Hij is zo’n 45 minuten knock-out geweest en daarna met volle energie er weer tegenaan gegaan. Het was echt een fijne middag zo met zijn alle genieten van dat kleine ventje. Nu hopen dat het niet weer te lang zal duren voor we nog een keer gaan!
 
Ben jij ook al eens met je kleine gaan zwemmen? En hoe oud was hij/zij toen je de eerste keer ging?
1
Avatar

About Pauline

Ik ben Pauline, de jonge, creatieve mama achter deze blog. Ik woon samen met Kay in een klein huisje in Rotterdam, en op 2 Mei 2013 werd onze zoon Nim geboren, hij maakte ons mama en papa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *